Şimdi Ara

almanyada skandal , adac ve golf icerir (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
7.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adac madac kim takar zaten. Bir ülkenin halkının en çok hangi arabayı sevdiği satış oranlarından kabaca belli olur zaten. Abuk subuk arabaları en iyi araba bilmemne ilan ediyorlar da satış oranları alakasız çıkıyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

V40 bile kesmez. E 250 si olan belki elestirilebilir

E180 de olmuyor yani

Yok golfü eleştirmek için ancak muadili ve üstü bi araca sahip olma şartı var .
    Maseratiden aşağısı kurtarmaz , onun da her modeli değil tabi ki .

Demek ki golfün eleştirilecek birçok yönü var. maseratiyi aldıktan sonra açıklama yaparım

zaten golfün eleştirildiği noktaları belgeleyen resimler de durup dururken kaldırıldı

ben Maseratiyi alınca resimleri tekrar yüklerim.

golfün eskisi gibi sınıfında lider olacak özellikleri olmadığını sonra söyleyeceğim şimdi söylersem tepki çekerim

• Bu forum bana en sonunda, 1.4 TSI 7-DSG ACT Golf ya da 1.6 TDI 7-DSG Highline Golf aldıracak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Bu forum bana en sonunda, 1.4 TSI 7-DSG ACT Golf ya da 1.6 TDI 7-DSG Highline Golf aldıracak.

git ikinci el BMW 3.16 al

act nin de fiyatı yüksek. Volvo v40 t4 e yakın

üstelik highline da bile aynaları elle kapatıyorsun şahin gibi. anahtarsız çalıştırma i30 da bile mevcut

eskiden highline golf denildiğinde sunroof bile dahildi. şimdiki duruma bak

• Beyler olay böyle değil sonuçlar doğru yalnız dergi çok sattığı ancak ankete katılanların sayısı az olduğu için katılımcı sayısını 10 ile carpmislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çokta tın , Adac hile yapsa ne olur yapmasa. Geçmiş ve Mevcut hükümetlerimizin yaptığı hilelere bakalım biz. Bunları sorgulayalım.Boşverın aptalca mevcuları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

quote:

quote:

E180 de olmuyor yani

Demek ki golfün eleştirilecek birçok yönü var. maseratiyi aldıktan sonra açıklama yaparım

zaten golfün eleştirildiği noktaları belgeleyen resimler de durup dururken kaldırıldı

golfün eskisi gibi sınıfında lider olacak özellikleri olmadığını sonra söyleyeceğim şimdi söylersem tepki çekerim

O kadar da değil Akif
    Gerçi oyle bişey olsa bayram yaparsin :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

E180 de olmuyor yani

O kadar da değil Akif
    Gerçi oyle bişey olsa bayram yaparsin :)

Valla maseratiyi almadan eleştirmiyorum artık

olaya ekonomik yönden yaklaşmaya karar verdim.

golf yerine ikinci el Mercedes c, BMW 3, Volvo s60 gbi araçlar alınabilir durumda artık

sıfır fiyatları böyle giderse golfün bizde çok satacağını sanmıyorum

zaten astra yine daha çok satmış.

• akifsari A kullanıcısına yanıt
    Sıfırdansa "temiz bulabiliyorsan " ikinci el tabii ki daha mantıklı.
    Amma ve de lakin 2.el piyasası ayrı rezalet.
    Ben sıfır aldım zamlardan önce şükür ,bu piyasada da en az 5 6 sene binerim artık.
    Şu şartlarda mecbur olmayanlarin sıfır almaması en mantıklı hareket olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Üstad haberi linkler üzerinden okumadım ama sizin yorumunuz ortada. Bi firma kendi büyüklüğüne katılımcı sayısını yakıştıramayıp bundan utanarak hele ki büyük bi firmaysa katılımcı sayısını şişirmez. Sonuçta katılımcı sayısı senin anketinin güvenilirliğin ile doğru orantılı. Şirket imajını onceleyen bi firma böyle etik dışı sisrme yapmaz. Ben bu noktaya masumane baktığınızı düşündüğüm için tutarsız buldum.
    Ek olarak yukarda dedikleri gibi anketin gerçek sayısıyla golfun birinciliği ortada zaten. Bu noktada kimse inkar edemez sonucu. Eleştiri konusu şişirme ile anketin niteliğini manipüle etmeleri. Yoksa begenelim yada beğenmeyelim golf anketten 1. çıkmıştır sonuç olarak.

Ben hala söylediklerinizden bişey anlamıyorum. Tamam büyük bir kuruluş böyle bir şey yapmaz ama yapmış ki işte sonuç olarak yapan kişi istifa etmek zorunda kalmış.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Neyse baba iyi ifade edememiş olabilirim kendimi. Selametle

• quote:

quote:

Bu forum bana en sonunda, 1.4 TSI 7-DSG ACT Golf ya da 1.6 TDI 7-DSG Highline Golf aldıracak.

