Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşın bahsettiği oyun oynamak değil, oyun oynadığınızda bile yaşadığı dezenformasyon, hileler, küfürler vb. Bugün bir yazı okumuştum online platformlarda artık türkleri atıyorlarmış çünkü ya medyada'ki türk algısı, ya küfretmeleri, ya hile yapmaları, mutlaka kendilerine kızdırıyorlarmış. Ama bizim milletin en güzel özelliği "acaba benim suçum var mı?" diye düşünmeden hemen başkasına bok attığı için muhtemelen bu konuda da gavurlar haksızdır.

en iyi ihtimalle suçlu olduğumuzu anladığımızda "evet suçluyum" demek yerine "ama o da yaptı" diye kurtarmaya çalışıyoruz.
  • BigFella kullanıcısına yanıt
    Adamın kullandığı saçma bir Türkçe. Ahlaki temelli ekonomik çöküş diye bir şey olamaz. Ekonomik çöküşün sebebi ahlaki temelli değil, zira hükümet mal satan bir firma değil ve insanlar hakkında uygunsuz laflar ederek kâr oranını azaltmadı. Ekonomik çöküşün sebepleri başka. Zaten eleman ahlaki ve ekonomik temelli çöküş demiş, daha sonra aklı karışmış ahlaki temelli ekonomik çöküş demiş ki ahlaki ve ekonomik temelli çöküş daha mantıklı.
  • İç güvey genç ve delikanlı ;))

Almanya da namus bekçisi mi olacaksınız !?

Almanda dan geçen ay geldim, gençlik elek olmuş durumda. Alkol, fuhuş , ırkçılık artmış... Pkk sempatizanları kol geziyor sokaklarda. Ama EU 6.4 TL ve beleş hayat garantisi seni sarmış. Bol şanslar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adyxan kullanıcısına yanıt
    Yoo arkadaşın bahsettiği basbayağı oyun oynamak. Millet 20 yaşında harıl harıl çalışırken biz oyunlarla hayatımızı mahvediyoruz demiş. Küfür muhabbeti ayrı bir konu, anlayamamışsın onu.

Lan adam da suçluysa ne diye evet suçluyum diyeyim? Eğer o tavrı yapmamda sebebi olan birisi varsa ben suçumu kabul etmem arkadaş geç bu işleri.
  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    En azından Almanya'daki insanlar daha kültürlü. O dediğin tiplerden bir sürü var burda, Almanya'da olduğundan kat be kat fazla hem de. PKK sempatizanı burda yok sanki, en çok Türkiye'de var. Adamı tabi EU 6.4 TL ve beleş hayat garantisi saracak. Seni olsa sarmayacak sanki.
  • Ülkemiz çok güzel dört dörtlük felan demeyeceğim ama herkez bi yok Almanya'ya gidicem yok Amerika'ya gidicem peşinde kimse güzelleştirmeye mücadele etmeye çalışmıyor, demekki vatanseverlik duygularımız bile kaybolmuş. Güzelim ülkemin ne şartlarda kazanıldığı unutulmuş ama sorsan hepsi Atatürkçü, bu durum başta Atatürk'e saygısızlık. Ülkenin geleceğini gençlere emanet eden Atatürk'ün, Geleceği emanet ettiği gençler ilk fırsatta Türkiye'mden kaçmanın peşinde.Herkez düşmüş üç kuruş fazla para kazanıcam biraz daha rahat yaşacağım diye kaçmanın peşine. Yol orda gidiyorum deyince kimse dur demez sizin gibilere!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airika A kullanıcısına yanıt
    Teyze kızı ve aşk.. Almanya ya kaçış planı olmuş.

Bugün bu konuyu okuyup , anlayan her avrupa ülkesi bu arkadaşı bedava alıp maaş bağlardı.

Konya , akraba evliliği ve almanya ya övgüler,

Kız olsa daha çok anlardım ama erkek işte. Bir diğer durumda basit kapasiteli biri ki ! (başka bir amacı yok) bunu dh de övgü ile aktarma çabasında.

Almanya da 3 milyon TC kimlikli var belki %80' i ülke&iktidar düşmanı hatta pkk&pyd sempatizanı.

Konu ne bu konudan önce niye Almanyaya gittiğini açıklayan bi konu mu açtı bu arkadaş?

Niye Avrupa akraba evliliğini destekliyor mu yoksa ironi miydi?

Niye ki asıl akrabaya ilgi daha çok erkek tarafından çıkar.

Ülke&iktidar düşmanı olup PKK&PYD sempatizanı olmak arasında bir bağ kuramadım. Yani Almanya karşısında durmaktansa PKK&PYD'nin yanında durur bence, ne de olsa gavur, müslümanlardan nefret ediyorlar.
    Bu arada bizim memleketten Almanya' ya gidenler çok yaşlı ve Türkiyedeler. Genelde oradakiler 3/4 kuşak oldu.

Kız ve çok uzak arabalardan 15/20 yıl önce evlilik amaçlı gidenler oldu.

Tatilde tanışıp isveç (isviçre de olabilir) giden erkek tanıdıkda var. Şuanda 3 cocuk sahibi ve sıcak cevher döküm fabrikasında çalışıyor. 3/5 yıla TC ile bağıda kalmaz aile büyükleri ölünc.

