Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Almanya'daki Türklere şöyle bir soru sor: "Yaz tatilleri dışında Türkiye'de neden yaşamıyorsunuz" veya "Tatil dışında Türkiye gelinip kalınacak ülke değil mi"

Cevapları bir dinle. Şu ana dek yazdıklarının hükümsüz olduğunu göreceksin.
  • Ne kadar berbat insanlarınız sürekli başka insanlar ne yapıyor ne yiyor ne içiyor onla meşkulsunuz.bunun yerine kendinize odaklanıp mutlu olaya baksanıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah mutluluk versin , benim de Almanya hayalim var umarım bu ülkeden bir an önce gitmek nasip olur.

• Ancak ilaçla kendini mutlu hissedebildiğin için, gerçekleri konuşunca rahatsız oldun tabi. Ülkenin ekonomisi diz çökmüş, soguk terler döküyor insanlar karnı aç, donları delik dolaşıyor sen gelmiş mutlu ol nasihatlari veriyorsun. Nasihatlarıni kendine sakla.
  • Nasihat falan vermiyorum sizin gibilere kızıyorum ve eleştiriyorum .ülkede ne karnı aç insan var nede donu delik (modacı delik gezenler hariç) Sürek başkalarını gözetleyip kin kusma kendine işine bak.bu konuyu açan elemanı da desteklemiyorum gereksiz işin daniskasını yapmış .nereye gidersen git kimene kardeşim

• opel corsa 1.4 500€ mu yani 500tlye araba sahibi olabiliosun :D almanya zaten öyle ya baya hersey ucuz

• Demek ki Cehennem de ceza süren bitmiş. Cennet'ten iyi haberler bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyunsavar

Nasihat falan vermiyorum sizin gibilere kızıyorum ve eleştiriyorum .ülkede ne karnı aç insan var nede donu delik (modacı delik gezenler hariç) Sürek başkalarını gözetleyip kin kusma kendine işine bak.bu konuyu açan elemanı da desteklemiyorum gereksiz işin daniskasını yapmış .nereye gidersen git kimene kardeşim
    İnsanların pantolonu şortunu kaldırıp gördün mi ki delik donlu yok diyebiliyorsun? Ben de kardeşim de delinen donları çöpe atıyoruz, zamlı fatura ödemekten don almaya sıra gelmiyor bu konuda bana nasihat vermeye yeltenme, bozarım. Nasihatçiliğin bir sınırı var.

Demek "Sizin gibilere kızıyorsun? Ben de senin gibilere kızayım mı, kızma yarışı yapalım mı?

İnsanlar makarna ile doyuyor. Bu senin için karnı tok oluyor.

Konu sahibi ile beni bir tutmaya da çalışayım deme ve şimdi nasihatlarıni ve eleştirilerini al ve git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Mart 2019; 22:49:7 >

• herons kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aynısını orada yaşayan amcam da söylüyor.
  • sana gençliğe hitabeyi anımsatırım ..

" Bir gün, bağımsızlık ve cumhuriyeti savunmak zorunda kalırsan, göreve atılmak için içinde bulunacağın durumun olanak ve koşullarını düşünmeyeceksin!
    Bu olanak ve koşullar hiç uygun olmayan bir durumda kendini gösterebilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetini yıkmak isteyecek düşmanlar, dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir galibiyetin,bir gücün temsilcisi olabilirler. Zorla veya hile ile kutsal yurdun bütün şehirleri teslim alınmış, bütün işletmeleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesi işgal edilmiş olabilir.
    Bütün bu koşullardan daha acıklı ve korkunç olanı ise, ülkede iktidara sahip olanlar gaflet, sapkınlık ve hatta ihanet içinde olabilirler.
    Hatta bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, işgalcilerin siyasi amaçlarıyla birleştirerek düşmanla işbirliği yapabilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezik ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin evladı! İşte bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

hiç bir adaletsizlik , hırsızlık , hainlik sonsuza kadar bedelsiz kalmaz . ülkenin 20 yıl düzelemeyeceğini söylüyorsun

