Şimdi Ara

Almanya, yalnızca BioNTech aşısının 30 yaş altı için kullanılmasını önerdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya aşı danışma komitesi (STIKO), 30 yaş altı vatandaşların yalnızca Pfizer/BioNtech COVID-19 aşısı olması tavsiye ettiğini açıkladı. Komite, bu tavsiyenin arkasındaki sebebin Moderna aşısının genç insanlarda kalp iltihabı oluşturma riskinin daha fazla olması olduğunu belirtti

STIKO ayrıca, yaşları ne olursa olsun hamile kadınların da yalnızca Pfizer/BioNTech aşısı olmasını tavsiye ettiğini açıklamalarına ekledi. Komite bu tavsiye kararını, Almanya’nın aşılardan sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü’nden (PEI) gelen uluslararası verilere dayanarak verdiğini söyledi.

Birçok ülke Moderna kullanımını sınırlandırıyor

Almanya bu kararıyla Moderna COVID-19 aşısının gençler üzerinde kullanımını sınırlandırmayı öneren Avrupa Birliği ülkeleri arasına katıldı. Fransa sağlık yetkilileri de geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda 30 yaş altı insanların Moderna yerine Pfizer/BioNTech olmasını tavsiye ettiğini duyurmuştu.

İsveç ve Finlandiya da geçtiğimiz ay Moderna aşısının genç erkeklerde miyokardite (kalp kası iltihabı) yol açtığını belirterek aşının kullanımını 30 yaş altı için durdurduğunu açıklamıştı.

Ayrıca Bkz.DSÖ: 2022’de küresel bir şırınga kıtlığı yaşanabilir

Enstitü ayrıca, ülkede vakaların hızla artış göstererek rekorlar kırmaya başladığını belirtti ve yeni önlemlerin gelebileceği sinyalini verdi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, çarşamba günü ülkede 39.676 yeni COVID-19 vakasının görüldüğü ve 236 insanın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Kaynak:https://www.channelnewsasia.com/world/germany-recommends-only-pfizer-biontech-covid-19-vaccine-people-under-30-2303691

• Ben 2. doz biontech aşısını aylar önce oldum, hala yan etki yaşıyorum. Ellerimde sürekli karıncalanmalar var, vücudumda vızıltılar var, bacaklarımda yorgunluk hissediyorum. Rastgele kramplar giriyor. Aşıdan önce hiç bir şikayetim yoktu. Nörolojik muayeneden geçtim, sorun gözükmüyor ama aşı yan etkisi olması çok muhtemel.

İki cümle de aynı şeyi anlatıyor. Başlıkta 30 yaş altı insanlara "yalnız biontech" vurulmasının önerildiği yazılıyor.
    Eğer, "Biontech aşısının yalnızca 30 yaş altı için kullanılmasını önerdi" deseydi serzenişiniz doğru olurdu.

DH haberlerinin genelinde falsolar olduğu düşünülürse size de bir şey diyemiyorum tabi insan şartlanıyor ister istemez.
  • Haberin başlığı : Almanya, yalnızca BioNTech aşısının 30 yaş altı için kullanılmasını önerdi

Haberin ilk cümlesi: Almanya aşı danışma komitesi (STIKO), 30 yaş altı vatandaşların yalnızca Pfizer/BioNtech COVID-19 aşısı olması tavsiye ettiğini açıkladı.

Habere bak hizaya gel...

• Selimsé S kullanıcısına yanıt
    İki cümle de aynı şeyi anlatıyor. Başlıkta 30 yaş altı insanlara "yalnız biontech" vurulmasının önerildiği yazılıyor.
    Eğer, "Biontech aşısının yalnızca 30 yaş altı için kullanılmasını önerdi" deseydi serzenişiniz doğru olurdu.

DH haberlerinin genelinde falsolar olduğu düşünülürse size de bir şey diyemiyorum tabi insan şartlanıyor ister istemez.

• Yahu bir an aklım gitti 30 yaş altı tavsiye ediliyor ama 30 yaş üstündekilerde sakıncalı makıncalı yazacak diye. tobeeestağfurullah
    Editörü istifaya davet ediyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 11 Kasım 2021; 11:36:29 >
  • 30 yaş üstü biontech olanlar düşünsün şimdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 2. doz biontech aşısını aylar önce oldum, hala yan etki yaşıyorum. Ellerimde sürekli karıncalanmalar var, vücudumda vızıltılar var, bacaklarımda yorgunluk hissediyorum. Rastgele kramplar giriyor. Aşıdan önce hiç bir şikayetim yoktu. Nörolojik muayeneden geçtim, sorun gözükmüyor ama aşı yan etkisi olması çok muhtemel.

• Bu işler hep böyledir. Amerika, Avrupa ilaçlarını sınırlandırır. Avrupa, Amerika ilaçlarını sınırlandırır.,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doktor Cenk D kullanıcısına yanıt

İşte bunları sağlık bakanlığı araştırmıyor, ölenlerin kaçı asılı, kaçı hangi aşı, kaçı asisiz. Kalp krizinden ölenlere otopsi yapılmıyor. Koymuşlar bakan diye birini, Dünya sağlık örgütü ne derse onu yapıyor. Sorgulama yok hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumaruu -- 24 Haziran 2023; 21:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jumaruu kullanıcısına yanıt

yaşıyor musun, durumlar nedir? Almanya, yalnızca BioNTech aşısının 30 yaş altı için kullanılmasını önerdi 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Elhamdülillah. Çin di benimki zaten. Biontek götüruyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jumaruu kullanıcısına yanıt

bence de şüphe bıraktı biontech..

• Biontech'in veya aşıların gençlerde kalp hastalığı yaptığını iddia eden cahiller için gelsin, ABD'deki oranlarda hiçbir değişiklik yok.

Almanya, yalnızca BioNTech aşısının 30 yaş altı için kullanılmasını önerdiTruth In Numbers (Daniel)twitter
    “Followup on yesterday's tweet regarding cardiac arrest deaths among the young. Hopefully this answers a few questions. All cardiovascular deaths, under age 30.”
    https://twitter.com/Truth_in_Number/status/1684215651097886727/photo/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 29 Temmuz 2023; 3:58:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.