Şimdi Ara

Almanyadan Amazon.de den alınan bir telefonun TAX ini almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------
    Turist vizesi ile gittigimiz Almanyada, internetten aldıgmız ürünün TAX ini nasıl alırız.

Almanya da iken internetten sipariş verirsek tabi burda konu Amazon.de den (yani Almanyanın Amazonundan) sipariş verdik diyelim.
    bizde Almanyada iken ürün geldi elimize.
    Şimdi şöyle net olmayan birsey var
    USA dan Amazon dan aldıgımız ürünlerde TAX ini hava alanında geri alamıyormusuz, diye bir yorum geldi.Bunun dogruluk payı nedir.

netice itibariyle Almanya için de aynı sey gecerlimidir yani Amazon.de den aldıgımız ürünün hava alanında TAX ini ödemiyorlar mı,,

illa Almanya da sokakda bir dukkan ya da magzadan mı almak lazım TAX ini geri almak için

bilgisi olan varmıdır.
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amazon.de'den Alınan Telefonların Vergisini İade Alma

Almanya'daki Amazon.de'den yaptığın alışverişlerde, belirli şartları karşılıyorsan, ödediğin vergiyi (KDV) iade alabilirsin. İşte izlemen gereken adımlar:

• Alışveriş Tutarı: Vergiden muaf olmak için toplam alışveriş tutarının 50 Euro veya üzerinde olması gerekir.
    • Yurtdışına Gönderim: Telefonu yurtdışına (Almanya dışına) göndertirmelisin.
    • İbraz: Gümrük memuruna, Amazon.de'den aldığını gösteren faturayı ibraz etmelisin. Faturada vergi tutarının da belirtilmiş olması gerekir.
    • Başvuru: Gümrük memuruna, vergi iadesi için başvurduğunu bildirmelisin. Gümrük, başvurunu işleme koyacak ve onaylanırsa vergi iadesini alacaksın.

Amazon.de Tax Free Almak İçin İpuçları:

• Amazon.de'nin "Tax Free" programına üye ol.
    • Alışveriş sırasında "Tax Free" seçeneğini işaretle.
    • Faturanı sakla ve gümrük memuruna ibraz et.
    • Ülkenin vergi iade prosedürlerini kontrol et, çünkü farklı ülkelerde farklı gereksinimler olabilir.

Önemli Not: Bazı ülkelerde, vergi iadesi alabilmek için ek şartlar (örn. belirli bir oturma süresi) olabilir. Bu şartları öğrenmek için lütfen ilgili makamlarla iletişime geç.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum eğer amazon dan aldığın ürün için tax free receipt yani tax free faturası kestirebilirsen ,almışolduğun ürünün kdvsini türkiyeye dönerken almanya havaalaında tax free bürosuna aldığın faturayı ve cihazı ibraz ederek alabilirsin.Ancak bu tax free faturalarında bir limit var ama onu net bilmiyorum.Örnek verecek olursak 500€-5000 € arasında aldığın tutar için diyelim.

illa Almanya da sokakda bir dukkan ya da magzadan mı almak lazım TAX ini geri almak için demişsin,eğer sana tax free receipt kesmezlerse sokaktanda alsan kdvsini alamazsın.Zaten bu tür faturayı kesen dükkanların girişlerinde tax free yazar ve alt limiti de onlar bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarbaro -- 25 Ağustos 2010; 12:03:38 >
  • sugarbaro
    eyvallah sagolsın ebnim kuzen şimdi almanya da gelirken kendine tel ve de belki bana da nikon D90 alacak,
    telefon için amozon.de nini ürün destek bölümü ile yazıstı onlar bizim fatura ile global refund office e gidince gümrük ve bu ofisten formu doldurarak alabilirsin demişler.
    Ama hiç alan oldumu onu merak ettiğim için sordum.
    Bi arkadasta Amazon.com USA için TAX receipt vermiyor gibi birsey dedi onu netleştirmek için sormustum yani.
    Verip vermediğini net bilmiyoruz kendileri veriyoruz diyorlar amazon.de (almanya için) veriyoruz diyor ama amazon.com (USA için ) vermiyorlar diye yorum vardı.
    o konu henuz net degil gibi..
    yani bu sekilde alan birine rastlamadım.
    cunku benim istedigim makina yi USA dan da aldırabilirim ama almanya ve amerika su anda bu makine için nerdeyse fiyatlar kafa kafaya,,
    birde tax return olursa almanya daha ucuz bile olabilir.
    bende amazon alısverişinden sonra almanya dan tax ini geri alan varsa bende ordan sipariş durumunu girecem yok cok sıkıntı cıkıyorsa ona gore bende usa ye gidip gelen arayacam.

