Şimdi Ara

Almanyadaki Türk gençleri neden apaçi olur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hakikaten var böyle birşey...evet evet.
  • Gözlemlediğim kadarıyla hepsi '' arabesk rap '' diye adlandırılan müzikden dinliyor.. Safkan apaçiler..
  • özet gecemiycegim icin simdiden kusra bakmayin

2 senedir berlinde ögrenciyim neler cektigimi bilemezsiniz ve arastirmalarim sonucu
    almancilarin neden apaci ve öküz olduklarini cözdüm

1960 zamaninda essek sirtinda gezip hayatinda hic sehir görmeyen ilk nesil vatandaslarimiz almanyaya geldiklerinde sürekli birlikte yasayip
    kendilerini asimile ettirmek istememisler ve sürekli gruplar halinda yasamaya baslamislar
    genelde ghetto olan türk mahallelerinde yasayan bu vatandaslarimiz
    almanlarin hayat felsefesini görüp(sex,alkol,uyusturucu,degisik yasam tarzlari) onlardan tiksinimisler onlara benzememek icinde caba göstermeye baslamislar
    kesinlikle kendilerinden almanlari sogutlayarak ilk geldikleri zamanki hallerinde kalmayi cabalamislar
    ama toplumun kendi kendini birey gibi gelistirdigini bilmediklerinden o sekilde kalmak istemisler
    ama buda ayni sekilde sorunlar teskil etmis
    iscilikte güzel para oldugundan ve ailelerinde cahil ve egitimsiz olmasindan
    2. nesil hemen hemen hic üniversite kapisina ugramamis ve cahil kalmis
    almanlar cikipta istedikleri gibi sex yapip eglendiklerinden bu 2. nesil onlara benzemesin diye daha erken dedigimiz 18li yaslarda evlendirilmis
    tabi ülkede ekonomik anlamda güclü olup cocuk parasi issizlik parasida verince bu cahil , egitimsiz ve kendilerine bile bakamayan 18 yaslarinda cocuklar
    4er 5er cocuk yapip sokaga salmaya baslamislar

gerisini ben yazmiyayim siz düsünün artik bu dogan cocuklarin nasil olabilcegini
    aslinda yazilcak bir ton daha sey var ama bu yaziyi kimsenin okumayacagini düsündügüm icin devamini getirmek istemedim
  • İki kültür arasına sıkışmışlık var.
    Ayrıca çoğu refah seviyesini görünce okumasamda olur diyor.
    Çoğu yabancıya gitmesin diye Türkiye de ki akrabalarıyla evlendiriliyor

Bunlar Avusturya dan ama gurbetçi hepsi
    http://www.abvizyonu.com/ab/avrupali-turk-kizlarimiz-ve-avrupa-kulturu.html

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=5331427

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 1 Aralık 2010; 2:28:58 >
  • kızlarıda aynı şekilllllll sagocu olayları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: carisma_eko

özet gecemiycegim icin simdiden kusra bakmayin

2 senedir berlinde ögrenciyim neler cektigimi bilemezsiniz ve arastirmalarim sonucu

1960 zamaninda essek sirtinda gezip hayatinda hic sehir görmeyen ilk nesil vatandaslarimiz almanyaya geldiklerinde sürekli birlikte yasayip
    kendilerini asimile ettirmek istememisler ve sürekli gruplar halinda yasamaya baslamislar
    almanlarin hayat felsefesini görüp(sex,alkol,uyusturucu,degisik yasam tarzlari) onlardan tiksinimisler onlara benzememek icinde caba göstermeye baslamislar
    kesinlikle kendilerinden almanlari sogutlayarak ilk geldikleri zamanki hallerinde kalmayi cabalamislar
    ama toplumun kendi kendini birey gibi gelistirdigini bilmediklerinden o sekilde kalmak istemisler
    almanlar cikipta istedikleri gibi sex yapip eglendiklerinden bu 2. nesil onlara benzemesin diye daha erken dedigimiz 18li yaslarda evlendirilmis
    tabi ülkede ekonomik anlamda güclü olup cocuk parasi issizlik parasida verince bu cahil , egitimsiz ve kendilerine bile bakamayan 18 yaslarinda cocuklar

gerisini ben yazmiyayim siz düsünün artik bu dogan cocuklarin nasil olabilcegini
    aslinda yazilcak bir ton daha sey var ama bu yaziyi kimsenin okumayacagini düsündügüm icin devamini getirmek istemedim

