Şimdi Ara

Almanya ucuz diyenler. 1 haftalik aldiklarim ve fiyati 170 euro ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
8
Favori
25.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde artık evlere et bayramdan bayrama giriyor kardeşim afiyet olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamın dolabında boş yer kalmamış 150 euro tuttu diyor
  • 150 euro değil de olaya 150 birim para olarak bakmak lazım. 150 liraya burada bur günlük ihtiyacını anca alırsın.

• Adam billur geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acidim la garibe. Bimde 170€ ya bundan fazlasini alirsin. Hemen vatanina geri dön kardes.

• Avrupanin yerinde olsam bir tane turk barindirmam afrikali alirim daha iyi...Özellikle yazin ülkeye gelip trafikte terör estiren sonradan gördüm delisi gurbetçilerden biktik saygi sifir bunlarda hatali olmalarina ragmen el kol hareketlerini görün.. Burada develüasyon oluyor çok iyi yönetim çok iyi memleket diyorlar orada kazandiklari burada servet ediyor.Ev fiyatlarini bile yazin bunlar yükseltiyor beton sisteminin lokomotifi bunlar..Askerlik falan da yok ohh kebap...Bunlarin bu ülkede attiği adimin vergi olmasi lazim ama tam tersi hersey beles pasalara...Bu ülke ayricalikli torpilli liyakatsiz insanlar oldugu surece kalkinamaz ve gelecegimiz yok olur...

• 700 euro ya güzel araç alınabilir her ay bir araba alırsın .d

• burası çok kötü sakın gelmeyin vs yazmayı unutmuş

• VeNoM kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen

• Şaka mı lan bu ? Aynı şeyleri Türkiye'de alsan 500 lira ödersin minimum.

• Adam pis makara geçmiş.

Bir örnek vereyim geçen ay almanyada idim. Milkanın 300 gr çikolatasını 2 euro ya aldım. Burada 80 gr mı 7 tl. İki kat fark var neredeyse.

Ve hatta şöyle bir iddiam var kira harici neredeyse herşey için geçerli bu. Tl ile alışveriş yapsanız dahi almanya daha ucuz.

Örnek olarak et orada 6 euro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 16 Haziran 2019; 9:9:38 >
  • Sen burada asgari ücretli et alabiliyor mu sandın? Kuzu ciğer olmuş 70 Tl adam 1 aylık kazancıyla 30 kg ciğer alamıyor. Her hafta 7.5et yersen tabi yetmez. Utanmadan Bide dalga geçermiş gibi yazmış millete!
    Her hafta çocuğa kumda oynaması için oyuncak mı alıyorsun?

Beğenmiyorsan buyur gel günde 12-13 saat asgari ücrete çalış canım kardeşim niye orda rezil oluyorsun?

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Ayakta alkışlanır 👏

• Kardeş yanlışın var. Orası Almanya değildir, Almanya olsa duramazsın. Benim bildiğim Almanya'da karpuzu dilimle, domatesi taneyle, eti gramla, çayı, şekeri kaşıkla filan alıyorlardı. Sen herşeyi kilo kilo almışsın yetmemiş üzerine 700 avro(5000 TL) para artırmışsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sikayet etme gel Türkiye'de yasa.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle şu ama turkiyede alsam şu para turuyoduu kurla çarp diyen insanlara ayar oluyorum.

Ulan burda adam 2000 tl maaş alıyor! Sen orda 2000 euro maaş alıyorsun senin market alışverişin maaşının %10 u.

Türkiye de dana kaburgalar etler kinderler çikolatalı yoğurtlar alsa bi adam maaşının (700-900 tl ) %30-%40 ı garanti gider.

Ama 170 euro ya arkadaş Türkiye de neler alırsın dedi gel al o zaman!

• Şu konuyu açıp insanlarla dalga geçmeye utanmıyor musun? Madem bu kadar çok seviyorsun ülkeni gelsene buraya yaşamaya. Ne işin var orada? Asgari ücret alarak burada al bakalım şu aldıklarını elinde elektrik parası ödemeye para kalacak mı görelim.
    Çok değil 7-8 kalem alıyorum kimi zaman 100 liraya dayanıyor fiyat. Detayını sana anlatmak istemiyorum çünkü resmen buradaki insanlarla alay etmişsin. Yaptığında hiç hoş değil çünkü geçim konusu dalgaya alınacak bir konu değil.

• Bence ironi yapıyor...

• Hayır birde o kadar işsizki! buraya dalga geçmek için o kadar yazmış, fotoğraf falan eklemiş. Yazıklar olsun ya.

• Çukulatalı yoğurt deyişine anlamıştım konuda bir ironi olduğunu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.