Şimdi Ara

Almanya'dan iphone almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, temmuzda Almanya'ya gideceğim ve Saturn'den iphone almayı düşünüyorum. Fakat internette fazla bilgi kirliliği var ve çoğu soruma yanıt bulamadım. Yakın zamanda aynı prosedürden geçmiş olanlar yardımcı olabilir mi?

1. Saturn'de tax free var mı, varsa yüzde kaç oluyor aşağı yukarı
    2. Tax'i almak için ne yapmam gerekiyor dikkat etmem gereken şeyler neler
    3. Tax ödemesini direkt telefonu alırken nakit olarak almak istiyorum böyle bir şey mümkün mü
    4. Gümrükten geçerken herhangi bir problem yaşar mıyım daha önce hiç pasaportuma telefon kaydettirmedim zaten yurt dışına da çıkmadım
    5. Türkiye'de kullandığım numara annemin adına kayıtlı, bu bi problem teşkil eder mi?

çok soru sordum ama belki başkalarının da işine yarar. Tecrübeli biri anlatabilirse sevinirim sağ olun şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriyosp -- 1 Haziran 2023; 20:27:6 >

• kriyosp K kullanıcısına yanıt
    1) Saturn'de Tax Free var. Global Blue aracılığı ile KDV iadesi alabilirsiniz, aşağı yukarı %11-13 arası bir iade alırsınız.

2) Saturn mağazasında kasada ödeme yaparken, kasiyere pasaportunuzu uzatın ve Tax Free istediğinizi belirtin.

3) Tax iadesini Saturn yapmaz, artık top Global Blue firmasında olacak. Bazı Global Blue dükkanlarından formunuzu gümrüğe onaylatıp postalatmak taahhütü ile KDV iadenizi önceden alabilirsiniz ancak gümrük onaylı formu Global Blue'ya belirtilen süre içerisinde göndermezseniz, hem KDV iadeniz sizden geri alınır hem de ceza ödersiniz.

4) Alman gümrüğü telefonu gördükten sonra formunuzu damgalar, Türk gümrüğü çevirirse ve yanınızda 2 telefon varsa sizi inceleyebilir. İkinci telefonu yurt dışından getirdiğiniz anlaşılır ise Muafiyet Formu doldurturlar. 3 sene boyunca bir daha Türk Gümrüğü'ne farklı bir yurt dışı cihazı ile yakalanırsanız ambara alınır ve gerekli prosedür uygulanır.

5) Şayet yurt dışından getireceğiniz telefonun IMEI kaydını kendi adınıza yapacaksanız, annenizin adına kayıtlı SIM ile o telefonu kullanamazsınız. Yalnızca sizin kimlik numaranıza kayıtlı SIM kartlar ile çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 2 Haziran 2023; 2:1:4 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çin den gelecek iphone
    8 yıl önce açıldı
    Bulgaristan'dan PS 5 almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.