Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibi bende blok'lu. Yani troll'dür efenim, dikkate almayınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyorsun kardeşim. Türkiye'de senin gibi alışveriş yapani döverler, fakir yerine koyarlar. Boşuna ezdiriyorsun kendini Almanya'da. Üstüne de hasret kalıyorsun vatanına. Hem de gavurlara hizmet ediyorsun. Gel güzel ülkene hizmet et. Refah içinde yaşayan bizlere eşlik et. Ailenin yanında ol.

• Ülkenin son durumunu öğrenmek istiyorsan gel ve kendine burada bir çevre edin. Onlardan duy ve öğren. Yakın zamanda 800₺ ile emekli maaşı başlayan da duydum, kliması olup hiç açamayan da. Elektriğe 6 ayda yapılan 60% zamma ne demeli? Saatlik 50cent maaş arttı demişsin. Burada ne kadar artacak dersin? 6 ay için sadece 50₺. Yat kalk Alamanyadaki halin için Kök Tengri'ye dua et. Orada çalıştığın sürece sırtın yere gelmeyecek. Burada ise uzatmaları oynayan bir millet var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 18 Haziran 2019; 22:35:54 >
  • Konu sahibi biz oraya gelmeyelim ka. orası diye açmış neyseki almanyayada gittim hollandayada karşılaştırırımda neyse almanya daha ucuz neden pahalıymış hollanda yaşıyorum desen anlıcam senide orasıda türkiyeye göre ucuz

30 euruya otelde kaldım 4-5 euroya koktely içtim komaya giriyodum :D biran önce hollandaya döndüm kendime geldim dedim bura niye ucuz böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 18 Haziran 2019; 23:9:5 >
  • 2100 euro kazanmak için günde kaç saat çalışıyorsunuz

• Arkadaşlar konu troll mu şaka mı ciddi mi nedir yahu birde ciddi ciddi detaylı yazmış üşenmeden :D

• aradaki fark 1 euro bile yok!
    Sonrasini okumadim. Yazik etmissin yazmak icin gecirdigin zamana
    Doviz cevirici mode off butonu eklenmeli

• Almanya da senin gibi insanlara imbezil derler. Türkiye dede kaldıramayacağın şeyler derler. Sen gel aynı basit işi haftada 40 saat çalışarak 2600 euro kazana bilecekmisin. Konuyu cahillini göstermek içinde yükselt diyorum. insanlar ibret alısn. Adamsan gerçekten vatan seversen Türkiye ye geri dönersin. Ama bunu yapacak adamlık ve onur yok sende.
  • "1300 euro tutuyor. maasim 2100 euro bana geri 800 euro kaliyor. 200 euro cocuk parasi 1000 euro kaliyor geri. tamam bazen 2200 bazen 2300 e yakin aliyorum performansa gore ama yine bana harcamaya 1000 euro kaliyor. 3 kisi aile icin de bu para yetersiz"

Bu cümleye çok takıldım, 170 birim paraya dolap lüks dolmuş laf salatası yapıyorsun, buradan ucuza alırsın diyen arkadaşına sevgilerimi iletiyorum. Alışveriş sepeti yarıya kadar dolmadan (et hariç - kırmızı - beyaz) 240 birim para ödedim. Genel mutfak ihtiyaçları, içerisinde meyva/sebze yok.

Maça yiyorsa gel Türkiye'de yaşa . Masraflar bittikten sonra 1000 birim paraya 3 kişi nasıl geçineceğim diyor.

Kira 800 + faturalar (elektrik+su+yakıt+telefon) Yazın 200 / Kışın / 400 + Market masrafı (Et/Kıyma dahil) 400 TL + pazar masrafı aylık 100 TL. Şimdi bunlar standart olanlar, evde hiç bir şey bozulmayacak ve bunların haricinde bir şey girmeyecek.

En düşükten hesapladım, çocuğun okulu var, giderleri var. Anaokuluna başlayacak bir çocuğun ailesine liste veriyorlar, bunlar alınacak diyorlar hepsi toplam min 300 TL tutuyor.

Senin atmış olduğun alışveriş resmi burada lüks, asgari ücret ile ev geçindiren birisinin evine o kadar tatlı çikolata et girmez. Haftada iki kere çocuğuna gofret çikolata getirirse anca.

Bir haftalık o kadar kinder alıp stoklamak güzelmiş dostum, sonrada burada resim atarak "biz zor yaşıyoruz demek" bu kafanın devamını diliyorum. Kuzenim var Almanya'da, adam işsiz, çalışmıyor ama yaşıyorlar. Sonra gelip bu ülkede oy kullanıyor, o kadar güzel bir sistem yani .

