Şimdi Ara

Almanya vize basvurum reddedildi ne yapmak lazım şimdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaklasik 3 hafta once almanyavizesial.com idata ortagi sirket vasitasiyla 2 haftalik turist vizesi icin yaptigim basvuru madde 3 den red almis. Madde 3 u bilen arkadaslar aciklayabilirmi?
    Su an kendimi buruk hissediyorum. Moralim bozuk degil uzgunde degilim sansimi denedim fakat olmadi sadece icimde burukluk var. Belkide kendi hatam cunku okumustum Almanlar sadece paraya bakiyormus ve benden istedikleri evraklardaki banka hesap dokumunu umursamadim. Bankada enaz 5-6 binlira olsun yaziyordu ben 130 turk lira bakiye ile dokum almistim. Burdan kaybettigimi dusunuyorum. Araci sirketteki arkadas kac yildir ayni sirkette calisiyosunuz dedi 3 yil dedim. Istedikleri evraklar tam ve eksiksizdi, onlari toplarken bile insan beziyor. Ve o yetkili dedi itiraz hakkiniz var yada tekrar basvurabilirsiniz. Ancak hersey bastan baslayacak ve yeni bir ucret odemeniz gerekir.Bu kez banka hesabiniza yuklu bir miktar yatirabilirseniz vize alma sansiniz artar dedi. Bende, aman kalsin bir 715 tl 230 euroyuda havaya ucuracak luksum yok, denedik ama olmadi, sarkidada gectigi gibi "iscisin sen isci kal giy dedi tulumlari" nakarati yankilandi beynimde ve haddimi bileyim dedim benim neyime... onlar avrupali bizler Turkuz fakiriz. Vermemekte haklilar. Gidersek yeriz ulkelerini oraya yapisiriz... neyse napayim saglik olsun deyip gecistiriyorum. Ama bunu hic unutmuyucam. Bundan sonra degil hicbir Eropa ulkesi vize istese kktc oraya bile tenezzul etmeyecegim.Hem ulkelerine bir dunya doviz birakacagim, hem konsolosluguna 83 euro havaya hibe edecegim hemde agizlarina bakacagim nolur, nolur beni alin diye. Yooook artik yemezler :-) onlara rahat rahat vize var ama. Burdan schengen bela vizesini almak icin basvuru yapicak arkadaslara nacizhane tavsiyem basvurudan enaz bir ay once hesabi fulleyin basvuruyu yapin, dereyi gecene kadar ayiya dayi deyin, sonra paranizi cekin.
    saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman_54 -- 4 Mayıs 2014; 18:45:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

Merhaba sayin arkadaslar,
    yaklasik 3 hafta once almanyavizesial.com idata ortagi sirket vasitasiyla 2 haftalik turist vizesi icin yaptigim basvuru madde 3 den red almis. Madde 3 u bilen arkadaslar aciklayabilirmi?
    Su an kendimi buruk hissediyorum. Moralim bozuk degil uzgunde degilim sansimi denedim fakat olmadi sadece icimde burukluk var. Belkide kendi hatam cunku okumustum Almanlar sadece paraya bakiyormus ve benden istedikleri evraklardaki banka hesap dokumunu umursamadim. Bankada enaz 5-6 binlira olsun yaziyordu ben 130 turk lira bakiye ile dokum almistim. Burdan kaybettigimi dusunuyorum. Araci sirketteki arkadas kac yildir ayni sirkette calisiyosunuz dedi 3 yil dedim. Istedikleri evraklar tam ve eksiksizdi, onlari toplarken bile insan beziyor. Ve o yetkili dedi itiraz hakkiniz var yada tekrar basvurabilirsiniz. Ancak hersey bastan baslayacak ve yeni bir ucret odemeniz gerekir.Bu kez banka hesabiniza yuklu bir miktar yatirabilirseniz vize alma sansiniz artar dedi. Bende, aman kalsin bir 715 tl 230 euroyuda havaya ucuracak luksum yok, denedik ama olmadi, sarkidada gectigi gibi "iscisin sen isci kal giy dedi tulumlari" nakarati yankilandi beynimde ve haddimi bileyim dedim benim neyime... onlar avrupali bizler Turkuz fakiriz. Vermemekte haklilar. Gidersek yeriz ulkelerini oraya yapisiriz... neyse napayim saglik olsun deyip gecistiriyorum. Ama bunu hic unutmuyucam. Bundan sonra degil hicbir Eropa ulkesi vize istese kktc oraya bile tenezzul etmeyecegim.Hem ulkelerine bir dunya doviz birakacagim, hem konsolosluguna 83 euro havaya hibe edecegim hemde agizlarina bakacagim nolur, nolur beni alin diye. Yooook artik yemezler :-) onlara rahat rahat vize var ama. Burdan schengen bela vizesini almak icin basvuru yapicak arkadaslara nacizhane tavsiyem basvurudan enaz bir ay once hesabi fulleyin basvuruyu yapin, dereyi gecene kadar ayiya dayi deyin, sonra paranizi cekin.
    saygilar.

