Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 bin tl gelirim var imkan olsa bende giderdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan ne kadar çok mal mülk gelir sahibi olursa, aynı orantida dünya malının peşine dahada çok düşermiş,,,bu dogrumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Almanya anlatılmaz, yaşanır. Venedik turu, Eifel kulesinde Insta pozu,vs yeri değildir, çalışıp hakkını aldığın ve insan gbi yaşadığın yerdir.

Nitekim o yüzden 3 Milyon Türk orada ve hiçbiri buraya dönmüyor, dönseler başlarına gelecekleri artık iyi biliyorlar. Bir ara yalan haber serisi başlamıştı: Almanya'dan Türkiye'ye dönenler diye. 2 senede 190 bin Türk geri dönüş yaptı diye. Güya Türkiye'de süper şartlar, süper maaşlar var seklinde cicili bicili haberler. O haberlerin yapıldığı dönemde Alman nüfus idaresinin dışa göç istatistik rakamlarına baktık; şimdi tam hatırlamıyorum fakat senede 95bin değil, sadece 4bin Türk geri dönüş yaptığı ortaya çıktı. O yalan haberlerle milyonlarca Türk kandırıldı. Medya işte. Kimin medyası? Medya ile kandırılırsın ve işte bir Türk Almanya'ya gidiyorum deyince ortalığı ayaga kaldırman, kandırıldığının da ispatı. Aklın kandırılabilir ama duyguların gerçekleri söyler.

• nsar N kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Evet TC vatandaşı olduğun için özellikle ilk başta sana önyargı ile bakacaklar, hele ki Erdogan destekçisi ve kadın isen türbanlı isen hiç bir şansın yok. Ancak modern düzgün vew çalışkan birisi isen tam tersi, Türkiye'deki yakınlarından daha sıcak ilgi ile yaklaşırlar, işinin hakkını veriyorsan Türkiye'deki işvereninden daha cok takdir ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

uza git artık, hadi istenmiyorsun
    Bu kadar aşağılık kompleksli bi herifi de forumda ilk kez görüyorum.Benim hayatım kaydı.Başkasının hayatını da ben kaydırayım.Klasik Türk çakallığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Evet

Alıntıları Göster
    Ben de Konya liyim. Istanbul'da yaşıyorum. Yaşım 26 olsa da bunun 20 senesi eğitim öğretim ile geçti. Şuan 3.universitemi okuyorum. Fakat dediğiniz gibi ülkenin ne eğitim sisteminden ne de geleceğinden Bi umudum kalmadı. Ben kendim sınıf öğretmenliği okuyorum.

Konuya boş yazanlara gelince, uzanamadığı ciğere mundar diyenler onlar. Yolun açık olsun.

Ben de yurt dışında yaşamak is güç kurmak istesem de nereden başlayacağımı bilemeyenlerdenim. Oturma ve çalışma izni almak için nasıl yollar izlemek gerekiyor? Şuan sadece İngilizce m var ve geliştirmeye devam ediyorum. Yurt dışında vasıfsız bir insan, bir Türk neler yapar, yapmalı? Kısaca bahseder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Alakası yok. Evet TC vatandaşı olduğun için özellikle ilk başta sana önyargı ile bakacaklar, hele ki Erdogan destekçisi ve kadın isen türbanlı isen hiç bir şansın yok. Ancak modern düzgün vew çalışkan birisi isen tam tersi, Türkiye'deki yakınlarından daha sıcak ilgi ile yaklaşırlar, işinin hakkını veriyorsan Türkiye'deki işvereninden daha cok takdir ederler.
    Arkadasin moderlik den bahsettigi bati yanlisi turk ve ulke dusmani olmak gerekiyo ve is veren sana sicak davranir cok dogru minimum duzeydi verdigi saatlik para ile essek gibi calistirinca uzayli bile olsan kucaklar seni kaldiki arkadasin almancasi yok ing ne durumda bilmiyorum ama almancan yeterli olmadigi icin alt duzeyden baslayacaksin almanlarin batinin ve kapitalizm gercek yuzunu goreceksin Turkiye iyi demiyorum ama umut tacirligi yaomaya gerek . Bu arada alakasi yok diyip turbanli isen sansi yok demek nasil bi tezatlikdir anlamadim sizin moder yasam dediginiz din islam ozgur gorus karsiti sanirim..

