Şimdi Ara

Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
77.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hmm ozaman yazayım bari(reklama girermi bilmiyorum ama herneyse)

şimdi samsunun kavak ilçesi(samsuna gelmeden önce) çakkalı mevkiinde melemenci selehattin olması lazım, bir yer vardır. istanbul istikameti,nden gelirken solda kalır. genelde kamyoncu yeri gibi gözükür ama süper bir yerdir.mutlaka uğra.

ordu sahilde Mıdı restaurant vardır. eğer deniz ürünlerini seversen levrek çorbası ve midye güveci başta olmak üzere balık ürünlerini tavsiye ederim. ana yemek olarak kalkan tava, çalar bugulama veya levrek bugulama tavsiye ederim. güzeldir gerçekten. ardından ordu da boztepeye çıkarsınız. orada çay felan içersiniz.

giresunun piraziz ilçesinde kukul pide diye bir yer vardır. orasını tavsiye ederim(kim ne derse desin pide işini kesinlikle giresunda yiyeceksin, başka yerde yersen yazık olur) veya giresun merkeze gelirken ayvasıl pide veya espiye de park pide. detayları isteyen pm atsın
    yine giresunda balık yemek istersen güzel levrek veya çalar bugulama yapan yerler olarak ayvasıl pide veya şoray balık diyorum. giresuna girmeden önce ikiside(yaklaşık 5-6 km gerideler merkezden)

not: çalar bir iskorpit türüdür. beyaz ve çok lezzetli bir eti vardır. sırtında bulunan zehirli iğne sebebiyle yemizlenmesi deneyim iste, evde yapılacak birşey değildir.

giresun merkezde belediyenin arkasındaki caddede patar kadayıf diye bir yer vardır. bir çok ünlü gelmiştir ve yemiştir. özellikle cevizli kadayıfı çok lezizdir, üzerine kaymaklı dondurma ile beraber tavsiye ederim.

yine giresunda sokakbaşı diye tabir edilen yerde halil usta diye bir dondurmacı vardır ki sadece bal-kaymak dondurmasını tavsiye ediyorum(şimdi giresun sahiline yeni açılan yerde de dükkanı var). denemen lazım mutlaka.komşu illerde aynısını(hatta orjinali bende diye )yaptıgını idda edenler var ama kesinlikle yalan. gel halil ustaya gör diyorum sadece...

trabzona geçmeden bir önceki ilçe olan akçaabatta yolun solunda nihat usta cemil usta diye köfte restaurantları vardır. gerçekten güzel yaparlar. akçaabat kötesini akçaabatta yemek lazım kesinlikle...

geldik rizeyeeee şimdi buradaki turumuz iki bölümden oluşacak. birinci tur ana yemek. ikinci tur tatlı...

rizenin çıkışında yaklaşık 9-10 km işlerde olan gündoğdu beldesini geçtikten hemen sonra yaklaşık 2-3 km ileride yolun sol tarafına(deniz tarafına) bak kara bayram diye ahşaptan çatısı yeşil branda ile örtülü, balıkçı barınaklarının hemen yanında bir yer göreceksin. işte orası idda ediyorum vianadan baküye kadar olan cografyada en iyi balığı yiyebilecegin yerdir. adam çok iyi biridir. fakat biraz vardır kafadan. tipini begenmezse balık yok der postalar. işine fazla karışmayacaksın. ne koyarsa yiyeceksin. mekana aldanma. her gidişimde bir işadamı, kaymakam, alay komutanı, belediye başkanı ..vs görürsün yanında...gitmeden önce telefon açıp balık sorman lazım. gideceginde pm at, sana telini veririm selamımı söylersen güzel ağırlar seni. turşuları ve balıklı kurufasülyesi çok meşurdur ama herzaman yapmaz. eger varsa şanslısın.

yok eğer balık olayını çok sevmem dersen, rize restaurant yemekleri konusunda tam bir cennettir. bekiroglu, liman lokantası sulu yemekler konusunda gerçekten bombadır. eğer deniz kenarı bir yerde yemek istersen(rakı olayı felan) şehsade restaurant çok güzel bir mekandır.