Hocam geçmiş olsun.

Schengen Madde 3- Maddi yetersizlik maddesidir. Geçen yıl 2 arkadaşım aynı durumda Almanya'dan red aldı, durumları da sizin aynınızdı. Onlar da paraya dikkat etmedi ve bu noktadan kaybetti. :(

http://www.kesfetsene.com/vize

Burukluğunuzu çok iyi anlıyorum. Onlarla birlikte 5 kişi plan yapmıştık, 3 kişi gidince biz de bayağı üzüldük, onların sarsılışını da unutamam. İsterseniz bankanızı şuan güncelleyip hemen tekrar başvuru yapabilirsiniz, bu doğrudur. Ancak can sıkıcı ve yorucu bir süreç o da doğrudur.

İlerisi için küsmeyin lütfen. Vize iğrenç bir uygulama olsa da AB toprakları turistik olarak da birçok açıdan da çok güzel yerler, bir gün mutlaka gidip görmenizi isterim. Öyle 1 ay önce de banka fullemenizi gerek yok :) Bir gün önce yatırıp, hesap dökümü alıp, anında geri çekseniz yeter.

Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

quote:

saygilar.

Hocam geçmiş olsun.

Schengen Madde 3- Maddi yetersizlik maddesidir. Geçen yıl 2 arkadaşım aynı durumda Almanya'dan red aldı, durumları da sizin aynınızdı. Onlar da paraya dikkat etmedi ve bu noktadan kaybetti. :(

Burukluğunuzu çok iyi anlıyorum. Onlarla birlikte 5 kişi plan yapmıştık, 3 kişi gidince biz de bayağı üzüldük, onların sarsılışını da unutamam. İsterseniz bankanızı şuan güncelleyip hemen tekrar başvuru yapabilirsiniz, bu doğrudur. Ancak can sıkıcı ve yorucu bir süreç o da doğrudur.

İlerisi için küsmeyin lütfen. Vize iğrenç bir uygulama olsa da AB toprakları turistik olarak da birçok açıdan da çok güzel yerler, bir gün mutlaka gidip görmenizi isterim. Öyle 1 ay önce de banka fullemenizi gerek yok :) Bir gün önce yatırıp, hesap dökümü alıp, anında geri çekseniz yeter.

Tekrar geçmiş olsun.

sagolun, olan oldu artik. Daha avrupa macerasi dusunmuyorum. Pasaportuda elime gecince yakacagim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

quote:

saygilar.

Hocam geçmiş olsun.

Tekrar geçmiş olsun.

sagolun, olan oldu artik. Daha avrupa macerasi dusunmuyorum. Pasaportuda elime gecince yakacagim.

Siz bilirsiniz de sinirle pasaportu yakmayın. :) Onlarca ülkeye vizesiz gidebilirsiniz günü geldiğinde, canınız istediğinde :) Bir de o zaman tekrar pasaport masrafına girişmeyin derim. Karar elbette sizindir.

• hocam bnde sizin gibi ilk seferde red almistim almanyadan.Ondan sonra yunanistana basvuru yaptim ve 1 aylik schengenimi aldim,konsolusluga bile gitmedim tur sirketi aldi vizemi ve suanda ab oturumum var ve avrupada yasiyorum.Istedigim gibi serbest dolasimdan faydalanip almanya,isvec,danimarka hepsine gittim gecen yaz.Bnce almanya yi secerek bastan yanlis yapmissiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

hocam bnde sizin gibi ilk seferde red almistim almanyadan.Ondan sonra yunanistana basvuru yaptim ve 1 aylik schengenimi aldim,konsolusluga bile gitmedim tur sirketi aldi vizemi ve suanda ab oturumum var ve avrupada yasiyorum.Istedigim gibi serbest dolasimdan faydalanip almanya,isvec,danimarka hepsine gittim gecen yaz.Bnce almanya yi secerek bastan yanlis yapmissiniz.