Adam burada aylık altığı et veya kıyma yarım kilo (Belki daha az). Her akşam 1 kg et yiyorsanız gözünüz doysun kardeş.

Orada zor geçiniyorsan gel burada yaşa, kaç kilo et yiyorsun burada onu ölç tart, "biz burada bir düzen kurduk çoluk çocuk burada" gibi laf salatası yapmayın. Neden zamanında gittiniz? Sen ve senin gibi insanlara çok tav oluyorum.

1 kg kiraz 4 euro = yapar 24 lira
    1 kg nektarin 2,5 euro = yapar 15 lira
    1 kg seftali 3 euro = 18 lira.

Bunlar ne dostum? 4 birim paraya 1 kg kiraz almışsın, ben 8 birim paraya aldım geçen gün 1 kg. TL'ye çevirmedim demişsin ama bunlar ne diye sorarlar? Biz size birim para hesabını bir türlü anlatamayacağız galiba.

"Bugun alisveris yaptim haftalik olarak. evde ne var ne yok baktim dedim bu sefer az harciyam, fakat yine 150 euroyu gectim. ne yaparsam yapayim 150 nin altini gormuyorum. Aldiklarim cok degil gibi ama Turkyie den bir arkadasim var, ona actim konuyu resim cektim ozellikle ... Turkiyede euroya vurunca daha ucuza alirdin pahali almanya, ama TL nin degeri dusuk olunca farkli gorunuyor dedi."

Bu lafı söyleyen arkadaşın su katılmamış salak bence. Yavaş yavaş kaybol

• Petegrus kullanıcısına yanıt
    Brüt maaş olarak söyledim. Sigorta tutarları da önemli:

• quote:

Orijinalden alıntı: funmanias

Ya arkadaşlar ben almanya ya geleli 6 ay oldu burda herkes ÇOK mutlu ! Tek sıkıntısı havanın bozuk olması bununde sebebi çok yeşillik var oda yağmuru çekiyor. Ben ormanın yanında oturuyorum ( yakın mesafede fabrikalarda var) hava çok temiz değil bu yüzden. Ama şunu çok net söyleyeyim karı koca çalışan 2 bin erden ayda 4000 euro gelir olan bir çifte 1.000.000 TL verin git Türkiyede yaşa deyin. Gitmez ! Yaşamaz ! Aptal olan insanların diğer Aptal insanları kandırmasından bıktım gerçekten.. A haber tadında okuyorum sadecd
    ben kapalı havayı yağmurlu havalara aşığım bana bir + bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApexiRubber

"1300 euro tutuyor. maasim 2100 euro bana geri 800 euro kaliyor. 200 euro cocuk parasi 1000 euro kaliyor geri. tamam bazen 2200 bazen 2300 e yakin aliyorum performansa gore ama yine bana harcamaya 1000 euro kaliyor. 3 kisi aile icin de bu para yetersiz"

Bu cümleye çok takıldım, 170 birim paraya dolap lüks dolmuş laf salatası yapıyorsun, buradan ucuza alırsın diyen arkadaşına sevgilerimi iletiyorum. Alışveriş sepeti yarıya kadar dolmadan (et hariç - kırmızı - beyaz) 240 birim para ödedim. Genel mutfak ihtiyaçları, içerisinde meyva/sebze yok.

Maça yiyorsa gel Türkiye'de yaşa . Masraflar bittikten sonra 1000 birim paraya 3 kişi nasıl geçineceğim diyor.

Kira 800 + faturalar (elektrik+su+yakıt+telefon) Yazın 200 / Kışın / 400 + Market masrafı (Et/Kıyma dahil) 400 TL + pazar masrafı aylık 100 TL. Şimdi bunlar standart olanlar, evde hiç bir şey bozulmayacak ve bunların haricinde bir şey girmeyecek.

En düşükten hesapladım, çocuğun okulu var, giderleri var. Anaokuluna başlayacak bir çocuğun ailesine liste veriyorlar, bunlar alınacak diyorlar hepsi toplam min 300 TL tutuyor.

Senin atmış olduğun alışveriş resmi burada lüks, asgari ücret ile ev geçindiren birisinin evine o kadar tatlı çikolata et girmez. Haftada iki kere çocuğuna gofret çikolata getirirse anca.

Bir haftalık o kadar kinder alıp stoklamak güzelmiş dostum, sonrada burada resim atarak "biz zor yaşıyoruz demek" bu kafanın devamını diliyorum. Kuzenim var Almanya'da, adam işsiz, çalışmıyor ama yaşıyorlar. Sonra gelip bu ülkede oy kullanıyor, o kadar güzel bir sistem yani .

