Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yemez ki, onun orada keyfi yerinde. Memleketine gelir, bütün marketi talan eder. Bir de kendi arabasıyla geldiğini düşünürsek, Almanya'ya dönerken de bir yolluk yapıp geri gider. Hatta bir buzdolabını dolduracak kadar bagajını doldurup da öyle gidebilir. Çünkü kendisi görgüsüzlüğün nirvanasına ulaşmış durumda :D
  • Yurt dışında yaşayanların kafasından on kilo istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa'da euro ile bir şey aldın mı bir birim olarak alıyorsun ama Türkiye'de 6-7-8 vs katı birime alıyorsun. Avrupa'da yaşayan biri 2.340 euro'ya macbook pro alırken Türkiye fiyatı 15 bin lira küsür. Türkiye'de bunu alman için 7.5 ay çalışman gerekiyor. Avrupa'da yaşayanın 1.5 aylık maaşı. Ayrıca Türkiye'de o adamın iki katı çalışıyorsun. Avrupa da çalışma saati haftalık 40 saat Türkiye'de 84 saat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 16 Haziran 2019; 20:49:28 >
  • Dalga mı geçiyorsun oğlum sen bizimle ? Daha 2 gün önce Migros'tan 200 liralık alışveriş yaptım senin aldıklarının çeyreğini alamadım. Sen muhtemelen orada 20-30 birim para ile aldığım her şeyi alabilecek konumdasın.

Dolabımın iki rafı bile dolmadı. Karaktersiz herif, biz anlamıyor muyuz senin trollüğünü, senin Almanya'da kıç büyütüp buraya atılan mesajları sanki ciddiymişçesine cevaplarken güldüğünü...

Ola ki bir ihtimal gerçekten beyinsiz isen şayet, yardımcı olayım: BİRİM OLARAK ALACAKSIN.

Eğer oradan aldığın bir şeyi TL'ye çevireceksen MAAŞI da çevireceksin, ki ne kazanıyorsun ne kadar gidiyor oranlanabilsin.

Hem euro al hem tl ye çevir. Sen nasıl Almanya'ya gittin o beyinle anlat bakalım, hangi ana doğurma gafletinde bulundu seni.

170 euro verdin ? TL ile 1163 mü yapıyor (şu kadarı bile ağlanası) ? Ne kadar maaş alıyorsun 1500-2000 ? Oldu mu sana TR'de ki alım gücü ile 12.000-13.600 !

İşin içine giren vergileri, malların genel olarak kalitesizliğini saymıyorum bile. Bütün bu katmanları ekleyince oluyor sana 1. dünya ülkesi vs 55. dünya ülkesi.

Anlamadıysan özelden daha ayrıntılı anlatırım ben sana.

• Arkadaş forumda fakat kendi konusundan usulca uzaklaşmış, cevap dahi veremiyor. Cevap yazabilecek kadar, yeterli bir beyninin olduğunu düşünmüyorum. Hatta şuan da başka forumlara cevap vermekle meşgul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilguleryuz

Arkadaş forumda fakat kendi konusundan usulca uzaklaşmış, cevap dahi veremiyor. Cevap yazabilecek kadar, yeterli bir beyninin olduğunu düşünmüyorum. Hatta şuan da başka forumlara cevap vermekle meşgul.
    ben cevaplarimi verdim. millet euro tl kiyasliyor. kiyasladim onu da begenmiyorlar. ne diyim artik?
  • Henüz hayatımda öyle alışveriş yapmadım.O Alışverişi Türkiyede yapmak en az 800-1000 tl tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Turkiye de benim de evim var bursa`da.

kira olmazsa o paraya rahat gecinirsin. ama iste sistemi sevmedigimden donesim yok. troll diye sacmalamislar birde.

Alıntıları Göster
    2000 Euro maaşla hangi işyerinde çalışıyorsunuz kalifiye eleman mısınız, birde çalıştığınız yerde yemek,yol imkanları varmı, bunlarında belirtir misiniz.

• Konuyu açan arkadaş trollemiş heralde.