üstelik highline da bile aynaları elle kapatıyorsun şahin gibi. anahtarsız çalıştırma i30 da bile mevcut

Sırf senin için V40 alacağız o zaman.

• quote:

quote:

quote:

Sırf senin için V40 alacağız o zaman.

ben ikinci el BMW 3.16 alın dedim yanlış anladın heralde

v40 al demedim ki. golfün fiyatları artık doyuma ulaştı .

fiyatı yüzünden eleştirilen v40 ile golf artık nerdeyse aynı para dizel otomatikte

torsiyonlu golf bana göre v40 dan çok daha ucuz olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

quote:

Istatistikten madem dem vurdunuz ben de diyorum ki 3 bin kişi 103 bin kişi de oylasa istatiski güvenilirliği düşük bu yontemin. Çünkü testi yapan denege gitmiyor burda . Denek teste geliyor. Pekala golf forumu organize olup testi basabilir. Veya markasina daha bağlı olanlar gidip oy kullanabilir.
    Bakin donanim haber üyelerine sordu c sinifinin krali mazda 3 çıktı ,ki normal vatandaşın ne kadar mazda 3 sevdiği ortada..
    Bi anketin güvenilir olmasi icin denekleri anketci korlemesine secmelidir.
    Sayi kkonusuna gelince evet sayi ne kadar artarsa anketin temsil oranı o kadar artar.
    Ama yöntem bastan yanlış olunca onun da onemi kalmiyor.
    Adac anketi icin soylenebilecek en iyi söz , adac okurlarının en populer arabasi golf .Alman halkinin en populer markasi demek saçmalık olur böyle bir yontemle..

Tabiki sizin değindiğiniz noktalarını kurcalasak zaten elle tutulur hiç bir yeri kalmaz bu anketin. Ne yazık ki; bırakın istatistiki zayıflığını, düpedüz yapılan hileyi bile ''ama golf yine 1.'' diye savunan insanları görüyoruz.

Habertürk'ün haberini açıp okuyun. Sonra zaten bana hak vereceksiniz.

Sıralama yer alan otomobillerin oyları 10 kat arttırılmış. Anket güvensiz olsun ama arttırılmamış hali ile GOLF 1. zaten bunu anlatmaya çalışıyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın.

Selam anro, metni incelersen 34.299 kişi katıldığı şeklinde yalan bir beyanda bulunulmuş lakin gerçek katılımcı sayısı 3.409
    3.409 x10= 34.900 eder ve işin içinde bi bit yeniği olduğu zaten en basitinden buradan anlaşılır,Yani demem o ki bazı modellerin oylama sayısıyla oynanmış. Eşit olarak 10 ile çarpılmamış.

Metin,

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü olan ADAC, geçen yıl Alman halkının en çok sevdiği otomobil markasını seçerken oylarda sahtekarlık yapıldığını itiraf etti.

Almanya'da 19 milyon üyesi bulunan otomobil kulübü oylamaya daha önce duyurulduğu gibi 34 bin 299 kişinin katılmadığını, katılımcıların sayısının sadece 3 bin 409 olduğunu açıkladı.

O zaman senin dediğin şöyle oluyor.

''Sıralamada başka araçlara verilen oylar çalınıp Golf'e aktarılmış...''

Eğer böyle ise ne kadar mantıksız bir iş böyle bir anket'te 1. çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Zaten 2013 yılın otomobili seçilmiş.

Habertürk farklı açıklamış benim aklımı çelen o zaten...

• quote:

Habertürk'ün yaptığı haber bana uzak olsun, açıp okumadım bile

Independent, Reuters gibi gazetelerde hep dediğim şekilde yer almış olay.

Bu ödül "geleceğin otomobili", "çevre için inovasyon" ve "en iyi kalite" gibi kriterleri de kapsıyormuş.Takipçilerinin değer verdiği bir ödül yani.

İşte diyorum abi ben uydurmadım kafamda insanlar önyargılı oluyor bana karşı bilemiyorum.

Ödül'ün bu kadar yararı olduğunu bilmiyordum.

Ama sanırım '' Car of The Year '' daha önemli.

• istifa etmeyi düsünmeyen ADAC patronunun bazi isleri icin Ambulans helikopterini kullandigi ortaya cikti.
    yeni bir skandal daha !
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Almanya'da en çok güvenilen kurumların başında gelen otomobil kulübü ADAC'nin imajı skandalla birlikte yerler bir olurken, akıllara "daha başka manipülasyonlar da yapıldı mı?" sorusunu getirdi.

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü olan ADAC, geçen yıl "Alman halkının en çok sevdiği otomobil" markasını seçerken oylarda sahtekarlık yapıldığını itiraf etti.

Almanya'da 19 milyon üyesi bulunan otomobil kulübü oylamaya daha önce duyurulduğu gibi 34 bin 299 kişinin katılmadığını, katılımcıların sayısının sadece 3 bin 409 olduğunu açıkladı.

ADAC geçen yılın Almanlar tarafından "en çok sevilen otomobili" olarak Volkswagen Golf'ü seçmişti.