şimdi rizede ne yersen ye, üstüne tatlı yemeye gidecegin tek bir yer ve tatlı olarak yiyecegin tekbirşey vardır. orası bekiroğlu restaurantıdır, yiyecegin tatlı da fırında sütlaçtır. facebookda grubu bile var. bomba birşey. karadenizden bunu yemeden gidersen gerçekten yanarım sana, "mundar etmiş geziyi rezil" diye arkandan söverim bile(şaka şaka sövmem)(en son haftasonu oradaydım 2 tane yedim, oha diyorum kendime)

yine karadeniz sahili boyunca yaylalara çıkarsan (eğer bulabilirsen banada getir kilosuna 50 kaat veririm) kırmızı beneklı gerçek alabalık ye mutlaka, ama dediğim gibi çok zor bulursun...olmadı yaylalarda mutlaka kuzu ızgara ye. çok güzel oluyor.

geziye çıkınca giresun tarafına gelmeden önce pm at bana, buralardaysam bayramın nosunu veririm. hatta senin için ararım da

• Saol Alikum harika bilgiler vermişsin saol.İmkan olusa oradan sana Pm atar gerekli bilgileri alırım.
    Evet bu gidişle Sinop tura dahil olacak.
  • Dostum arkadaşlar güzel yerler önermişler ben sana Aracınla ilgili bir kaç öneride bulunayım Bir Trabzonlu ve Oyolları defalarca kullanmış biri olarak.

1.Kesinlikle aracında çekme halatı vs. ekipmanlarını bulundur.

2.Aracında kesinlikle 5 er litrelik 2 tane su bidonu bulundur. Karadenizin rampaları hiç bir yere benzemez. 3-4 saat gidiceğin güzargaha göre rampa çıkacağın yerler olacak özellikle aracım yeni diye sakın aldanma yazın ortasında yaylada açık havaya denk gelirsen 30 derecede 3 saat rampa çıkan aracın vay haline.

3.Aracım triptonik demişşin yaylalara çıkarken manuele almanı tavsiye ederim zira vites kutusu gerçekten zorlanır otomatikte.

4.Aracında stepne yi yola çıkmadan önce mutlaka ama mutlaka bir lastikçiye göster o esnada aracın 4 lastiğininde durumlarını kontrol ettir malum stabilize yol taş var çakıl var.

5.Aracında mümkün olduğu kadar fazlalık eşyalarını evde bırak sadece zaruri olanlar kalsın.

6.Akçaabat'a geldiğinde Transit15 lere çok dikkat et (Akçaabat-Trabzon münübüsleri ) İyi adamlar muhappetleri hoş adamlar yardıma ihtiyacın olduğu anda yardıma hepsi koşar ama aynaya bakmamak ve yola atlamak gibi kötü bir huyları vardır.

7.Eyer fenerliyseniz mümkün olduğunca fenerli olduğunuzu belli etmeyin. Bişey yapacaklarından değilde fenerlilere ve fenerbahçeye özel bir gıcığımız var

8.Tranzona yaklaştığınıza eyer sol şeritte kimse yoksa ve taksiler sağ şeritte yavaşca ilerliyorsalar kesin radar vardır dikkatli olun .

9.Birde benim tavsiyem Tranzon yolunda Gümüşhacıköy'dü galiba orda kadırga tesisleri var kesinlikle tavsiye ederim çalışanlar çok samimi ve sıcak samimiyetten hoşlanan biri iseniz kesinlikle uğrayın pişman olmazsınız ayrıca fiyatları normal yol lokantalarına göre birmiktar daha ucuzdur.

10.Yola çıkmadan önce sevdiğiniz sanatçıların cd veya kasetlerinin hepsini yanınıza alın zira samsundan itibaren radyo iştasyonlarının %90ı kemeçe çalar karadeniz havaları yani.

11.Birde benim kendi görüşüm var çavuşludan mutlaka pide alın birde yanına helva inanın tadına doyum olmaz hele yayla yolunda.

