Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam bildigin ”troll” ama forumda da sazan cok!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipik almancı.
    Paraları kazanırlar kazanırlar (gözüm yok helali hoş olsun) sonra "borası çok bahallu, memleketimiz çok ucuzmuş" edebiyatı yaparlar ama asla geri gelmezler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler adam ironi yapıyor anlamıyor musunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehlike.com

Tipik almancı.
    Paraları kazanırlar kazanırlar (gözüm yok helali hoş olsun) sonra "borası çok bahallu, memleketimiz çok ucuzmuş" edebiyatı yaparlar ama asla geri gelmezler.
    Aynen budur, ustune akepeye verir oyunu cok milliyetci olduklarindan. Yazik bunun gibilere, acinacak hali gecmisler cunku.
    Yorum yapan birkac arkadasin dedigi gibi cok sey soylenir ama enerji sarfetmeye gerek bile yok bu gibiler icin.
  • Kalan 700 800 avro ile Türkiye'de krallar gibi tatil yapabilirsiniz. Gerçekten zor bir durum acaba acun abinin kanalında almanyada yaşamak zorunda olan vatandaşlarımız için yardım kampanyası mı başlatsak

• Adam fena dalga geçmiş, 150 euroya az daha marketi satın alıyormuş. Gel buraya 150 liraya o aldıklarının ancak çeyreğini alırsın.

• Bu alışverişi tr de yapsan 600 den aşağı tutmaz hergün markete uğrayan biriyim

Trabzon tereyağının kilosu 80 lira
    kıyma 2,5 kilo 120 lira

sadece bu ikisini alsan 200 lira tutuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67D7F6EFB -- 16 Haziran 2019; 10:39:50 >
  • Almanya Tr'den 5 kat zengin ülke. Ve refah düzeyleri de 5kat büyük bizden,nüfusumuz aynı olduğu için. Konu kilit

Konu sahibi de troll zaten.
  • Konu ironi, ayrıca kaçırılan bir nokta var, türkiyede muadil ürünleri alsanız 1000 lira tutar diyorsunuz ya hani, türkiyede alacağınız muadil ürünler (aynı marka olsa dahi) kaliteleri almanyaya göre daha düşük.

• oha almadığı şey yok şuna bak
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Ağam bizimle eglenir

• Almanya da ki alım gücü ve refah Dünyada çok az ülkede var.
    Kıyas kabul etmez bizi malezya Endonezya filipinler Özbekistan Türkmenistan Gürcistan Kosova böyle yerler ile karşılaştırmak daha doğru olur.

Buradan da siyaset yapmayın gelişimini tamamlamış ülke ile gelişmekte olan ülkenin alım güçleri kıyas kabul etmez

Türkiye ye hangi lider gelirse gelsin isterse 60 milyon insan bir anda ölsün kişi başı gelir yükselsin ne olursa olsun bu ülkede yine deflasyon olmaz ileri gidemeyiz

• Kalitesiz troll
    Umarım ironidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 odalı ev kirası 500 euro zaten . 500x6,6 : 3300 TL .

Yurt dışında kendi evin yoksa zaten para kazanamazsın. Şimdi ben burada 4500 Tl kazanıyorum evim var. Bunları bırakıp macera aramak mantıklı mı ?
  • Adam daşak geçiyor siz ciddiye alıyorsunuz. Tr ile almanyayı kıyaslarken kuru çarpıp kıyas yapmayın. Yani arkadaş 170 liraya almış gibi oluyo bunları. 170x6.70 yapmayın. Öyle yaparsanız maaşıda 12 13 bin yapar. Asgari ücret 2000 lira bizde. 170 liraya bunları alamazsın. Ama orda aldığı maaş asgari ücret gibi bizde ve 170 liraya alıyor.

• yasarta kullanıcısına yanıt
    Sen 4500 maaşla ev alabiliyosan seni incelemek lazım bence. Hele evli ve çocukluysan.

• Ulan nutellaya aylık sadece 170 lira veriyoz, adam ne var ne yok doldurmuş bide yetmiyor diyor.

Ağır troll.

• ana mesajimda ustte son satirda ne yazmisim ?

iste size 100 euro videosu yapan adamlarin gostermedikleri bakin bakalim adam gibi alis-veris 100 euro mu? yok oyle Mark doneminde olan Almanya.

Ayrica altta belirttigim gibi, Euroya vurunca size cok geliyor! ama eski TL olsa inanin daha ucuz olacak. yahu 10 kg karpuza 60 lira para verdim! karpuz yahu1!!! 10 kilo karpuz 10 euro!

Turkyie den bir arkadasim var, ona actim konuyu resim cektim ozellikle ... Turkiyede euroya vurunca daha ucuza alirdin pahali almanya, ama TL nin degeri dusuk olunca farkli gorunuyor dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 16 Haziran 2019; 11:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarta

2 odalı ev kirası 500 euro zaten . 500x6,6 : 3300 TL .

Yurt dışında kendi evin yoksa zaten para kazanamazsın. Şimdi ben burada 4500 Tl kazanıyorum evim var. Bunları bırakıp macera aramak mantıklı mı ?
    Turkiye de benim de evim var bursa`da.

kira olmazsa o paraya rahat gecinirsin. ama iste sistemi sevmedigimden donesim yok. troll diye sacmalamislar birde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.