Şimdi Ara

Almanya'ya yerleşme planları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 27 yaşındayım tecrübeli elektrikçiyim endüstri meslek lisesi mezunuyum ingilizcem orta-iyi seviyede

kafamda almanya'ya taşınma fikri var fakat kafama takılan milyon tane soru var ve orada yaşayanların bazı konularda beni aydınlatmasına ihtiyacım var

öncelikle 6 senedir sigortalı çalışıyorum kafamdaki plan şu

seneye işi bırakmadan önce pasaport işlerimi halledip senelik izinimde ispanyadan schengen vizesi alarak (ispanya minimum 3 ay veriyormuş, almanya max 13 gün) artı puan almak amacı ile almanyaya gidip 1 haftalık tatil yaparak geri dönmeyi düşünüyorum. Ayrıca orada kuzenim var gümrükte sorun çıkartırlarsa turist olarak geldiğimi ve akrabama ziyaret ettiğimi söyleyerek geri döneceğimi belirticeğim. 1 haftalık tatil sonrası geri dönerek buradaki hayatıma normal olarak bir süre devam edeceğim

daha sonra vizem bittiğinde tekrar vize alacağım sonra iş yerimden çıkarak tazminatım ile beraber (aşağı yukarı 7000tl net elime geçer) tekrar aynı yollardan almanyaya gitmeyi düşünüyorum. bir arkadaşım temelli gidiş öncesi bu bir haftalık ziyaretin bana çok artısı olacağını söyledi doğruluk payı nedir?

almanyada akrabamın yanına gidip orda vizem bitene kadar kalmayı düşünüyorum o sırada bulabilirsem bir türk ya da alman hatun ile evlenme fırsatı yakalamayı istiyorum ilk önceliğim alman olması çünkü yerleşme izini için alman vatandaşı ile evlenmede 3 türk vatandaşı ile evlenmede 5 sene yaşamam gerekiyor(daha bir sürü koşulu var..)

anlaşmalı evlilik yapanlar var diyorlar bazı tanıdığım almanyada yaşayan insanlar. ama genelde para tuzağı da olabiliyormuş (bana her ay şu kadar para gönder yoksa şikayet ederim seni muhabbeti)
    hatta bazı arkadaşlarımın dediğine göre öyle sevabına evlenen almanlarda varmış para falan istemiyorlarmış kağıt üzerinde evlilik.

biliyorum anlaşmalı evlilik çok çirkin bir muhabbet ve işleri bu duruma getirende zaten bu tür evlilik ve çakallıklar.. eğer fırsatı bulabilirsem anlaşmalı evlilik istemem tabiki ama eğer geri dönmek zorunda kalacaksam hiç olmadı dünyanın en çirkin hatunu ile bile evlenebilirim

buradaki elektrikçi diplomam orada geçerli olurmu iş bulabilme ihtimalim nedir? muhtemelen hamburgda kalacağım belki bir ihtimal regensburgda kalabilirim arkadaşım var orada ve o bu evlilik muhabbetinde yardımcı olabileceğini söyledi...

almanyada yaşamak ve yerleşim hakkı almak istiyorum almancam neredeyse hiç yok ingilizcem dediğim gibi orta üzeri iyi seviyede almancada ingilizceye biraz benziyor

hangi yollardan almanyaya kapak atabilirim bu konuda cidden yardımlarınıza ihtiyacım var

• Hocam bende tam bilmiyorum ama iş bulma kurumu böyle alımlar yapıyodu bence oraylada bi konusun ilerde bende gitmeyi düşünüyorum
  • Merhaba bu konuda kapsamlı bir yardımım olamayacak;fakat şu konuda yardım edebilirim. Almanca herkese göre zor bir dil olarak görünsede siz istekli ve azimli çalışırsanız ingilizceden farkı olmadığını göreceksiniz. Oncelikle Almanca kelimeler ve internet yardımı ile giriş seviyesinde dilinizi gelistirebilirsiniz. Umarim her sey istediğiniz gibi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kac yildir Almanya'dayim ve gorebildigim kadariyla senle ancak evde kalmis sifatsiz obez almanlar evlenir. Oyle cool takilmakla da olmayacak gece gunduz kadin kovalayacaksin. E almancan yok, bari ingilizcen olsun. Sans isi, birini bulamadan geri de donebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ing.ce demişsin.Ordakiler genelde ırkçı old.dan kendi dilinden başka dil bilmez.İng.cenin yardımı dokunabilir ama yinede.Bu arada şuanda almanca görüyorum.Okul değilde kendim öğrenmeye kalksaydım.Şuana kadar öğrendiklerim 1 haftamı almazdı.İşin açıkçası kolay.Ama okunuş kısmı ing.ceden bile zor Okurken kolay ama sen ne diyceğini bilemiyorsun.Zaten ing.ceylede baya bi benzer.Sayı örneği vereyim mesela Zwei und Dreizig-32'dir.İng.ceside thirty-two.Almancada ortaya und geliyor ve birlik sayı başa ekleniyor.Mesela wo-nerede demek ing.cesi where.You yerine du. I yerinede ich var.Yine aynı şekilde özneler çekimleniyor.Ama çok basit.Gerçekten tutkuyla uğraşırsan 1 ayda pert Verdiğim örnekler en basitleriydi tabi.

• Öyle almanca 1-2 aylık bi dil değil en az 1 sene eşşek gibi çalışırsan iyi düzeye anca gelir
    Ayrıca sana hiç tavsiye etmiyorum kesinlikle beklediğin hayat yok ha trde açım karnımı doyuramıyorum diyosan tamam
    Ama hayal ettiğin hiçbirşey olmıyacak ve yok buna emin olabikirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu ay sonuna kadar kaçak yoldan bende almanya ya gitmeyi düşünüyorum ciddi olarak gitmeyi düşünen bir yol arkadaşı arıyorum ilgilenen arkadaşlar mail atsın mail: ferhatdarbe3@hotmail.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Legal olarak Almanya'ya taşınmak isteyenler için international movers tercih edin derim tüm prosedürleri onlar hallediyorlar.international movers
  • kendine yol arkadasi dahi arayan var dh nin kacici katmani la burasi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 5 yıl önceden bugün yapılması gerekenleri görmüş ve kolları sıvamış be. Helal olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw nerden hortlatıp duruyonuz neyse almanyadan selamlar

• Avente kullanıcısına yanıt
    ne oldu hayal ettiğin gibi yoksa hüsran mı yukarıda belirttikleri gibi ?
  •  Almanya'ya yerleşme planları

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

ne oldu hayal ettiğin gibi yoksa hüsran mı yukarıda belirttikleri gibi ?
    Hayal ettiğimden daha iyi bir ülke daha erken gelmediğime üzülüyom şimdi ve kesinlikle türkiyeye yerleşmeyi düşünmüyorum şuan burda insan olduğumu anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: Avente

Hayal ettiğimden daha iyi bir ülke daha erken gelmediğime üzülüyom şimdi ve kesinlikle türkiyeye yerleşmeyi düşünmüyorum şuan burda insan olduğumu anladım

Alıntıları Göster
    Hocam naptınız nasıl gittiniz? Kaçak yol arkadası aradıgınızı soylemissiniz 2014 de

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-21ACA9A9D

Hocam naptınız nasıl gittiniz? Kaçak yol arkadası aradıgınızı soylemissiniz 2014 de

Alıntıları Göster
    2015 kasım ayıydı galiba uçakla kosovaya ordan taksiyle karadağa ordanda otobüsle sırbistana geçtim sırbistanda hrvatistan sınırına gidip suriyeli mültecilerin arasına karışıp geçtim avrupaya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.