12.Yayla ve köy yollarında mümkün olduğunca bir kavenin önünden geçerken veya duran bir topluluğun kornayı çalın birde elinizi hafifçe kaldırın bu Selamun Aleyküm demektir. hani bizim insanımız bu gibi şeyleri sever Birine bişey soracaksanızda eğer karşınızdaki erkekse önce selam verin sonra sorunuzu sorun böyle şeyler özellikle yabanci bir memlekette iseniz insanlarla daha kolay iletişim kurmanızı sağlar.

13.Birde Elinde palaya benzeyen ama ucu yarım hilal şeklinde Karadenizde "Kerendi" diye tabir edilen kesici aletler vardır korklayın çünkü yerli halk genellikle ormandan çalı çırpı veya çalı süpürgesi yapmak için "gaful" giye tabir edilen şeyleri kesmek için devamlı yanlarında taşırlar birde ormanda karşınıza ne çıkar belli olmaz.Zira baltada olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 8 Haziran 2009; 19:41:40 >

• 9. Şıkta yazan Gümüşhacıköy'de Amasyada sonra o kadar yol boyunca arama yapmasın abimiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34birkaN61

9. Şıkta yazan Gümüşhacıköy'de Amasyada sonra o kadar yol boyunca arama yapmasın abimiz

arkadaş çok süper yazmış gerçekten ellerine sağlık da. bende 10. maddeye takıldım. ne kemençesi kardeşim, hasret kaldım yeminle. sırf kriz anları için arabada bi kemençe cd si var. üzerinde "acil durumlarda takınız" yazıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

9. Şıkta yazan Gümüşhacıköy'de Amasyada sonra o kadar yol boyunca arama yapmasın abimiz

arkadaş çok süper yazmış gerçekten ellerine sağlık da. bende 10. maddeye takıldım. ne kemençesi kardeşim, hasret kaldım yeminle. sırf kriz anları için arabada bi kemençe cd si var. üzerinde "acil durumlarda takınız" yazıyor

Konuyu açan abimiz nereli bilemem , onun için demiştir herhalde yukardaki abiciğumuz Ben bile bu yaşımda bizim buralarda arabayla dolanırken son ses kemençe Bizim torpidoyu açtığınızda karşınıza bi ton cd çıkıyor. Üstünde isim falan yazmıyorsa anlıyoruzki kemençe yada karadeniz oyun havaları vs.

• Kardeşim maceraya gidiyorsun, Allah (c.c.) seni ve yanındakileri esirgesin

Hiç unutmuyorum, Trabzon yakınlarında bir tünelin çıkışında dumur olmuştuk! Yanımdaki arkadaşım şaka yapıyor sandım ve o yolda durup anarya gelerek ben de baktım. Tünelin çıkışında, yolun sağ tarafında yükseklik 4.80 diye tabela vardı

Samsun'da, müzeyi mutlaka geziniz. Ordu'da mutlaka Boztepe'ye çıkınız. Giresun'da mutlaka tombul fındık yiyiniz. Trabzon'da trafik Istanbul trafiğini mumla aratır size dikkat ediniz. Trabzon'da Sümela Manastırı'nı mutlaka görünüz. Uzungöl yine mutlaka görmeniz gereken bir yer. Rize'de balık mutlaka yiyiniz ve çay bahçelerini geziniz. Artvin'de boğa meydanında foto çektiriniz ve yaylalarını geziniz. Eğer araba sürmekten çok hoşlanan biriyseniz, Artvin'den Ardahan'a geçiniz.

Burada ne anlatırsak anlatalım emin olun oralar hayatınızda görebileceğiniz en güzel ve huzur dolu yerler. Öyle sıcakkanlı insanları, öyle güzel köyleri, yaylaları ortamları var ki geri dönmek istemezsiniz.

Mümkün mertebe gece seyahat etmenizi önermem. Sabah çok erken yola çıkıp hava kararmaya başladığında konaklamak en güzeli.