bu işler hakkında bilgi sahibi olmayınca böyle oldu napayım, tecrübe oldu . yok ya şimdi itiraz etmeyi düşünüyorum. bankayada azcık para koyucam. bakalım. almanyada full akraba var aslında ama ruhsuz olunca bir anlam ifade etmiyor...
  • lütfen Allah rızası için yardımcı olun burda elim kolum bağlı kaldı. ben askeri pesonelim ve bundan 15 gün önce isviçre vizesi iin basvurdum ama red cevabı geldi sebebi ise gidiş amacınız inandırıcı gelmemiştir diye olumsuz nor vermişler.. şimdi tekrar almanyaya basvurmak istiyorum sadece 10 günlük vize istiyorum.. ve sizin yorumlarınızda gidiş amacını değiştirmezsen tekrar red alabilirsiniz demiştiniz iyi ama ben gercekten turist olarak gitmek istiyorum.. lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutcpr

lütfen Allah rızası için yardımcı olun burda elim kolum bağlı kaldı. ben askeri pesonelim ve bundan 15 gün önce isviçre vizesi iin basvurdum ama red cevabı geldi sebebi ise gidiş amacınız inandırıcı gelmemiştir diye olumsuz nor vermişler.. şimdi tekrar almanyaya basvurmak istiyorum sadece 10 günlük vize istiyorum.. ve sizin yorumlarınızda gidiş amacını değiştirmezsen tekrar red alabilirsiniz demiştiniz iyi ama ben gercekten turist olarak gitmek istiyorum.. lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım

hocam eger red almissaniz bu pasaportunuza islenmistir,tum schengen ulkelerinin konsolosluklari bu bilgiyi gorur.Ya Yunanistani deneyin yada yesil pasaportla gidin,Almanya katiyen vize vermez.

• Earth_Dreams kullanıcısına yanıt
    sağolun kardeşim ama vize işlemleri yapan kişiyle görüştüğümde vizenin cıkacaının 100/90 oldugunu söyledi ama inanmak zor geliyor çünkü maddi veya evrak eksikliği gibi sorunum yok ama gidiş amacınız inandırıcı gelmemiştir diyo hangi yolu deneyeyim o zaman nasıl gidiyorum dieyim..
  • Pasaportta gördüğünüz damga red damgası değildir ulusal vize başvurusundan olumsuzluk olursa ozaman red gelir.oda binevi applied yani işlendi damgasıdır.Vize başvurusunda red aldıysanız hangi sebepten dolayı ise o konuyu iyice yoğunlaştırıp itirazınızı yapın %90 olur.ben öyle schengen almıştım.
  • quote:

sağolun kardeşim ama vize işlemleri yapan kişiyle görüştüğümde vizenin cıkacaının 100/90 oldugunu söyledi ama inanmak zor geliyor çünkü maddi veya evrak eksikliği gibi sorunum yok ama gidiş amacınız inandırıcı gelmemiştir diyo hangi yolu deneyeyim o zaman nasıl gidiyorum dieyim..

hocam ben tecrübe ederek anladım ki ne yazıkki onların dediği %90 alırsınız vizeyi lafı yalan, onlar alacağı paraya bakıyor...
  • Kardeşim öncelikle cok sagol ama ne yapmalıyım peki yüksekovada görev yapıyorum benburda bişey gelmiyor elimden.. Nasıl vize slabilirim

• quote:

Kardeşim öncelikle cok sagol ama ne yapmalıyım peki yüksekovada görev yapıyorum benburda bişey gelmiyor elimden.. Nasıl vize slabilirim

Red nedeniniz ne ise ona göre itiraz yapın.Benim kanatimce Maddi yönden itiraz geldiyse.
    Çalıştığınız yerdeki maaş bodrosunu gösterin
    Banka hesabınızda para varsa iyi olur (1000-2000 arası idealdir) fazlasını göstermeniz tavsiye edilmez bence.
    Kredi kartlarınız varsa onları gösterin limitiyle beraber.
    Kendinize ait mal mülkünüz varsa bunların tapularının fotokopisini çekin.
    Veya daha fazla maddi geçinmek için kanıtlarınız varsa Bu belgeleri güzelcene değerleyin toplayın.Birtanede a4 kağıdına almanca yazabiliyorsanız Red itirazınızın savunmasını yapın Yani Gelirlerim oradanda karşılacak ve buradada imkanım var işimde var yazarsınız.Almanca bilmiyorsanız ben yardım ederim.Konunun altına yazmanız yeterli.Herşeyi tamamladıkdan sonra O Kağıtları fax çekin.Size gelen resmi red kağıdınıda fotokopi çekin öyle yollayın konsolosluğa
    hangi konsolosluktan başvuru yaptıysanız buyrun.

