Şimdi Ara

Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
5
Favori
77.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uykusuzluktan değiştir yerine alıntı ya tıklamışım.Özür dilerim bana
  • ben gittim döndüm
    tabiat zehirlenmesi olduk küçük bir kaza geçirdik duran arabamıza geldi birisi manevra yaparken çarptı ön tamona soldan bindirdi park sensörleri davlumbaz tampon hasar gördü

ispir idosta konakladık ovit dağına çıktı artvine geçmedik genel anlamda güzeldi
    resimler arabayı servise bıraktım bagajda makinede kaldı arabayı servisten alınca resimleri eklerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: samilto

Peki Adanadan-Karadeniz gezisi için en iyi yol? Ve güzergah üzerinde gezilecek ve gidilecek yerler?

Istanbul - Trabzon arası yoldan başka bir yoldan gitmediğim için gezilip görülcek yerleri bilmem o taraflarda ama rotayı veriyim

Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)

Kırmızı olan çizgi (1051 km- 17 Saat )
    Turhal - Ünye üzeri (984 km- 17 Saat )
    Çorum - Samsun üzeri (1082 km-18 saat )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 10 Haziran 2009; 22:30:02 >

• 34Nbirkan you tube videosu iyiymiş.Bende dönüşte biraz video yüklerim.Yollar kuzey Ege'den daha rahat gözüküyor.
  • Merhaba gezi fikrini günlük olarak yazma fikri kuzenimin çok hoşuna gitti.Kendisine ait sitesinde yayınlayabileceğini söyledi.Gezi günlüğü canlı olarak DH'de olacak.Ayrıca blog şeklindehttp://gezegeze.biz sitesinde yayınlamayı planlıyorum.Gezmeyi seviyorsanız bakın gerçekten güzel ve gelişmekte olan amator ruhlu bir gezi sitesi.
  • Teşekkürler harita için.Peki ilk samsuna gidilse KAyseri üzerinden sonrada trabzon ve en sonda rizeye gidilecek olsa.Nereleri görmek gezmek lazım.Samsun-Trabzon -Rize
  • Bu ayki atlas dergisinde güzel bir harita mevcut.
    Yola çıkacaklar için faydalı olabilir.
  • Bu yaz Sinop a gideceğim. Oradan Doğu Karadenize bir gezi yapmayı düşünüyorum. Sinop dan yola çıkarak hangi güzergahı izleyebilirim ve kaç gün ayırmak lazım bu geziye. Bölgedeki öğretmen evleri nasıldır?
  • Nihayet Ipod'um geldi ve arabanın aux bağlantısınıda yaptırdım.E.World'den belkin ara kablosunuda aldım.3.5x.3.5 ve ses harika.
    Tüm sistem maliyeti
    Ipod classic 120gb 387,00 tl (A.B.D)
    Radyocu aux bağlantısı 60,00 tl
    Belkin ara kablo 17,00 TL
    Uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi ve nihayet yapabildim.Fotolarınıda çeker sizlere gösteririm.
    Karadenizin uzun yollarında güzelliğini göreceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samilto

Teşekkürler harita için.Peki ilk samsuna gidilse KAyseri üzerinden sonrada trabzon ve en sonda rizeye gidilecek olsa.Nereleri görmek gezmek lazım.Samsun-Trabzon -Rize

1. Sayfadaki mesajları okursanız Samsun ve sonrasını takip ederek gezilecek yerleri öğrenebilirsiniz

quote:

Orjinalden alıntı: xiamen

Bu yaz Sinop a gideceğim. Oradan Doğu Karadenize bir gezi yapmayı düşünüyorum. Sinop dan yola çıkarak hangi güzergahı izleyebilirim ve kaç gün ayırmak lazım bu geziye. Bölgedeki öğretmen evleri nasıldır?

Sinop'dan Samsuna gelerek Karadeniz sahil yolundan Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon vs.
    Gezeceğiniz yerlerde ne kadar kalacağınıza bağlı vakit durumu o sizin elinizde olan birşey kim derse yalan demiş olur adam sıkılır gider kimide bayılır oranın güzelliğine orada konaklar.
    Öğretmen evlerinden haberim yok.

quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

Nihayet Ipod'um geldi ve arabanın aux bağlantısınıda yaptırdım.E.World'den belkin ara kablosunuda aldım.3.5x.3.5 ve ses harika.
    Tüm sistem maliyeti
    Ipod classic 120gb 387,00 tl (A.B.D)
    Radyocu aux bağlantısı 60,00 tl
    Belkin ara kablo 17,00 TL
    Uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi ve nihayet yapabildim.Fotolarınıda çeker sizlere gösteririm.
    Karadenizin uzun yollarında güzelliğini göreceğiz.