Neyse, gidip göreceksiniz inşallah; gidip gördükten sonra, oralara gitmek isteyen birisine, oraları anlatmanın ne kadar zor olduğunu görecek ve beni daha iyi anlayacaksınız

• Lacano harika yazmışsın.Biraz meceralı olacak ama o yeşili ve doğayı görmeye değer.Bende sabah erkenden yola çıkmayı geceleri ise konaklamayı düşünüyorum.Amacım gezmek ve görmek olduğu için stres yapmadan hoşuma giden yerde kalırım.Tabi sizlerden aldığıım tüyolarla güzel yerleri bulmak için uğraşmam.
  • Istanbul- Artvin yolunu 4 yıl önce 2 sefer kattettim. Bu yuzden aklimda kalan en guzel ve en özel yerleri yazacagim. Yoksa bu guzergahtaki her yer cok guzel ve ozel yazmayla bitmez.

Amasra 1-2 gece kalmayi hakeden bir yer guzel otel ve doga ic ice denizede girilir. Oruda da yolun kenarinda simdi otoban oldu ama kesin ugra derim uzun saclinin yeri var. Omrunde icebilecegin en guzel cay ve kahveyi odun közünde yapar cay sevmesen bile doyamassin en son bilgilere göre balik isinede elk atmis cok matrak neseli ve insan pozitif enerji veren biridir Nusret Dogan.

Giresunda kaleyi gör yesilin zirvede ve onun hemen altinda denizin oldugu muhtsem manzara.

Gelelim benim gezilerimde apayri yeri olan Trabzona , Ilk once uzungol e ziyaret duzenlenir bence kalinmaz gunu birlik, sonra sumele manastiri ama buraya 1 gun vermek lazim insan o essiz tarih ve dogadan ayrilamiyor. Ben bahar ayinda gitmistim taslardan bile su fiskiriyordu giderken beni gezdiren eleman kızarmis tavuk, tabak ve raki filan almisti. Rakı suyunu tastan akan çesme seklinde akan sudan dolduruyordu. Hafiften karlar vardi offfffff. Gelde ömür tüket su istanbulda.

Zigana tarafalarina git ama sakin gumushaneye geciim deme git ziganada etini yeee ve geri don guzel Trabzona.

Yerleri cografik sekilde vermedim, Sinopta nefis yer, ben cide de kalmak zorunda kalmistim otel yoktu var olan pansiyonlarda cok rezildi. Neyse biri evini bize bir gece kiralamisiti.

Baska bir gezi olarakta kesinlikle GAP turunu öneririm. Adana- Antep- S.Urfa(Harran evleri, Balikli Göl), Mardin (Kliseler ve Eski mardin evleri, kervansaraylar) Batman(hasankeyf) , Diyarbakir(Surlar) , Adiyaman(Nemrut), K.Maras , gezinin sonu dondurmayi hakkettin sonra adana kebabini yeeeeeeeeeee ve yola devam.

Diger gezi ise Istanbul- Tekirdag kesan uzerinden canakkale - asos ve balikesir edremitte sona erecek bir tur detayli yazmayacagim cok nefis yerler.

Her yer gorunmeye gidilmeye deger.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 9 Haziran 2009; 12:00:00 >

• @34birkaN61

Tam olarak nerde tam bilmiyorum valla sırf orda kahvaltı yapmak için Trb dan gece 12 gibi çıkıyorum tam sabah kahvaltı saatinde Kadırga tesislerindeyim.
    5 bardak çay bide üstüne güzel bir kahvaltı oh mis gibi..

@alikum

acil durumda takınızmı konuyu açan abimiz nereli bilmiyorum hani karadeniz havalarını seven var sevmiyen var ben ona istinaden yazdım.
    Gerçi insanı "tavada ziplayan canli hamsi" kibi oynadan kemeçeyi kim sevmiy yau

@cetvel

abicim en doğrusunu yaparsınız gece konaklamakla zira bazi " hıyarlar " geceleyin uzunlarını söndürmüyorlar.
    Birde aklıma gelmişken Akçaabatta arkadaşın biri cemil usta demiş evet cemil usta Akçaabat köftesini güzel yapar. katılıyorum ayrıca nezih bir mekandır ailenizle gönül rahatlığı ile yemek yiyebilirsiniz gerçi Akçaabatta kimse sizi rahatsız etmez hani binde 1 olasılık biri rahatsızda ederse hacı amcanın biri bastonu kafasında patlatı verir.