ADAC İletişim Müdürü ve "Motorwelt" adlı kurumun çıkardığı derginin Şef Editörü olan Michael Ramstetter, oylarda sahtekarlık yaptıklarını itiraf etti ve kurumdaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Ramstetter, olayın sorumlusunun sadece kendisi olduğunu söylerken, Alman halkından da özür diledi.

Skandalın ardından kurum içinde inceleme başlatıldı. 2015 yılınından itibaren oylamaların noter huzurunda yapılacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili iddia geçen hafta Süddeutsche Zeitung'da yer almış ancak kurum tarafından yalanlanmıştı.

BÜYÜK KAYIP BEKLENİYOR

Ramsttetter'in bu itirafıyla birlikte Almanların en çok güvendiği kurumların başında gelen ADAC büyük bir imaj kaybına uğrayacak gibi görünüyor.

Skandala ilişkin haberler "son dakika" olarak verilirken, kurumun yaptığı diğer testler ve oylamalar konusunda da şüphelerin oluştuğu tartışması başladı.

quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Gene konuyu golf çekemeyenler doldurmuş .Başlıkta golf yazmasa bu ratingi almazdı zaten.

Haberde golf seçiminin yanlış olduğu konusunda bir bilgi yok. Olay şu : Adam anket yapmış hepi topu 3000 kişi katılmış. Şimdi 3bin kişi golf dese ne olur chery dese ne olur. İncisözlüğün bundan haberi olsa 1 gecede chery yi bile seçtirirdi 3000 kişide. Adamlar da 3000 rakamından utandığı için katılan sayısını 10la çarpıp şişirmişler. Sorun bu: Şişirme

Adam ben koskoca ADACım anket yaptım hepitopu 3bin kişi katıldı demekten utanmış. Bu kadar az katılan olduğunda zaten sonucu hiç açıklamamalıydılar. Bu kadar az katılımla hangi markanın seçildiğinin de önemi yok zaten. Kaale almaya değer bir anket değil zaten.

Türkiyede bilimsel çevreler de bu şişirme yöntemini çok uygular. 15 denekli çalışmayı 75 denekli diye yayınlar vs vs vs.

İlk haberde 3400 yerine 34000 oy verilmiş gösterildiği yani toplam oy sayısının şişirildiği yönünde bir ifade var.
    Ben de yukarıdaki mesajı yazmıştım kimin 1. olduğu belli değil bu haberde diye. Bazı arkadaşlar tüm oyların eşit şişirilmiş olabileceği sonuçta sıralamanın değişmemiş olabileceğini düşünmüştü.

Ancak 2-3 gün önce okuduğum bir yazıya göre olay böyle değil. 3400 olan golfün oyu iken şu istifa eden adam onu 34000 olarak açıklamış. Muhtemelen gerçek 1. golf değil (bence BMW veya mercedes modellerinden biri olabilir) Fakat şu anki müdür golfün oylarının artırılmasının sıralamayı değiştirmediğini söylemiş (yani golfün hala 1. oduğunu ifade etmiş). Motorwelt de bir modelde bu kadar oy artışı nasıl sonucu değiştirmiyor diye sormuş. Müdür de "bunu şimdi kesin olarak cevaplayamam" gibi bir kaçamak cevap vermiş..

Dışarıdan müfettişler gelip değerlendirecekmiş. Muhtemelen yakında açıklama yapılır.

Bana sorarsanız BMW 3 serisini seçmiştir almanlar

http://www.autoblog.com/2014/02/01/adac-yellow-angel-vw-golf-scandal/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 5 Şubat 2014; 13:32:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

istifa etmeyi düsünmeyen ADAC patronunun bazi isleri icin Ambulans helikopterini kullandigi ortaya cikti.
    yeni bir skandal daha !

ayriyetten Helikopterler , yagmur sonrasi islak zemin haline gelen mac sahalarini kurutmak icin kullanilmis. Yani kurutma döneminde
    acil bir durumda Ambulans Helikopteri müsati degildi

http://img.welt.de/img/wirtschaft/crop124323392/5499844993-ci3x2s-w300/Fu-ball-2-Bundesliga-Eintracht-Braunsc.jpg

------------------------------------
    skandallar bitmiyor ;

yol yardimi yapan Tamircilere, Yolda akü sorunu yasayan müsterilere gerek olmasa bile ( pahali Varta)akülerin satilmasi icin baskilar yapildi.

Kis lastiklerin test sonuclari ( eski bir calisanin söylemesine göre ) manüpüle edilmis, yani Avrupa yapimi lastikler göklere cikartilip asya yapimi lastiklere kirik notlar verildi.....

daha bir cok skandallar var....

• Bu adac patronu türk falan mı acaba? Yaptıklarını görünce türk çıkarsa hiç şaşırmayacağım...
  • Alman medyasina yeni bir haber sizdi;

sadece puanlar sisirilmedi, siralamalar alman araclari lehine yapildi, yani hepsi üst bölümünde.

Mercedes ve Bmw aldigi bütün ödüllerini geri iade edecek
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.