bende yaklaşık 2,5 senedir Almanyada yaşıyorum, (imzamdaki okuldayım) çevremde o kdr apaçi tipli Almancı genç varki, hangisini anlatsam bilemiyorum... Hepsi bir alem... İşte cahillik ne yaparsın, aileden görmeyince bir kere... Ne Türkler ne de Almanlar... Arada sıkışıp kalmışlar bundan dolayı da kimlik bunalımı yaşıyorlar... Eeeee kolay değil nasıl yaşamasınlar. Gündüz okulda-işte-sokakta Almanca konuş, akşam eve gel Türkçe konuşmaya çalış... Konuşabilseler bare dişimi kıracağım. O kadar bozuk Türkçeye sahip insanlar gördüm ki iki cümle arka arkaya Türkçe kuramaz. Birde bu 1. ve 2. nesilden olup, 20-30 senedir Almanyada yaşayan ama tek kelime dahi Almanca konuşamayan bir insan topluluğu var burada. Bu koca koca adamlar artık emekli oldukları ve tası tarağı topladıkları için genelde Türk Kahvelerine takılıp sabah akşam iskambil oynarlar... Ne yaparsın adamların dünyaları böyle işte....

Daha ne gözlemlerim var Almancı gençler hakkında ama burada söyleyince alınıyorlar biliyorum. Hep bizi eleştiriyorsun diyorlar, nasıl eleştirmeyeyim ki? Yoldan 13-15 yaş arası bir Türk genci çevirip ileride Üniversiteye gitmek istiyor musun deseniz. Size Egaallllll!!! (belki) diye cevap verir... İşte size önemli bir istatistik;

Almanya toplam nüfus 80 milyon, yklaşık Türk nüfusu 5 milyon...(yaklaşık %6 lık bir paya sahibiz) Ama aynı rakam Üniversitedeki Türkler için geçerli değil. Maalesef bu rakam % 0,73 gibi bir seviyede kalmakta... Soruyorum size diğer %'lik kesim nerede ne yapıyor? Cevap basit: Ausbildung yapmakta. Yani fabrikada işçi olmaya, her gün Alman şefine küfür ede ede çalışmaya, onun emirleri altında ezilmeye, yeri gelince WC temizlemeye razı olmuş bir kere...

Neyse şimdilik yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 1 Aralık 2010; 2:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carisma_eko

özet gecemiycegim icin simdiden kusra bakmayin

Sonuna Kadar Okudum.Fikirleriniz İçin Teşekkür Ederim.
  • bende 2 senedir almanyadayım ama burda en çok sinir olduğum şey türk apaçilerden çok pkk sempatizanları
  • Türk genleri arabesk, avrupa genleri rap, rock müzik dinlemeye teşvik ediyor.

İsmail YK gibi girişimci sanatçılarımız bu gurbetçilerimizi düşünüp arabesk-rap, pop, rock tarzını çıkarmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Gözlemlediğim kadarıyla hepsi '' arabesk rap '' diye adlandırılan müzikden dinliyor.. Safkan apaçiler..

"arabesk rap" olmaaaaaaz Rap in felsefesinde yok arkadaşım Arabesk hareketli olsun bu tarzın adı :D
  • bu sorunun cevabı çok basit ; 2 kültür arasında sıkıştıkları için yani ne tam türkler nede tam alman
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihx

bende 2 senedir almanyadayım ama burda en çok sinir olduğum şey türk apaçilerden çok pkk sempatizanları

Aynen katiliyorum.

Apaci kavramini geciyorum. Cünkü burda her stil var. Herkes özgür. kimse kimseyi yadirgaimyor.

Ama bu pkk sempatizani cahiller , beyni yikanmislar adami kanser ediyor ..
  • dün okula gidiyorum otobüs ile. neyse 2 tane barzo tipli apaçi bindi. konsolosluk hakkında konuşuyorlardı. dedim bunlar kesin almanya ile bağlantıları vardır. sonra almanya filan dediler tamam dedim doğru tahmin.

adamlar bildiğin apaçi. böyle kafada beyaz bere ogün samast kılıklı. kaba şekilde konuşmalar filan. nalet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucky.Junge

quote:

Orijinalden alıntı: fatihx

bende 2 senedir almanyadayım ama burda en çok sinir olduğum şey türk apaçilerden çok pkk sempatizanları

Aynen katiliyorum.

Apaci kavramini geciyorum. Cünkü burda her stil var. Herkes özgür. kimse kimseyi yadirgaimyor.

Ama bu pkk sempatizani cahiller , beyni yikanmislar adami kanser ediyor ..

birde PUŞE sarınıp dolaşmıyorlar mı gıcık oluyorum.. Gördüğüm yerde indiresim geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

dün okula gidiyorum otobüs ile. neyse 2 tane barzo tipli apaçi bindi. konsolosluk hakkında konuşuyorlardı. dedim bunlar kesin almanya ile bağlantıları vardır. sonra almanya filan dediler tamam dedim doğru tahmin.

adamlar bildiğin apaçi. böyle kafada beyaz bere ogün samast kılıklı. kaba şekilde konuşmalar filan. nalet olsun.

Tekme atıp kaçsaydın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.