• Fatsa-Ordu arasında yeni yapılan yoldan gitmeyip
    sürüş zevkinizden taviz verip biraz göz zevki için bolaman-perşembe arası eski yolu kullanabilirsiniz
    çok virajlı bir yoldur ve bir o kadar da tehlikelidir ancak herkes yeni yolu kullanınca yol baya bi hafifledi
    bir yanda deniz bir yanda yeşil ohhh mis gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacano

@34birkaN61

Tam olarak nerde tam bilmiyorum valla sırf orda kahvaltı yapmak için Trb dan gece 12 gibi çıkıyorum tam sabah kahvaltı saatinde Kadırga tesislerindeyim.
    5 bardak çay bide üstüne güzel bir kahvaltı oh mis gibi..

@alikum

acil durumda takınızmı konuyu açan abimiz nereli bilmiyorum hani karadeniz havalarını seven var sevmiyen var ben ona istinaden yazdım.
    Gerçi insanı "tavada ziplayan canli hamsi" kibi oynadan kemeçeyi kim sevmiy yau

@cetvel

abicim en doğrusunu yaparsınız gece konaklamakla zira bazi " hıyarlar " geceleyin uzunlarını söndürmüyorlar.
    Birde aklıma gelmişken Akçaabatta arkadaşın biri cemil usta demiş evet cemil usta Akçaabat köftesini güzel yapar. katılıyorum ayrıca nezih bir mekandır ailenizle gönül rahatlığı ile yemek yiyebilirsiniz gerçi Akçaabatta kimse sizi rahatsız etmez hani binde 1 olasılık biri rahatsızda ederse hacı amcanın biri bastonu kafasında patlatı verir.

Istanbul - Trabzon istikametine bakıcak olursak Amasya taraflarında gişeler vardı gişelerden biraz sonra geliyordu yanlış hatırlamıyorsam

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

Fatsa-Ordu arasında yeni yapılan yoldan gitmeyip
    sürüş zevkinizden taviz verip biraz göz zevki için bolaman-perşembe arası eski yolu kullanabilirsiniz
    çok virajlı bir yoldur ve bir o kadar da tehlikelidir ancak herkes yeni yolu kullanınca yol baya bi hafifledi
    bir yanda deniz bir yanda yeşil ohhh mis gibi

O yolda adamı öldürüyor yahu 2-3 sene öncesine kadar neler çekerdik 3.vitese zor attığım yollar kamyonlardan önümüzü göremediğimiz anlar tam boş bi yol bulduk sollayacaz derken virajın gelmesi birden araba çıkması .. En temizi bolamandaki tünel , türkiyenin en uzun tüneliymiş + 2 saat gibi bi avantaj hemde iyi yol güzel yol kafa yol

2007 agustos ayinda bolaman yolu üzeri cektigimiz videoyada bi göz at abilirsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=CFLaj8U0Ysc

Niye basmiyosun diyeniniz olabilir , yolda radar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 9 Haziran 2009; 19:47:20 >

• Ey gidi karadeniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lazarotti

Ey gidi karadeniz..

Memleket özlemi görüyorum sizdede
  • quote:

En temizi bolamandaki tünel , türkiyenin en uzun tüneliymiş + 2 saat gibi bi avantaj hemde iyi yol güzel yol kafa yol

Ordu Nefise Akçelik Tüneli 3775 metre
  • Peki Adanadan-Karadeniz gezisi için en iyi yol? Ve güzergah üzerinde gezilecek ve gidilecek yerler?
  • Sayın cetvel,

Çok güzel bir konu açmışsınız, herkes için faydalı olacağı düşüncesindeyim..benim için çok faydalı oldu,,bende temmuz ayı içerisinde eşim ve 4 yaşındaki kızımla karadeniz turu planlıyordum..katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