Almanyayı bilmem, hollandadan örnek vereyim,
    muz 1 euro (türkiyede 2 eurodan fazla),
    350 gram bal 1,5 euro (Türkiyede 3 euro)

Yani düşünün
    Hollandada 1500 euro maaş alıp, muza 1 euro, bala 1.5 euro veriyorsunuz
    Türkiyede 300 euro maaş alıp muza 2 euro, bala 3 euro veriyorsunuz.

Hollandadaki işçi maaşı 1,5 TON muz alıyor.
    Türkiyedeki işçi maaşı 150 kilo muz alıyor.

Sorarlarsa "avrupa pahalı" deyin ki akrabalarınız "beni de oraya aldırsana" demesinler.

Şu fotoğraf da işkembeden sallamadığımızın kanıtı olsun.

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro !

• kreat kullanıcısına yanıt
    Burada 2100 tl olan telefon orada 200€. 1400 alan asgari ücretli bir maaşla 7 adet telefon alıyor. Aynı mantıkla burada 14 bin ₺ alması lazım. Neredeyse herşey buradaki parayla bile alsanız orada ucuz. Şeker ve un 50 cent tl ye çevirsen 3 küsür tl ediyor bırada şeker 4.5 tl.ayçiçek yağının bir litresi 1 euro. Sigara çok pahalı ama 7 euro. 40 lık paketler var biraz daha uyguna geliyor. Almanya pahalı diyen net ya cahildir yada aptal

• Bir örnekte ben vereyim

Benzinin litresi 1.41 di ben oradayken şimdi 1.50 olmamıştır. 1400 tl alan asgari ücretl 1 ton benzin alıyor. Burada 2100 tl alan asgari ücretli 300 kg benzin alabiliyor. Araba fiyatlarına hiç girmiyorum. Almanya ya sefer düzenleyebilir bizim aktroller

• Bende gittim Almanya’ya buranın hesabına göre 250₺ vermişsin kardeş ayak yapma işte bizde tl sizde Euro adı fiyatlar aynı haaa tl çevirirsen tabiki olay ortada batık olduğumuz belli sana soruyorum kaç Euro maaş alıyorsun 170 Euro ya dolabı dizmişsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Euro kazanıp euro harcayıp bize tl ile hesap çeviren birine çok fazla gereksiz cevap verilmiş.

Euro dolar yada tl degil kazandigimizin adı
    PARA
    turkiyede 6 paraya bir kilo et alalım sonra hesaba devam ederiz

• Bu Almanya'dan Allah razı olsun. Zamanında taşradan ne kadar iq yoksunu varsa alıp götürdüler. Bu tipler Türkiye'de olsa gereksiz popülasyon olacaklardı.
  • Türkiyedeki yek asgari ücret ile geçinen 3 kişilik 1 ayda anca alabileceğini 1 haftalık alışveriş için almış , gelmiş hala tatava yapıyo.Kanı bozuk bunların kanı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o zaman köyüne dön memo belki ora daha ucuzdur.

• Yurtdışında yaşayanların burası Türkiye'den kötü şükredin edebiyatı yapmaları dünyanın en komik fıkrası.
    Madem kötü madem özlüyorsun ülkeni dönersin yaşarsın. Hem dışarda yaşıyorlar hem ülkenin durumuyla ilgili fikir beyan edip etkin rol alıyorlar hem de hayatları kötü (!) olduğu halde ülkelerine geri dönüş yapmıyorlar.
    Trolse komik trol değilse trajikomik
  • Ucuzsa gel Türkiyede yaşa, pahalı yerde ne işin var?

yarim kilo kiyma 16 lira. yani 3.3 euro. kilosu 6.6 euro Turkyie de.

asgari ücretler
    •Yunanistan
    683,76 EUR
    •Türkiye
    422,26 EUR
    •Almanya
    1.557,00 EUR
    •Fransa
    1.521,22 EUR

hesapla bakalım kim asgari ücretle, KAÇ KİLO ALABİLİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 16 Haziran 2019; 23:50:1 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.