Resimleri ve videoları 4 gözle bekliyoruz abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 19 Haziran 2009; 18:25:04 >

• Merak etmeyin her gün akşam canlı yayın yapacağım.
  • Maalesef öğretmen evleri Karadenizde biraz dökülüyormuş.Pazar sabahı erkenden kalkıyorum ve İstanbul'dan Sinop'a doğru yola çıkyorum.En kestirme rahat rota sizce hangisidir. Mercedes yol planlayıcı mantıklı geldi.
    http://mercedes.infotech.com.tr/rtext.asp

Tarif Mesafe(km) Süre(ss:dd) Maliyet(YTL)
    Başlangıç İSTANBUL --- --- ---
    İSTANBUL'dan FATİH'e kadar 3.1 km. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde git. 3.1 0:05 0.50
    FATİH'den BEYOĞLU'ya kadar 5.6 km. O-1 üzerinde git. 5.6 0:05 0.90
    BEYOĞLU'den ŞİŞLİ'e kadar 3.8 km. O-1 üzerinde git. 3.8 0:02 0.61
    ŞİŞLİ'den BEŞİKTAŞ'a kadar 2.9 km. O-1 üzerinde git. 2.9 0:02 0.46
    BEŞİKTAŞ'dan SAMANDIRA'ya kadar 23.1 km. O-4 E80 üzerinde git. 23.1 0:15 3.70
    SAMANDIRA'dan KÖRFEZ'e kadar 55.9 km. 100-07 üzerinde git. 55.9 0:43 8.94
    KÖRFEZ'den KOCAELİ'e kadar 8.4 km. 100-07 üzerinde git. 8.4 0:08 1.34
    KOCAELİ'den GÜMÜŞOVA'ya kadar 97.1 km. 100-11 üzerinde git. 97.1 1:40 15.54
    GÜMÜŞOVA'dan DÜZCE'ye kadar 19.0 km. 100-11 üzerinde git. 19.0 0:19 3.04
    DÜZCE'den KAYNAŞLI'ya kadar 15.2 km. 100-11 üzerinde git. 15.2 0:15 2.43
    KAYNAŞLI'den BOLU'ya kadar 30.6 km. 100-12 üzerinde git. 30.6 0:31 4.90
    BOLU'dan ÇAYDURT'a kadar 13.2 km. 100-12 üzerinde git. 13.2 0:13 2.11
    ÇAYDURT'dan YENİÇAĞA'ya kadar 24.3 km. 100-12 üzerinde git. 24.3 0:24 3.89
    YENİÇAĞA'dan GEREDE'ye kadar 14.6 km. 100-12 üzerinde git. 14.6 0:14 2.34
    GEREDE'den DEMİR ÇELİK FABRİKASI'ya kadar 74.4 km. 755-03 üzerinde git. 74.4 1:15 11.90
    DEMİR ÇELİK FABRİKASI'dan KARABÜK'e kadar 3.2 km. 755-03 üzerinde git. 3.2 0:03 0.51
    KARABÜK'den IĞDIR (KASTAMONU)'a kadar 48.6 km. 030-02 üzerinde git. 48.6 0:49 7.78
    IĞDIR (KASTAMONU)'dan ARAÇ'a kadar 17.9 km. 030-03 üzerinde git. 17.9 0:18 2.86
    ARAÇ'dan KASTAMONU'ya kadar 43.7 km. 030-03 üzerinde git. 43.7 0:44 6.99
    KASTAMONU'dan TAŞKÖPRÜ'ye kadar 45.1 km. 030-04 üzerinde git. 45.1 0:45 7.22
    TAŞKÖPRÜ'den HANÖNÜ'ye kadar 28.2 km. 030-05 üzerinde git. 28.2 0:28 4.51
    HANÖNÜ'den GÖKÇEAĞAÇSAKIZ'a kadar 12.0 km. 030-06 üzerinde git. 12.0 0:12 1.92
    GÖKÇEAĞAÇSAKIZ'dan YENİKONAK'a kadar 35.0 km. 57-55 üzerinde git. 35.0 0:53 5.60
    YENİKONAK'dan SİNOP HAVALİMANI'ya kadar 60.8 km. 010-14 üzerinde git. 60.8 1:27 9.73
    SİNOP HAVALİMANI'dan SİNOP'a kadar 0.5 km. 010-14 üzerinde git. 0.5 0:01 0.08
    Toplam : 686.2 11:51 109.79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetvel -- 23 Haziran 2009; 14:07:05 >

• bence siz karabük'ten sonra safranbolu amasra sinop yapın
  • Fatsa - Ordu arasını otobandan değilde eski yoldan alırsan Perşembe'den önceki 35 km lik virajlı ama mükemmel manzaralı yoldan Karadeniz'in her rengini görerek geçirebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HazzaR

Fatsa - Ordu arasını otobandan değilde eski yoldan alırsan Perşembe'den önceki 35 km lik virajlı ama mükemmel manzaralı yoldan Karadeniz'in her rengini görerek geçirebilirsin.