Daha önce bu turu yapan arkadaşlardan ve Karadenizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
    İstanbul'dan rota çizseniz Artvin'e kadar çizilecek rota
    Görülebilcek güzel yerler.
    Kaç gün yeterli olur.
    Sakın gitme yaptığın yola değmez denecek yerler.
    Çok bozuk yollar.
    Güzel yemek yenecek yerler
    Konaklama için tavsiye edeceğiniz yerler.
    Alınası yol üstü lezzetleri.
    Kısacası aklınıza gelen güzellikleri yazarsanız güzel bir başlığımız olur.
    Bende Haziran sonunda çıkacağım turun dönüşünde fotoğraflı bir açıklama yazarım.

Turda kullanılacak ekipmanlar.
    Araba:Peugeot 307 1.6 tiptronic
    DSLR :Nikon d80
    Video kamera :Panasonic g 250
    Dijital fotoğraf :Nikon s6
    Hp 614 +ıgo navigasyon
    Ipod classic arabaya sonradan aux'la monteli.(10 gün sonra takıcam)
    Hp compaq mini 701 3G(turkcell). Turdayken sadece edge özelliğini kullanabileceğim.

Ben Artvin/Hopalıyım hocam.Eğer bi tarafta deniz bi tarafta yeşillik, sakinlik, bol oksijen arıyosanız ben bu turu size tavsiye ederim.Özellikle Hopa'ya gittiğinizde( okulumdan dolayı İzmir'deyim) Sarp sınır kapısına giderken Turan Altuntaş plajına uğrayın ve denize girin.Ama dikkat edin Karadeniz hırçındır hemen derinleşir.Tabi Hopa'ya gelene kadar Tirebolu,Ünye gibi yerler de sizi mestedecektir.Sahilinde yürüyen insanları ve denizi benim hep hoşuma gitmiştir.Fazla ayrıntıya gerek yok bence gerisi süpriz olsun beklentileri ne kadar yüksek tutarsanız hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz o kadar artar.Ama aklınızda varsa ben tavsiye ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: hlmdsl

quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

Daha önce bu turu yapan arkadaşlardan ve Karadenizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
    İstanbul'dan rota çizseniz Artvin'e kadar çizilecek rota
    Görülebilcek güzel yerler.
    Kaç gün yeterli olur.
    Sakın gitme yaptığın yola değmez denecek yerler.
    Çok bozuk yollar.
    Güzel yemek yenecek yerler
    Konaklama için tavsiye edeceğiniz yerler.
    Alınası yol üstü lezzetleri.
    Kısacası aklınıza gelen güzellikleri yazarsanız güzel bir başlığımız olur.
    Bende Haziran sonunda çıkacağım turun dönüşünde fotoğraflı bir açıklama yazarım.

Turda kullanılacak ekipmanlar.
    Araba:Peugeot 307 1.6 tiptronic
    DSLR :Nikon d80
    Video kamera :Panasonic g 250
    Dijital fotoğraf :Nikon s6
    Hp 614 +ıgo navigasyon
    Ipod classic arabaya sonradan aux'la monteli.(10 gün sonra takıcam)
    Hp compaq mini 701 3G(turkcell). Turdayken sadece edge özelliğini kullanabileceğim.

Ben Artvin/Hopalıyım hocam.Eğer bi tarafta deniz bi tarafta yeşillik, sakinlik, bol oksijen arıyosanız ben bu turu size tavsiye ederim.Özellikle Hopa'ya gittiğinizde( okulumdan dolayı İzmir'deyim) Sarp sınır kapısına giderken Turan Altuntaş plajına uğrayın ve denize girin.Ama dikkat edin Karadeniz hırçındır hemen derinleşir.Tabi Hopa'ya gelene kadar Tirebolu,Ünye gibi yerler de sizi mestedecektir.Akşamları sahilinde yürüyen insanları yazlık izlenimi vermiştir bana hep ve denizi hep hoşuma gitmiştir.Fazla ayrıntıya gerek yok bence gerisi süpriz olsun beklentileri ne kadar yüksek tutarsanız hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz o kadar artar.Ama aklınızda varsa ben tavsiye ederim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.