Konu sahibi ve diger arakadaslara tecrubeli biri olarak tavsiyem avrupda iskandinavya asyada singapur becerebilirsen japonya dunyda kanada avustralya deneyin derim

Almanya yurt disina kacmak icin ilk ve en boktan adim olur hep

• quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

Bu kadar aşağılık kompleksli bi herifi de forumda ilk kez görüyorum.Benim hayatım kaydı.Başkasının hayatını da ben kaydırayım.Klasik Türk çakallığı.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz arkadaşın amerikadan doktorası var ve istanbulda üst seviyelerde çalışan birisi. Değindiği noktada haksız değil ama üslubu yanlış.

Ben de yurtdışında yaşıyorum ve büyük ihtimal doktorayı bitirince döneceğim. Konu sahibi arkadaşın ve buradaki arkadaşların tutumu doğru değil. Ülkemiz bitti gitti, hukuk bitti, ahlaki çöküntü diyerek bir yere varılamaz.

• Msj uzun , bu nedenle okumadım. Ancak avantajları konusunda haklı olabilirsiniz.

Benim dikkatimi çeken Almanya daki 3 milyon oldu! T.C kimliği diyelim. Bence avrupadakiler genelde pkk sempatizanıda olabiliyor.

3 milyon ! Biraz da %90' ı müslüman bir ülke ifadesi gibi geliyor kulağa. Yada 58 milyon seçmen atatürkçü gibi !

• Zaten üye 25 yaşında ve teyze kızına kapak atmış .

Aşk evliliği diyor bir de !!!

Armagedon filmden bir sahne & replik gibi olmuş onun ki de :))

Övünüp dh de konu açmış işte aklınca.

• quote:

Adam bir Almanya'ya gidiyor diye Huysuz Virjin gibi çıldırmışlar. Ha bir de kuzenle evlenme konusuna takmışlar. Yav arkadaşım: Kuzenle evlilik önünde yasal bir engel var mı? Yok. Eh o zaman sen kim oluyorsun ki, buradan tanımadığın etmediğin birine karşıyorsun, sen yasalardan üstün müsün? Kuzenle (veya teyze cocuğu mu her ne ise) evliliğe ne Türk, ne Alman yasaları karışmıyor, sen kalkmış oradan karışıyorsun demek, iyi de sen kimsin?
    Almanya ve yasalar

Pkk sempatizanı gösteri yapıyor avrupa da,

İslam düşmanlğı artıyor,

8 martta beyoğlundakı kadınların pankartlarınada mı bakmadın!? Onları o ifadelerle eleştirmek istesen "kadınım ben kadınım derler "

Avrupa da akraba evliliği neden yasak olacak bu arada ;)))!???? Bunu anlayan bir kültüre mi sahipler yoksa !!??

• Bukalemun kullanıcısına yanıt
    Benim de yanima teyze kizini oturttular. Hadi asik olun dediler. Cocukluk iste asik olsak olacagiz. Ben yok dedim direndim gitmedim almanyaya. Simdi ipsiz sapsiz biriyle evlendirdiler turkiyeden. Cocuklari var ama mutlu degillermis.

Bir yere gelecek insan zaten turkiyede de iyi yere gelebiliyor. Giderse gitsin ama evlenerek hayatini karartmaya gerek yok. Cocuk oyuncagi degil bu. Cocuklarin gunahina giriyorsun bu bile basli basina bir sebep.