ANKARA-->http://www.ankara.diplo.de/
    İZMİR-->http://www.izmir.diplo.de/
    İSTANBUL-->http://www.istanbul.diplo.de/
    Buralardan Vizastell bölümlerinin telefon ve fax bilgileri var.Gerekli şeyleri bulabilirsiniz.Sorunuz varsa yazın cevaplarım.

• kardeşim öncelikle çok sağol görüşlerin iin ama bana red maddi yönen veya evrak eksikliğinden gelmedi. verilen red kağıdında gidiş amacınız inandırıcı gelmemiştir diyor. gidiş amacım turist olarak zaten burda tsk gibi bi işim var benim. gidiş amacımı otel rezarvasyonarı olsun gidiş geliş ucak biletleri olsun herşe hazırdı.. red cvbına idata da ki görevli bile şaşırdı.. tekrar basvur dedi.. ynışlık olmustur dedi ama e yapıcam bilmyorum şimdi ise almanyay basvuru yapıcam. ordanda red geir diye cok korkuyorum
  • isviçre konsolosluğu kardeşim.. bu konuda nasıl bi itiraz dilekçesi yazabiliriz eğer yardımcı olursanız karşılıgında elimden gelen herseyi yaparım
  • quote:

isviçre konsolosluğu kardeşim.. bu konuda nasıl bi itiraz dilekçesi yazabiliriz eğer yardımcı olursanız karşılıgında elimden gelen herseyi yaparım

Pardon ben almanya sanmışım isviçreymiş neyse.Orada ne yapacağınıza inanmamışlar.yani yetericne kanıt yok yine aynı mantık.Üstüne Ev veya Araban varmı ? İş yerinde kaç ay çalıştın ? Malın mülkün varsa 10-11 Ay ssk dökümün varsa hemen yapalım gerekeni.sonuçta oda schengen hem isviçre fazla süründürmez.
    Bana şu soruları cevapla sana yol bulmaya çalışayım.
    1-Başvurduğun İsviçre konsolosluğu hangi şehirde?
    2-Red kağıdını fotoğrafa çekip şahsi bilgilerini kapayıp bana atarmısın ?
    3-Akraban falan hiç varmı isviçre de,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TommyVialpando -- 3 Mayıs 2014; 21:34:02 >
  • türk silahlı kuvvetlerinde 2 yıldır çalışıyorum, ankara isviçre konsolosluguna yaptım suan kağıt yanımda yok ama aynen şöyle yazıyor gidiş amacınız öngördüğünüz sunumda inandırıcı gelmemiştir.. ayrıca benim genel kurmaylıktan 10 temmuz 20 temmuz arası yurt dısına cıkıs belgemde var ve işim var benim burda dönmem gereken. hesabımda 10000 tl vardı. 4 aylık maas badrom 3 aylık mas hesap banka dökümlerim..
  • ayrıca hiç tanıdığım kimse yok keske olsaydıda davetye göndettirseydim..
  • aykutcpr A kullanıcısına yanıt
    Aynen Davetiye Olsaydı birde davetiyeyi yollayan İsviçre vatandaşı olsaydı büyük ihtimal alırdın.Kuzey avrupa ülkelerinin çoğunda davetiye önemli.Davetiyen varsa çoğu iş olumlu.
    Şimdi yapman gereken şey şunlar.İstersen bir göz at
    1-Otel rezervasyonunu tekrar yap.Busefer tüm detayıyla yap Ödemeyi,kalmayı falanda çıkar. (Fotokopisini almayı unutma)
    2-Kendine seyahat planı yap.Bu seyehat planına adını soyadını yaşadığın yere en son yazmayı unutma.bir a4 kağıdı üzerine internetten araştırdığın Gezip göreceğin isviçre'deki turistik yerlerini yaz.Biraz detaylı olsun.
    3-Red itirazına karşı bir a4 kağıdına orada Sadece turistik olarak geziceğine dağir belgelerin sunduğunuz yaz.Ve Uçak biletlerinin rezervasyonunu eklemeyi unutma bu red itiraz kağıdına Tüm iletişim bilgilerini yaz çünki sana telefonla ulaşıcaklar.Eyer kabul edilirse mecburen ankaraya gitmek zorundasın.pasaporta vize basılması için.
    http://www.eda.admin.ch/eda/tr/home/reps/eur/vtur/embank.html
    Buradaki telefon numarasını arayabiliyorsan ararkende sor nedir ne değildir diye aramıyorsan veya cevap vermiyorlarsa bu yukarıda yazan belgeleri red kağıdının bir fotokopisiyle beraber fax çek.Fax numarası yazıyor.

• kardeşim çok çok sağolasın... Allah razı olsun. peki ne zamana kadar belli olur sonuç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.