Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güzel insan bende sana komşu ülkede yaşıyorum. Birşeyin ucuz olması için bol olması lazım yanlismiyim ? Bu konuda hemfikirsek şu soruyu sorucaz kendimize karpuz kiraz şeftali nerden geliyo Almanya'da üretilen meyveler değil bunlar cevap veriyim ben Portekiz Brezilya İtalya İspanya . Kavun karpuz genelde brezilyadan geliyo haliyle taşıma ucreti gümrük vergi falan derken pahalı oluyo. Yazın Almanya'da patates fiyatları inanılmaz duser sebebi ise Almanya patates hasadını bu vakitler alır. Şimdi zurnanın deliğine geliyoruz. Gecen sene Antalyadan buraya gelen portakal TL ye vurdugumuzda 3 tl yapiyoken aynı portakalı bizimkiler 5 TL'ye pazardan aliyodu. Bu sorunun cevabını ben bulamadım çünkü mantıklı bir aciklamasi yok. Halden alınan üzerine komisyon yiyen transfer ücreti gümrük vergi gelen portakal nasıl olurda uretilen ulkenin pazarından ucuz olur ? Maksat kotulemek veya övmek değil gercekci olmak gerek. Kur çevirmeyi bir kenara bırak bir an evvel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Kiraz 24 lira, şeftali 18 lira filan bu ahaberin Avrupa'da ki akaryakıt fiyat karsilastirmasina dönmüş

• Klasik tatlı su müslümanı. Yaşadığı ülkeyi beğenmeyen yobaz tip. Neymiş helal et kesim olacakmış. Gel ülkene veya git arabistana, aldığın nefes bile helal olsun. Yeter oralarda yaşadığın, her gün göz zinasından cennete yanaşamazsın.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    almanyada asgari ücretli bir çalışan 1 aylık ücretiyle yaklaşık 390 kg kiraz alırken türkiyede (anlık migros reyon fiyatı) 156 kg kiraz alıyor. etiket fiyatına euro tl çevrimi yaparken bi zahmet maaşları da tl euro çevrimi yapın. alman kiraza 24 lira veriyor ama ay sonunda cebine 10.325 tl para giriyor.
  • Ya orda niye sürünüyor Almancilar hem tuvalet temizliyolar hemde gecinemiyorlar hala gelmiyorlar geri.Gelin burada krallar gibi yasayin asgari ucretle.

• kimse gelmesin diye böyle söylüyorsun
  • Bu abimiz de Karpuzun kilosu 6 TL - Müşterileri arabalı Tuzla sahilde oturan vatandaşlarımız. Bir karpuz ortalama 70-90 Tl arası geliyor.

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro !
  • 2100×6,63= 13,923 TL birde buradan yak, Türkiye'de doktorum bile alamadığı maaşı alıyorsun orda. Bu yeterli bir cevap olmuştur umarım ne demek istediğimi uzun uzun anlatmama gerek yok bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu gün alamancı bi abimiz bi 5.28 bmw ilanı atmış 1998 2.8 6 silindir 170000 km hiç lpg takılmamış orj bi araç 711 euro nasıl bi memleket bu alamanya anlamadım aynı araba bizde 65000 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

Klasik tatlı su müslümanı. Yaşadığı ülkeyi beğenmeyen yobaz tip. Neymiş helal et kesim olacakmış. Gel ülkene veya git arabistana, aldığın nefes bile helal olsun. Yeter oralarda yaşadığın, her gün göz zinasından cennete yanaşamazsın.
    birader. almanlari kendim goruyorum helal kesim et aliyorlar Turk marketten. domuz yemiyen kac alman gordum biliyor musun? hemen dine baglama sadece. bu isin hijyeni de var.

burada turkler genelde eti yahudielrden aliyor yani et kesim sahibi yahudi ama muslumanlar icin de kesim yaptiriyor musluman calisan kasaplarina.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fthcyr

bu gün alamancı bi abimiz bi 5.28 bmw ilanı atmış 1998 2.8 6 silindir 170000 km hiç lpg takılmamış orj bi araç 711 euro nasıl bi memleket bu alamanya anlamadım aynı araba bizde 65000 tl
    bitiktir o araba, en az 2000 daha masraf cikarir.

gercek merso fiyatlari. iyisi 7000 den basliyor...

hersey gorundugu gibi degil ... anlatamiyoruz insanlara.

• Kardeşim işi bilmiyorsun. Oradaki fakir Bim i Lidl a gitsen 50euroya çıkardın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya’ya gittiğimde kaufland e gittim. 2lt zeytinyağı 1.69€,1kg dana kıyma 2.60€, 5li büyük boy helal pizza zaten tek bitane var domuz eti olmayan 3€ idi sanırım. 6lı büyük magnum bademli 1.60€ dı. Almanyada hayat kebab beyler. Gelsin almanya zor diyenler Türkiyede çalışıp 400binliraya bmw ye binsinler görelim.

• İroni yaptığını anlamadan halen yorum yapanlar var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihgaucho

İroni yaptığını anlamadan halen yorum yapanlar var :)
    cunki yapmiyorum...
  • Adamlar bıkmadan hala euroyu tl ye ceviriyor inanamiyorum gerçekten. Çok bir şey almadim diyor birde,marketi yağmalamıs resmen. Burada asgari ücret 2000 birim,orada 2100 birim para kazaniyorsun aynı hesaba geliyor. Bu kadar alisverişe 170 birim para vermişsin,o alisverisi burada yapsan sadece aldigin 5 kilo kaburga 225 birim para tutuyor,tek ürünle bile geçiyor. Sen o ürünleri burada alsan asgari ücretinin yarısı gider ama orada maaşının 12 de 1 i gitmiş. Bir de 170x4 yapmis haftalik alisverişi bu,bizim 6 ayda yaptigimiz alisverisi adam ayda 4 kere yapiyor geriye 1000 euro su kaliyor beğenmiyor. Madem pahalı gel buraya ucuzluk gör hey allahım sen sabır ver. İronidir umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 16 Haziran 2019; 12:41:45 >
  • Umarım ironidir. Türkiye'de çalışsan 2000 lira alırsın ve bu aldıkların 1000 lira tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.h.met -- 16 Haziran 2019; 12:39:28 >
  • öldürsen daha iyiydi usta ben evde artık salam kaşar yumurtadan başka bir şey görmüyorum
  • Tüm ülkeler bizi kıskanıyor 😂 ciftlik bank sadece bizde var ekonomimiz iyi adam dogru diyor

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.