Sozum konu sahibine degil. Belki cok mutlu olacak bunu kimse bilemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: herons

Akrabam aşık olarak evlendik. Yalnız formalite ile giden arkadaşlarımda ..
    Allah mesut etsin ben akraba evliliklerine karsiyim, cocuğun sağliği açisindan. Benim amcam ve yengem teyze çocuklariydi, onlarin çocuklari duz taban doğdu. Bu daha ileri bir derece sakatlikta olabilirdi. Umarum çocuklarinizda bir sakatlik olmaz.

• ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Dönüşü olmazsa sıkıntı yok oraya gidenler dündar gibi memlekte sallar konu sahibide aynı alçı kafa.

• 25 yaşında birini Almanya kolay kolay kabul etmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

hayatı siyasetin ve kokuşmuş ideolojilerin peşinden gitmek olarak algılarsan hiçbir zaman mutlu olamazsın. hele şu lafa bak; "modern, düzgün ve çalışkansan, şansın var. erdoğancıysan şansın yok" hani ben de erdoğan aşığı değilim ama erdoğanı sevmeyenler de sanki birer melek, birer einstein, birer ahlak abidesi. . hayatlarını bir adama göre anlamlandıran adamlarsınız. atatürk veya erdoğan farketmez. kim hayatını bir adama veya kemalizm, sosyalizm gibi ideolojilere bağlamışsa huzursuz ve mutsuz olması çok normal. bu kafayla fizana da gitse de mutlu olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xabc

hayatı siyasetin ve kokuşmuş ideolojilerin peşinden gitmek olarak algılarsan hiçbir zaman mutlu olamazsın. hele şu lafa bak; "modern, düzgün ve çalışkansan, şansın var. erdoğancıysan şansın yok" hani ben de erdoğan aşığı değilim ama erdoğanı sevmeyenler de sanki birer melek, birer einstein, birer ahlak abidesi. . hayatlarını bir adama göre anlamlandıran adamlarsınız. atatürk veya erdoğan farketmez. kim hayatını bir adama veya kemalizm, sosyalizm gibi ideolojilere bağlamışsa huzursuz ve mutsuz olması çok normal. bu kafayla fizana da gitse de mutlu olamaz.

Alıntıları Göster
    Ters demogoji ile sonuç alamazsın. Sen hiç Almanya 'da yaşadın mı? Ziyaret ettin, fuara gittin, fabrikada staj yaptın demiyorum; yaşadın mı diyorum. Hayır. Orada yıllarca yaşamış bana, Almanların diktatör ve din olayına bakış açısını anlatmaya çalışmışsın. Yorumumda Atatürk yok bu arada. Almanlar Atatürk'ü bizden daha cok severler o ayrı. Ben sadece Almanya'da mutlu olabilmek için açısından bir örnek verdim. Almanya'da diktatör destekleyen sevilmez, sokaklarda ninja gibi itfaiye görevlisi gibi her tarafı kapalı dolaşan sevilmez; nitekim o yüzden orada diktatör bayrakları sallayan, topyekün türbanlı kişiler mutlu olamaz, sürekli şikayet eder, Alman bizim düşünce özgürlüğümüze karşı, dinimize karşı edebiyatı yapar dururlar, zaten coğu Türk işveren ile çalışır. Budur. Olayı hardcore ideolojilere sarmaya gerek yok. Haa, Almanya'da sırf Atatürkçüsün, normal giyiniyorsun, modern düzgün birisin diye madalya da takmazlar, yetenekli misin, herkesin yapamadığı işleri yapabiliyor, çalışıyor musun ona bakar ona göre hak ettiğin parayı fazlası ile verirler. Almanca'da kazanmak - hak etmek aynı fiildir: Verdienen. Okey, kazanmak için ayrı bir fiil de var ama bu fiili hem kazanmak hem haketmek anlamında yaygın olarak kullanırlar, yani Almanya da hak ettiğini kazanırsın. Nitekim o yüzden işçisi mühendisi girişimcisi Almanya Hollanda İngiltere buralara yerleşiyor. Budur.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.