Şimdi Ara

Almanya vize diploma denkliği Anabin veritabanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanya 6 aylık iş arama vizesine başvuracağım.

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum.

Bölüm 1 sene İngilizce hazırlık (sınavla muaf oldum) + 4 sene Türkçe eğitim (%30 İngilizce) şeklindeydi.

Şimdi vize başvurusu için -
    anabin.kmk.org
    anabin: Anabin - Informationssystem zur Anerkennung ausländischer Bildungsabschlüsse
    http://anabin.kmk.org
    - adresinden diplomamın denkliğinin sorgulamam ve çıktısını almam isteniyor.

Bana uyan "Mühendis / Ingenieurwissenschaften" var. Bir de "Bachelor of Science / Lisans Ingenieurwissenschaften" var..

Benim bölümün "Bachelor of Science" için uygun mudur? Eğer uygunsa onu seçmek istiyorum çünkü diğerinin açıklamasında biraz kıl bir ibare var..

Daha önce bu işlerle uğraşmış biris varsa lütfen yardımcı olabilir mi acaba..

Teşekkürler.
    ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noldor -- 6 Eylül 2017; 4:5:29 >

• Merhaba,

Bu konuda ne yaptiniz? Ben de ayni soruyla karsi karsiyayim :) ve bir cevap bulamadim.
  • chip125 C kullanıcısına yanıt
    Çok geç gördüm mesajı, kusura bakmayın.

Tam emin değilim ama ikisini de ekledim diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noldor

Çok geç gördüm mesajı, kusura bakmayın.

Tam emin değilim ama ikisini de ekledim diye hatırlıyorum.
    Almanyada mısın hocam. nasıl yaşanır mı?
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Benim hikaye biraz farklı gelişti.. Vizem çıktı ama ben Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. Yaşanır, güzel yerler, güzel insanlar.. Biraz kendi kimliğinden sıyrılmak gerek orada elbette. Oraya gidip türk gibi yaşamak istersen, sıkıntı çekersin, alışamazsın.. Yeni bir hayat, yeni bir sayfa istersen, dertsiz tasasız gül gibi yaşarsın. İstekli olmak biraz da azimli olmak gerek..
  • Merhaba

Bende dün uluslararası HR firması ile iş görüşmesi yaptım. Sanırım olumlu geçti bana "istenilecek gerekli dökümanları araştır ve mail at" denildi. Munich'de çalışmak için üniversite denklik bakmam gerekiyor sanırım.

Almanca dilim yok bu arada. Bu sorun olur mu? HR firmasına da soracağım.

Üniversite denklik ise Lisans / Lisans Mühendislik baktığımda sizin ekteki gibi FH çıkmakta (A4) ... Bu olumlu mu demek?
    Yüksek lisans bitecek Eylülde. O zaman da Bilim Mühendisliği Yüksek Lisans yazıyor ve uygundur yazıyor denklik.. Bu da olumlu sayılır mı ?
    Edit: Türkçe çeviride yüksek lisans buldum bilgisayar mühendisliği ama almancaya çevirince bulamadım. Yüksek mühendis diye işaretledim inşallah uyar :D

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahimometer -- 12 Temmuz 2019; 10:11:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.