• bizim ülkemizde böyle bir uygulama var mı yurtdışından gelenler için
  • TAX nedir?

ben almanyada yasiyorum yilardir amazon.de alisveris yaparim....!
  • tax vergi demek,,,
    yani kdv si

Aslında ürünleri satın alırken ya da aldıgınız ürün faturalandırılırken kdv sini ödemiş oluyoruz Value Added Tax (VAT) hatta VAT include in yazar.kdv si dahil anlamında,
    ama eger bu işlem bizim oturumumuzun olmadıgı bir ülkede ise, yani biz o ülkede turist olarak bulunuyorsak 3 ay a kadar ve 3 ay içinde de döneceksek, biz bu VAT yani bu vergiyi ödemek zorunda degiliz..
    yani, böyle bi hakkımız var.

quote:

Orijinalden alıntı: BlackOssi55

TAX nedir?

ben almanyada yasiyorum yilardir amazon.de alisveris yaparim....!

yani sen almanya da yaşıyorsun almanya için amazon.de için o vergiyi alamazsın elbette,,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

bizim ülkemizde böyle bir uygulama var mı yurtdışından gelenler için

sanırım var ben çoğu mağazaların kapılarına TAX FREE etiketi gördüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaslar,bende 20 gün sonra Hollanda'ya gidiyorum tatil Icin kuzenim orda oturuyor hemen Almanya sınırında...amazon.de den Hollanda Icin sipariş verebilirmiyim,verebilirsemde fiyat farkı olurmu acaba..
  • şansınız varki ben bu yazıyı görmüşüm. bende şu an almanyadayım ve geri döneceğim tr'ye.

cevap ingilizce (amazon.de hilfeyi seçip for english speaking customersı seçersen oradan iletişime geçebilirsin.

quote:

Dear ****** ******

thank you for contacting Amazon.de.

First, let me apologize for my late response.

Regarding the refund of the Tax I can assure you that there is a Global Refund Office and a Customs Office at the Airport in Frankfurt. I would suggest you to get to the Airport in time and just ask at the information desk about where the office is. The will definitely assist you and there won't be any problem with the refund. Just take the goods, the invoices and an Identity proof.

I hope I could be of help.

In case you have any further questions don't hesitate to contact us.
    You can reach us via the e-mail contact form on our Help pages (http://www.amazon.de/hilfe). On the Help portal page you will see a box on the right with the link "Kundenservice: Kontaktieren Sie uns".

There are two different ways to have the VAT refunded for exported goods that you have bought from Amazon.de:

1. You may want to contact the local Global Refund Office in the exporting country. Global Refund Offices can be found in all major airports and at borders.

As we are registered with Global Refund, you will get you VAT back directly at the Global Refund Office, subject to the Global Refund Terms & Conditions. You will not need a Tax Free Cheque to get the refund. However, you need your export declared by the customs.

2. Alternatively, we will be happy to refund all the VAT you were charged for your order (order number see subject line).

For legal reasons we are required to ask you to furnish proof

- that your residence is outside the European Union
    - that the items you purchased from us have been declared
    at the customs

Please send these two documents together with the original invoice to:

Amazon.de
    Zahlungsangelegenheiten
    Im Gewerbepark D 55
    93059 Regensburg

After having received your mail, we will transfer the respective VAT to your credit card account.

We will keep the original invoice and the confirmation for our records. If you need a copy of your invoices, please tell us the respective order numbers and we will send you the copies.

