Türkiye için itü makine istiyorum ya da Boğaziçi inşaat yazıp, makinede çift anadal yapmayı planlıyordum. Ancak sınav kötü geçince; ailem Almanya'da mühendislik okumama sıcak bakmış, destek olabileceklerini söylemişlerdi. Sınavda 12.6k sıralama geldi, sınav sonucum beklediğimizden çok daha iyi gelince arada kaldım, ailem de Almanya'ya karşı soğudu. Mühendislik okuyanlar yardımcı olabilir mi? ülkemizde mühendislik fakültelerinin, ve mesleğinin durumu nedir; siz olsanız ne yapardınız? |
12k sıralamayı bırakıp Almanya'ya gitmek
-
-
Git hocam mümkünse benide götürün
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zor olan, Boğaziçi ve Odtü gibi üniversitelerimizin Almanya'nın b.ktan üniversitelerinden bile kötü bir sıralamaya sahip olduğu gerçeğini aileye anlatmak. Bremen Universitat'ın ilk 400'de olduğunu duyunca başvurmaya tenezzül bile etmedim, Boğaziçi ilk 500'e bile zar zor giriyor.
-
git
-
Almanya'da mühendislik eğitimi imkanınız varsa gidin derim. Ancak Almanya'daki okulunuzu iyi araştırın, sırf gitmiş olmak için kötü bir yerde okumayın.
1- Okulun maddi durumu, lab imkanları?
2- Dünyadaki tanınırlığı?
3- Mezunları nerede çalışıyor?
Bunlar ve bunlar gibi soruların cevapları sizi tatmin ediyorsa gidin derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bremen üniversitesi içim boun veya itu birakilmaz şahsi fikrim ciddi bir masraf olacak o parayla istanbulda gayet lüks bir hayat yasabilirsin. Tu9 uninin ilk 5 6sı olsa yani tu darmstad ve daha iyileri git derdim de bremendeki eğitimin boundan kaliteli olacağını cidden düşünmüyorum ayrica alman egitim sisteminde hocaları pek görmez kendi basina calisirsin bunu da bilmen lazım hocam.
Itu makina yazip 3 ortalama ile aachen tu munich erasmus ardindan almanyada top tier unilerde guzel bir yuksek lisans işinizi görür diye dusunuyorum cebinizde de birkac 100bin tl kalir.
Bremenin fln boun kadar abdye doktoraya ogrenci gönderdiğini yada bu kadar zengin bir akademik kadrosu olduğunu hiç sanmıyorum yaniliyor olabilirim ama sanmam.
12k siralama yapmissiniz nc scorunuz muhtesemdir munih teknik aachen olsa uçun derim tu berlin KIT a bile dusmemeniz lazim bana kalırsa bu nc ile diploma notunuz çok mu dusuk diyecegim oyle değildir herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertovski53 -- 1 Ağustos 2021; 2:58:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bremen'i örnek diye verdim zaten, başvurmayacağım bile. nc puanında sıkıntı çıkmadı, tu Berlin makine bile tutuyor. Sağlam masraf, buna değmesi lazım ancak herkes çok zorlandığını söylüyor. Şöyle de bir gerçek var böyle bir sıralamayla yurtdışına giden duymadım.(55k ile tıpa, 100k ile mühendisliğe giden arkadaşlarım var). TU Stuttgart şartlı kabul verdiği için önce ordan yürüyüp sonrasında, Aachen planlıyordum.
(diploma notu:92)
Sonuç olarak kararsızım ve önümü göremiyorum, bazen keşke kötü sıralama gelseydi de hiç uğraşmasaydım diyorum.
-
B2 dil sertifikanız var mı yoksa dil okuluna mı başvuracaksınız?
-
1) teknik üniversitelerin deli gibi parası oluyor, sıkıntı olacağını sanmam
2) tu9 üniveristeleri başlı başına marka, onlara gidersem tadından yenmez
3) esas ilgimi çeken de o hocam. Stuttgart'ın son sınıf öğrencilerinin otomotiv fabrikalarında; Berlin,München gibi teknik ünilerin öğrencilerinin hayalim olan kurumların fabrikalarında staj yaptığını gördüm. Hayallerimi süslüyor desem yeridir.
-
a2 dil seviyem var, yetersiz. 1 sene almanca öğreneceğim, lisans eğitimi zaten 3 yıl
-
Makine istiyorsanız bence aachenı seçim hem ekonomik olarak uygun bir sehir hemde egitim açısından makinede 1 numara diyebilirim. Iyi ingilizceden sonra ben 2. Dile çok sicak bakan biri değilim ileride almanyada yasamayi düşünüyorsanız durum değişir birde temel muh bolumleri ilginizi cekiyor sanirim statik mekanik agirlikli olanlardan bahsediyorum almanya bu konuda mantikli bir tercih olabilir.