Sen bu ülkenin evladısın ve ülkenin en zor durumunda olduğu günlerde gemiyi terketmeyeceksin . hayatta hiç bir şey , gerçek vatanseversen ve ülkeni seviyorsan seni ülkenden soğutamaz , hiç bir şey ... ülkeden soğumak diye birşey olmaz . zamanında ayağında çarık bile olmayan insanlar , savaşlarda öleceğini kolunun bacağının kopacağını evladının yetim kalacağını bilerek ülkelerini savunmasaydı bu ülke kan ve şerefle kurtulamazdı , kurulmazdı . gitmek istiyorsan git .. orada yaşa senin tercihin ama burada kimseye bunun geçersiz bahanelerini sayma çünkü hiç bir türk evladına bu saçma ve geçersiz sebepleri bahane etmek yakışmaz ......... ülkemi terketmem için bahanelerim diye saçma birşey olamaz . bir süre gidip kendi kazancımla yaşayıp tekrar ülkeme dönmek istiyorum dersin . fakat bu kadar yılda senin orada kazandıkların bu ülkede yapmadıkların boyun eğdiklerin terkettiklerinin karşılığı olamaz ne yaparsan yap . .. maddi olarak güçlenirsin ama en azından adaletsizlik olursa sen de seyirci kalmaya devam edersin . bu ülke bireylerin birliklerin ortak değerlere sahip canların birarada olması , bir inanç uğruna döktükleri kanları verdikleri canları ile kurtuldu ve tarihte de hiç bir ülke bunu durduramadı . açın kurtuluş savaşını bakın .. onun için en azından bahaneler yazmayın buradan . çünkü bunlar geçersiz şeyler .. yıllarını almanya da çalışarak harcamış ve türkiye ye gelip işletmeler kurup ortalamanın üstünde hayat kuran nice insanımız var . ama ülkeni tamamen terkedip oranın vatandaşı olup kendi kanımızdan ırkımızdan olmayan insanlarla beraber ölene kadar yaşarım ne halleri varsa görsünler diyorsan senin bileceğin iş .

• 1 ay sonra ağlaya ağlaya dönen kasa bu, orda sana bizim suriyelilere ettiğimiz muamele gibi bi muamele etsinlerde aklın başına gelsin kardeş yolun açık olsun :)
  • hayırlı olsun. kiminle evlendiğin kimseyi alakadar etmez onun için takma istersen erkekle evlen başkasına b*k yemek düşer sadece. bunların çoguda kıskandıkları için sataşıyordur tahminen. umarım daha iyi hayat şartları seni bekliyordur.
  • Hocam hakkında hayırlısı olsun. Yurt dışında tutunmak zordur.(Tecrübeyle sabit. Bende 2.kez yurt dışında yaşamak için vize işlemlerini yapıyorum.) Umarım adaptasyonu en kısa sürede atlatıp, Almancanı geliştirip, hayatının güzel yıllarını mutlu geçirirsin.
  • Gıral beni de al yanına cocugun olarak falan göster artık ne olursa 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan evet avrupada Amerikada araçlar ucuz doğrudur peki yaa o ucuz olan arabarın yıllık vergisi ne kadar verdiğinizi biliyormusunuz birde onu araştırın öle konuşun kimse bu detayı bilmez konuşmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaş abd de green card alabilmen için sanırım belirli sürelerde ülkeye giriş yapıp az olmayan sürelerde yine kalıp geri dönmek gerekiyordu bildiğim . hatırladığım kadarıyla almanya da nasıl bilmiyorum. ülkede yaşamak ise başlı başına bir dert . türkiye de üniversite okuyup oralarda yıllarca pizzacıda çalışıp güç bela yaşayıp sadece vatandaşlık alabilmek için evlilik yapanları tanıyorum . orada kaçak yaşasan bile bir evlilikten hastanede doğan çocukların direk vatandaşlığa alınıyor . ama 2. olarak bir türk vatandaşlığı alabiliyorlar mı bilmiyorum ..kolay değil bu işler . dil dediğin de 3 5 senede kolay öğrenilmiyor . bilmediğin ülke dil din ırk kurallar yasalar , tamamen sıfırdan başlayıp yasalara aykırı iş yapmadan içeri atılmadan ceza yemeden düzeni öğrenip yaşabilmek zor bence . trafiği bile bir türlü ya . türkiyeden gelip kıbrısta araba kullanmak gibi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 27 Mart 2019; 0:22:53 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.