evet ben de söylemiştim
  • Bu öneriyi not alıyorum teşekkürler.Arkadaşlar sonymap programı yol planlaması için çok güzel bir program.
    Aşağıda gerekli bilgiler var.Deneyebilirsiniz.
    http://www.msxlabs.org/forum/ucretsiz-beta-yazilimlar/2366-sony-map-resimli-anlatim.html
  • hocam şimdiden hoşgeldin diyelim
    benimde bir iki hatırlatmam olacak
    - sümela 17:30 da kapanır o yüzden 15 gibi orada olacak şekilde çıkın ki oraya kadar gidip geri dönmeden rahat rahat gezin
    - yolların virajları malum karadeniz eğer daha önce çok virajlı yollarda araba kullanmadıysanız çok dikkatli olun acele etmeyin arkanızdan sizi sıkıştıran faln olur dibinize girerse plakaya bakın eğer o yöreye ait ise araç panik yapmayın o bi şekilde sizi sollar eğer plaka karadeniz değilse yol verin geçsin belasını sizden bulmasın.
    - lastikleriniz mutlak iyi durumda olsun yağış sık yolllar dik
    - ayderde bir gece kesinlikle kalın geçen hafta gelmiş olsaydınız ayderde kamptaydık sizi misafir edebilirdik. :( ayderde kaplıcaya girip yorgunluğunuzu atın. ayderin merkezinden 500 metre kadar yukarı çıktığınızda (solunuzda büyük bir şelale var onu geçtikten 200 metre kadar sonra solda) bi çadır göreceksiniz o çadırda ayhan hoca vardır ordaysa selam edip bi çayını için yoksada çadır ordadır içinde malzeme vardır :D bi çay içip dinlenin.
    - geldiğiniz vakit sanırım uygun olmayacak çay zamanı olsa fabrika gezdirebilirdik size :(
    - rizede rize kalesi, ziraat çay bahçesi ve dağmaran var üçüne birden gitmenize gerek yok dağmarana giderseniz en güzel manzarayı bulunursunuz bir tarafınız rize ve karadeniz diğer yanınız kaçkarlar.( dağmarana çıkmak için önce dosma ya nasıl çıkılır diye sorun dosma ya çıktıktan sonra dağmaranı sorun tavsiyem arabanızı rizede bırakıp dolmuşla çıkıp yolun bir kısmını yürüyerek inmenizdir çünkü 360 derecelik virajlar var)
    - hopa da kesinlikle durun ve yanınızda bayan varsa hopa ya kadar para harcamamısını söyleyin giysi fiyatlarına inanamıyacak (istanbula göre nasıldır bilemem ama) hopa da pazartesiden salıya ve perşembeden cumaya kadar heryer 24 saat açık. (hopa merkez değilde sanırsam kemalpaşa oluyor orası hopayı biraz geçince)
    - bu arada mayonuzu alın deniz girilebilir durumda havalar iyice ısınmaya başladı
    - rizede akşam yemeği yemek isterseniz terminalin yanında dedemin bağı var bi barbun yiyin tadına doyamazsınız.
    - rizede şehir içi trafik çok karışıktır ama istanbul şöförüsünüz sanırım sorun olmaz ama rize de aracınızı dolguya bırakarak rahatlıkla gezebilirsiniz ( dolgu sahil yolunun deniz tarfında kalan rizenin merkezinde ücretsiz ve güvenli bir otopark rizede şehir içinde park paralıdır 15 dk beleş sonra saati 2 tl)
    aklıma bir anda bunlar geldi daha gelirse yazarım

• quote:

Orjinalden alıntı: yuci

quote:

Fatsa - Ordu arasını otobandan değilde eski yoldan alırsan Perşembe'den önceki 35 km lik virajlı ama mükemmel manzaralı yoldan Karadeniz'in her rengini görerek geçirebilirsin.

evet ben de söylemiştim

bence otobanda tercih edebilir tabi en mantıklı gidişte biri dönüşte biri sonunçta o otobanda türkiyenin en uzun tüneli var. tünele girince radyonuzu da açmayı unutmayın ben her geçişte açıyorum çok hoşuma gidiyor türkiyenin en uzun tüneline hoşgeldiniz diye başlayan konuşma
  • Düzce tarafından geçtiğinde kıyı şeridinden akçakoca tarafından gidersen kıyıdan gitmiş olursunuz :) manzara olur , artı bartından amasraya gidip balık yemeden olmazz :) , Çankırı Kastamonu arasında Ilgaz dağına gidebilirsiniz. Giresun da Kümbet yaylası var :) Trabzon Uzun Göle gitmeyi unutmayın. Adapazarında içerde kalıyor ama Pamukova ve Geyveye doğru giderken Doğançay var orası da ormanlık güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: evrenz

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

quote:

evet ben de söylemiştim

bence otobanda tercih edebilir tabi en mantıklı gidişte biri dönüşte biri sonunçta o otobanda türkiyenin en uzun tüneli var. tünele girince radyonuzu da açmayı unutmayın ben her geçişte açıyorum çok hoşuma gidiyor türkiyenin en uzun tüneline hoşgeldiniz diye başlayan konuşma

giderken deniz kenarı,
    dönüşte tünel,
    dönüşler de çoğu zaman yol bıkkınlık verir insana kestirme olur senin için,

bu arada eski yoldan geçerken medreseönünde uzun saçlının yerinde çay içebilirsin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.