Unfortunately, we cannot provide a VAT-free order form, therefore the procedure is a different one:

When you provide us with evidence that you have exported the item, we will initiate the refund to your account.

We are sorry if this should cause any inconvenience.

Please note: If you have not purchased the items directly from Amazon.de but from a third-party seller, please contact the seller for all VAT requests. Transactions on Marketplace or from a Merchant are strictly between the buyer and a third-party seller. Please see your payslip/invoice for seller details.

Furthermore:

The mentioned mobile phone is a prepaid phone. The mobile phones sold by Amazon.de directly do not have a contract. You can therefore decide yourself a contracting party of your choice.

If you decide to purchase a mobile phone on Amazon.de you will not receive any contract connections with a telecommunications enterprise.

Please note: some mobile phones have network-dependent software. This means that the mobile phone can only be used in the on the detail page mentioned network. For example: "T-Mobile gebrandet".

We would be pleased if you would find the appropriate mobile phone in our catalogue.

I hope this information has been helpful. You will find more information in our English Help pages (http://www.amazon.de/hilfe/englisch). We are looking forward to your next visit at Amazon.de.

Please note: This e-mail was sent from a notification-only address that cannot accept incoming e-mail. Please do not reply to this message.

Konnte ich Ihr Problem lösen?

Wenn ja, klicken Sie bitte hier:
    http://www.amazon.de/rsvp-y?c=dbectyqx3367244584

Wenn nein, klicken Sie bitte hier:
    http://www.amazon.de/rsvp-n?c=dbectyqx3367244584&q=derp2

Möchten Sie uns wegen eines anderen Anliegens kontaktieren oder haben Sie weitere Fragen, erreichen Sie uns über das Kontaktformular auf unseren Hilfe-Seiten:http://www.amazon.de/hilfe
    (Beachten Sie, dass diese E- Mail-Adresse nur zum Versenden, nicht aber zum Empfang von E-Mails eingerichtet ist.)

Warmest regards

Geetha Heldt

Customer Service
    http://www.amazon.de
    ==============================

Umarım yardımı olur. şimdi vaktim yok. eğer hala sorun varsa daha sonra cevaplayabilirim. Ya da özelden mesaj at.

• fiyat farkı olabilir ve hollandadan direk cıkıs yapacaksan tax ini yani kdv sini alamazsın
  • arkadaşlar ben amerikadan dönüyorum iki tane i phone aldım burdan bu ürünlerin TAX ini alabilir miyim? alabilirsem nerden alabilirim? bir de 18 yaş sorun olur mu teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum
  • Eski bir konuyu hortlatmış olacağım ama ben de aynı şekilde Fransa ve Hollanda'da bulunacağım. Amazan.fr ya da Amazon.de den ürün alsam otele göndertsem bu vergi iadesini alabilir miyim? Buradan yapıp alan var mı yardımcı olursanız sevinirim ona göre amazon'da bakınayım :)
  • Neyse ben amazon.fr müşteri hizmetlerine sordum verilen cevap aşağıda konuyla ilgilenen başka arkadaşlar varsa bilgilensin diye paylaşıyorum:

Dear Customer,

Thank you for contacting Amazon.fr.

We are happy to learn that you want to place an order on our site.

As per you email, i inform you that you have the possibility to place an order at the addressee of the hotel while placing the order you have to chose the addressee of your hotel.

As far as the VAT is concerned i inform you that according to Article 262-I-2, paragraph 2 of the Tax Code, only travelers residing in a country outside the European Community and which carry their personal baggage out of the European Community of goods that 'they bought in France are entitled, upon presentation of the "slip tax refund" which was presented by the seller of the goods to customs authorities at the office of their place of permanent exit from the European Community, of an exemption VAT on the purchase of such goods.

However I regret to inform you that Amazon is unable to produce tax refund slips. Also please note that our society does not have a legal obligation under the legislation (published in the Official Bulletin of Customs No. 6841 of October 10, 2009).

Thank you for choosing the site Amazon.fr.

• copperdevil kullanıcısına yanıt

başkan geri alabildinizmi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.