Bizim çevre genelde 1965 de gidenlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Airika

Ya yerim ahlakını yıl olmuş 2019 gelmiş hâlâ ahlak bıdı bıdı. Dolandırma vs anlarım da küfür KÜFÜR?

Oyun oynayacaz tabi ne yapacaz 20 yaşında atomu mu parçalayacaz 20 yaşındaki adam okul okur
    :)

• @Airika üyelik tarihi

11 mart 2019

No comment...

Türkçem saçma öylemi cümlen bile hakaret içerikli daha doğru konusmayı basaramıyoruz
    Kelimelerimi itina ile seçtim Türk oglu türküm Türkçeyide iyi kullanırım bir yanlışlık görmüyorum.
    Ahlaki ve ekonomik temelli çöküş
    Hem ahlaken hem ekonomik çöküşe vurgu var.
    2. Kullandığım cümlede ahlaki temelli çöküş.
    Demişim bundada ahlaka vurgu yapmışım
    Kafanız karıştıysa bilmem ama benim konusnamda bir yanlışlık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 23 Mart 2019; 22:19:57 >
  • Hocam ilk önce doğru olanı yapmışssınız hayırlı olsun...

Buradan daha iyi hayat yaşıyacağınız kesin...

25 yaş olayını açarmısınız?

Böyle bir kural mı var ben bilmiyordum.
    Olaya çok yüzeysel bakıyorsunuz, ahlaksızlık yalnızca kötü söz söylemek benzeri hareketlere denmiyor.
    Toplumun ahlaksızlık örnekleri, 2-3 kuruşa oyunu satmak, maddi çıkar uğruna manevi değerlerinden vazgeçmek, adaleti taraflı kullanmak, haksız baskı kurmak, mobbing uygulamak, hırsızlık-düzenbazlık, dini istismar etmek, ticaret yaparken öncelikle insanları dolandırmayı hedeflemek,milli değerleri ayaklar altına almak, donanımlı insanlar yerine donanımsız ama torpilli insanları ülkenin yönetim kademelerine yerleştirmek, bir başkası göz göre göre haksızlığa uğrarken gözünü kapatıp ses çıkarmamak,bla bla.. Uzar gider toplumun ahlaksızlık örnekleri.
    Böyle bir ülkede ekonominin coşmasını, üretimin artmasını, hak edenin kazanmasını, dış yatırımcı çekmeyi bekleyenin aklından şüphe ederim.
    İşte ekonomik çöküşün bazı ahlaki sepebleri. Ekonomik büyüme öncelikle toplumsal ahlakı gelişmiş toplumlarda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigFella -- 23 Mart 2019; 22:1:23 >

İyi de bana bunu neden anlattın şimdi?
    Birader arızalı mısın? Sen bir platforma ananın karnından çıktığın gibi falan üye oluyorsun galiba. Üyelik tarihi yeni olunca falan fake muamelesi yapıyorlar bir de. Bir DH'de gördüm bu aptallığı, Technopat'a falan git kimse sallamaz. Boş yapma adamın asabını bozma.

Asıl bu yoruma no comment...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airika -- 23 Mart 2019; 22:43:6 >
    Unutkanlık var ben de , kalsın bir köşe de :)

• Lancelot06 kullanıcısına yanıt
    25 yaş olayı diye bişey yok hocam sadece belirttim

Üyelik tarihi ve ahlak seviyesi işte ,

Sorun yok ... Kendini hemen belli ettin ;))

• herons kullanıcısına yanıt
    Saçma tabi kardeşim, ahlaki temelli ekonomi çöküşü ne demek? Ahlaki temelli ekonomi çöküşü diye bir şey olmaz devlette, ha devlet bir ahlaksızlık yapar, bunun neticesinde halk isyan çıkarır ve ekonomi çöker, o ayrı. Ama bizim ekonomimizin çökmesinin bununla bir ilgisi yok. Nerede hakaret içeriği var, tek bir tane yaz buraya kafamı kesicem yemin ediyorum. Hakaret olmayan şeye hakaret diyen adam Türkçem saçma mı diye sitem ediyor. Komik.
    Türkçeyi de iyi kullanıyorum diyen adamın -de bağlacını ayrı yazmamasına ne demeli peki.
    Tamam işte baştan bu şekilde yazmışsın sonradan ahlaki temelli ekonomik çöküş diye değiştirmişsin.
    Hem ahlaken hem ekonomik çöküşe vurguyu "ahlaki temelli ekonomik çöküş" diyerek yapamazsın. Bunu yaparsan ekonominin ahlaki sebeplerle çöktüğünü vurgulamış olursun. Daha söylediği şeyin ne anlama geldiğini bilmeyen adamın gelip Türkçe konusunda sitem etmesi cidden komik. Türkçe algısı 5. sınıftan öteye gidemeyen adamsın, karşımda komik duruma düşüyorsun. Şimdi sen buna da hakaret dersin.
    Sen ahlaki temelli çöküş değil, ahlaki temelli ekonomi çöküş demişsin, yazdıklarımı nasıl okuyorsun sen?
    Senin konuşman büsbütün yanlış, kafan karışmış senin, git kendi yazdıklarını bir kere daha oku.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.