510 puanla berlin informatike giden arkadasim vardi.
Bu sene de yks de 20k yapti alman liseli ark lmu da biyoloji okuyacakti sanirim iyi siralamadan da gidlir problem yok onda.
temel mühendislikten yanayım, düz algebra ve problem çözme yeteceği...
başka üniversite öneriniz var mıdır ?
-
Makina okumuş biri olarak okumanın hiçbir işe yaradığı yok işi sahada öğrenmen lazım ben okulu bıraktım dışardan göründüğü gibi bi meslek değil bildiğin imalat işleri hiç bir zevkli yanı yok çok sıkıcı
hangi mühendislik dalını araştırmamı önerirsiniz
Buna güvenip gitme hocam, ben daha almanyada okuyup 3 yılda bitirebilen adam görmedim
-
inşaat ile makina çapı görünce okumayı bıraktım
şaka bi yana paran varsa ve tu9 da bi okulda herhangi istediğin bi mühendislik okuyabilecek durumdaysan bas git. zaten benim amacım da yüksek lisansta basıp gitmek.
-
Hocam almancanız var mı? Dil okulları çok pahalı. En ucuzu 6k euro, ortalama 9-12k euro arası fiyatları vardı. Okullar kendi hazırlık eğitimi vermiyor diye biliyorum, okulların anlaşmalı olduğu dil okullarına gidiyorsunuz ki fiyatlarından yukarıda bahsettim. Benim de almanyaya gitme gibi bir alternatifim var ama bu dil okulu fiyat mevzusu zorluyor biraz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Ağustos 2021; 13:27:45 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: unrealisticparamesiumBremen'i örnek diye verdim zaten, başvurmayacağım bile. nc puanında sıkıntı çıkmadı, tu Berlin makine bile tutuyor. Sağlam masraf, buna değmesi lazım ancak herkes çok zorlandığını söylüyor. Şöyle de bir gerçek var böyle bir sıralamayla yurtdışına giden duymadım.(55k ile tıpa, 100k ile mühendisliğe giden arkadaşlarım var). TU Stuttgart şartlı kabul verdiği için önce ordan yürüyüp sonrasında, Aachen planlıyordum.
(diploma notu:92)
Sonuç olarak kararsızım ve önümü göremiyorum, bazen keşke kötü sıralama gelseydi de hiç uğraşmasaydım diyorum.
55k ile tıpa gitmesi çok zor Ordaki devlet übilerine gidemez
Mğhebdislikler genelde ncsi 2-3 aralığında alıyor
Ya da o arkadaş arbitura girmiştir ve yaklaşık 1civarında. Skor elde etmiştirö
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 1 Ağustos 2021; 13:28:58 >
-
tıp için almanya'ya gitmediler, italya'ya gittiler
en ucuzu 6k mı?
en ucuzu padderborn üniveristesi 500 euroydu dönemlik
bremen universitesi pahalıydı o da 2500euro civarındaydı.
siz nereden baktınız acaba, ben mi yanlış araştırdım?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Git hocam mümkünse benide götürün
|
Bremen üniversitesi içim boun veya itu birakilmaz şahsi fikrim ciddi bir masraf olacak o parayla istanbulda gayet lüks bir hayat yasabilirsin. Tu9 uninin ilk 5 6sı olsa yani tu darmstad ve daha iyileri git derdim de bremendeki eğitimin boundan kaliteli olacağını cidden düşünmüyorum ayrica alman egitim sisteminde hocaları pek görmez kendi basina calisirsin bunu da bilmen lazım hocam.
Itu makina yazip 3 ortalama ile aachen tu munich erasmus ardindan almanyada top tier unilerde guzel bir yuksek lisans işinizi görür diye dusunuyorum cebinizde de birkac 100bin tl kalir. Bremenin fln boun kadar abdye doktoraya ogrenci gönderdiğini yada bu kadar zengin bir akademik kadrosu olduğunu hiç sanmıyorum yaniliyor olabilirim ama sanmam. 12k siralama yapmissiniz nc scorunuz muhtesemdir munih teknik aachen olsa uçun derim tu berlin KIT a bile dusmemeniz lazim bana kalırsa bu nc ile diploma notunuz çok mu dusuk diyecegim oyle değildir herhalde. |
Benzer içerikler
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- en zor yayınlar
- ayt edebiyat kaç günde biter
- harper biyokimya pdf
- gata tıp msü ile mı alıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X