Adam burada aylık altığı et veya kıyma yarım kilo (Belki daha az). Her akşam 1 kg et yiyorsanız gözünüz doysun kardeş.

Orada zor geçiniyorsan gel burada yaşa, kaç kilo et yiyorsun burada onu ölç tart, "biz burada bir düzen kurduk çoluk çocuk burada" gibi laf salatası yapmayın. Neden zamanında gittiniz? Sen ve senin gibi insanlara çok tav oluyorum.

1 kg kiraz 4 euro = yapar 24 lira
    1 kg nektarin 2,5 euro = yapar 15 lira
    1 kg seftali 3 euro = 18 lira.

Bunlar ne dostum? 4 birim paraya 1 kg kiraz almışsın, ben 8 birim paraya aldım geçen gün 1 kg. TL'ye çevirmedim demişsin ama bunlar ne diye sorarlar? Biz size birim para hesabını bir türlü anlatamayacağız galiba.

"Bugun alisveris yaptim haftalik olarak. evde ne var ne yok baktim dedim bu sefer az harciyam, fakat yine 150 euroyu gectim. ne yaparsam yapayim 150 nin altini gormuyorum. Aldiklarim cok degil gibi ama Turkyie den bir arkadasim var, ona actim konuyu resim cektim ozellikle ... Turkiyede euroya vurunca daha ucuza alirdin pahali almanya, ama TL nin degeri dusuk olunca farkli gorunuyor dedi."

Bu lafı söyleyen arkadaşın su katılmamış salak bence. Yavaş yavaş kaybol
    Ben euro tl kiyasmalasi yapmadim en basinda. Ilk orjinal hali orada. Bak bakalim orada tl euro muhabbeti yapmis miyim?

Ikinci sayfadan hemen euro tl mihabbeti baslamis.

Ben aclik cekiyoruz mu yazmisim? Veya almanya bok icinde super ulkem mi yaz misim?

Benim tepkim milleti youtube dan 100 euroya neler aldim voheyyy muhabbeti yapip sonra ayni kanallarindan mouse pad mikrofon teklami yapanlara idi.

Ama buralara geldi. Yarin 100 euroluk alisveris i de cekicem. Bak bakalim neler aliniyor 100 euroya.

Onceli gibi mark donemi yok artik. Burada verginle o calismayan akrabalarini degil sadece, artik afrikali ve suriyeli besliyoruz. Adam savastan kacip gelmis masallah karilar 4 5 cocuk cikarmis hepside besili tosun gibi...

Silinmeseydi almanyadaki vergi gercegi konum, anlardin ne demek istedigimi... Ulkendeki suriyelilerin parasini bile ben veriyorum...

Bosuna alinmadilar ulkene... Yoksa kriz coktan iflasa donmustu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 20 Haziran 2019; 9:55:16 >

• test
  • Bizde vergilerimizle Suriyeli besliyoruz. Nüfuslar birbirine yakın fakat bizdeki mülteci sayısı Almanya'nın neredeyse 3 katı.
  • sterhi S kullanıcısına yanıt
    Hayır zehirlenmedim.

Çok kıskanıyorum adamları çok. Herşeyin güzeli yurt dışında..
  • " Ulkendeki suriyelilerin parasini bile ben veriyorum... "

Hele hadsize bak hele
    Hele densize bak hele
    Hem suçlu hem güçlü hemde haklı

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

" Ulkendeki suriyelilerin parasini bile ben veriyorum... "

Hele hadsize bak hele
    Hele densize bak hele
    Hem suçlu hem güçlü hemde haklı

bu konuyu ispatladim. diger ikinci konumda detay bile verdim...

• Adamın rahatlıktan başı dönmüş, günde 1,2 kg et yiyoruz diyor :) Real marketten kuzu pirzola almış beyefendi sonra buradaki kıymanın fiyatını vermiş. Kuzu pirzola kg fiyatı 91₺, asgari ücret 2020₺, bir asgari ücret ile 22,2kg kuzu pirzola alabiliyorsun sadece. üzücü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: talk_an

Adamın rahatlıktan başı dönmüş, günde 1,2 kg et yiyoruz diyor :) Real marketten kuzu pirzola almış beyefendi sonra buradaki kıymanın fiyatını vermiş. Kuzu pirzola kg fiyatı 91₺, asgari ücret 2020₺, bir asgari ücret ile 22,2kg kuzu pirzola alabiliyorsun sadece. üzücü..
    https://forum.donanimhaber.com/yine-bir-haftalik-alisverisimi-yaptim-ve-gider-yine-170-euro-almanya-ucuz-diyenler--138805161-3#138836137

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.