Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen her ay kenara 1000 Avro koyup 5 sene sonra gelip memleketinde en kral daireyi villayı vs. satın alabilirsin. Ancak ben her ay kenara 1000 TL koyup senin aldığın daireyi 30 senede alamıyorum. Biz sizin yaşamı biliyoruz da siz bizim yaşamı hala anlayamadınız.
  • Atılmıs zaten bosverın su trolu Almanya da yasadıgı bıle mechul bı yerlerden alıntı yapıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam skt genel olarak aslında tüketilebilecek son tarih değil, tavsiye edilen tüketim tarihi aslında, kontrol edilip yenilebilir çoğu yiyecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam egleniyor bizimle heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    aynen knk anmeldung ertog

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Adamlar iki dünya savaşı kaybetmiş bırakta söverek konuşsun.
  • Kardeşim sen euro kazanıp tl ile karşılaştırıyorsun ya almanya da ne iş yaptığını merak ettim 😀
    O zaman bende aylık 300 euro kazanıyorum . İlk hafta alışveriş yapıp ikinci hafta yapamıyorum 😂😂
    İnşallah almanya ya geleceğim 1 sene içinde o zaman bende hesap yapıp paylaşırım buradan sende takip et 👏

• Aynen, dediklerinizie tümüyle katılıyorum. Market fişindeki "Lamm Scheiben" ==> Kuzu Pirzola/Biftek anlamına geliyor, ondan 2.412 kg almış, altta 2.366kg daha almış, en lezzetli etten 5 kilo ile marketin et reyonunu kaldırmış. Domates, kefir yoğurt, yüksek proteinli pudding, salamlar hangar dolusu ürüne 117 AVRO = Türkiye'deki 117 TL ödemiş. ben burada süthane den kaşar ve beyaz peynir ve sebze domates soğan alışverişine 200TL ile çıkıyorum, buradaki kişi gırtlak dolu alışverişe 117 TL cok pahalı diyor.

Bu kişiler kiralara da yüksek edebiyatı yapar, Almanya da evlerin ya kapalı garajı ya önünde geniş park yerleri vardır, evlerin duvarları kalındır, ses ısı soğuk almaz, yeşil bahçeleri, parkları vardır, pencereyi açtığınızda egzos toz duman değil, oksijen çekersiniz, haa öyle evler hangar gibi geniş, su gibi ucuz olmaz, işçi olarak çalışıyor harem gibi geniş olsun kirası 600 avro olsun istiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro !
  • Hocam şakamı yapıyorsunuz umarım öyledir çünkü biz 100 tl ye daha küçük pazar arabasını dolduramıyoruz siz 170 euro ya dolabı doldurmussunuz artmış bile

• II. Ceki kullanıcısına yanıt
    skt değil ttt olacak. tavsiye edilen tüketim tarihi. skt bittimi iş biter: mesela tavuğun, yumurtanın skt bitince yemezsin çünkü hastaneye alırlar.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam onlar ayrı :)

• Dalga geçiyor isen amenna ama bunu gerçekten ciddi olarak yazdı isen epey küfür yiyeceğinizi garanti ederim size.

Arkadaşım!

170 euro dan bahsetmişsin; 170 *7 = 1190 TL sı yapıyor Asgari ücretin %50 si civarında bir rakam Türkiye için. Almanya için ise %10 u gibi bir rakama denk geliyor sense burada lolo yapıyorsun.
  • Senin o 1 haftada yedigin eti turkiyede insanlar buyuk ihtimal yilda 1 2 kez yiyebiliyorlardir hala pahali vs muhabbeti yapiyorsun.

• 2200 euro maas alip 3 kisi yaşıyorsunuz orda daha sorun ne anlamadım

Turkiyede 2.200 TL alip 3 kisi yasa kardeşim sana helal olsun bugün pazara gittim
    kiraz 10 tl
    Domates 2 TL
    Salatalık 3.5 TL
    Kirmizi birber 7 TL
    Limon tane 1.25 TL
    Karpuz kg 3 TL
    Çilek 7 TL
    NANE demet 1 TL
    Yazdiklarim KG fiyatı

Haftalik 100 TL pazar

Aylik market en az 500 600 TL (markete gidip 100 tl den asagi cikmaz imkansiz zaten)

Elektrik 70-80
    Su 40-50
    Doğalgaz 20-30
    İnternet 75
    Telefon faturalari 2 kisi toplam ( 80 TL)
    Bina aydat 35 TL
    Kirada değilim
    Günlük 2 ekmek (1.25x 2= 2.5 x 30 = 75 TL)

Bu yazdiklarim 2 kisi için 1410 TL tutuyor
    Ev kira olsa ( daha yeni karsi daire giris kat 1000 tl kira verildi)

2410 Tl yapar

Hic baska yere para harcamadan yani disari cikmican bir yere gitmicen bu kadar para

Kiraya cok diyenler olabilir İstanbul Sultangazi eski habipler sahibinden.com dan bakabilirsiniz gelişmiş bir yer değil köy gibi bir yer burası

NOT : konuyu acan arkadas et almış benim yazdigim market fiyatında et yoktur ucuk fiyat oldugu icin et alma alışkanlığımiz yok kurbandan kurbana. Kesilen et ile idare ediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilim90 -- 17 Haziran 2019; 18:30:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

100 euroya bir market arabasi doldurabiliyor musun?

ben bunu anlatmaya calistim. anlayan olmadi. Almanda yasayip 2 3 yildir buradaki farki anlayan biri de hak verdi.

senin anlamadigin nokta o!

Alıntıları Göster
    Yok kardeş nası doldurayım, evropada iki ekmek bi maltepe 100 euro.

Evropa bitmiş. Almanlar Türkiyeye işçi olarak gelir yakında.

• 170 birim paraya aldiklsrina bak yuh be kardesim. Burda o urunlerin aynıları alsan 1000 bitimi aşar

• quote:

Turkiyede euroya vurunca daha ucuza alirdin pahali almanya, ama TL nin degeri dusuk olunca farkli gorunuyor dedi.

Türkiye'de kim euro'yla maaş alıyor. Kardeşim sen de hiç bi matematik, mantık yok. Almanya'da asgari ücret brüt 1500 euro. Türkiye'de asgari ücret 2500 TL.
    Asgari ücret demek minimum seviyede geçinebilecek şekilde verilmesi gereken maaştır. Bundan dolayı Almanya'daki asgari ücretle alınacak temel gıdaların Türkiye'de de alınması gerekir.
    Bundan dolayı 1500 alman birimi = 2500 türk birimi dersek. Senin aldıkların toplam 170 birim tutmuş. Doğru orantı yaparsak Türkiye'de 283 türk birimi yapması gerekir. Şimdi gel Türkiye'ye ve en ucuz marketlerden biri olan BİM'e gel bakalım 283 TL'ye Almanya'da aldıklarının yarısını alabiliyor musun? Ayrıca aslında BİM ile senin Almanya'da alışveriş yaptığın firmadaki ürünleri birebir kıyaslayamız çünkü Almanya'da ürün kalite standartları Türkiye'ye göre çok yüksekte. Mesela biz türkiye'de çikolaya yemiyoruz resmen. Çikolata, süt, fındık oranları Türkiye'ye göre daha yüksek. Bu diğer ürünlerde de bu şekilde.

• fakirler böylemi gösteriş yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.