Şimdi Ara

Çin den gelecek iphone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumda biraz araştırdım ama sorularıma net cevaplar alamadığım için konu açmak istedim:
    Bir arkadaşım Çinden Iphone 7 plus 128 getirecek bana oradan aldı.
    1 Türkiye'de kullanıma nasıl açılır ?
    2 Pasaporta işletme olayı nedir?
    3 Benim pasaportum halihazırda yok onun üzerine mi olacak?
    4 Garanti olayları ?
    5 Ben cihazı kullanmadan satabilir miyim ? Fatura ve pasaport olayı benim adıma değilken ?
    Detaylı bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim iyi forumlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çin'den iPhone Almak: Bilinmesi Gerekenler

Çin'den iPhone almak, cazip fiyatlar nedeniyle düşünülen bir seçenek olsa da, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Çin'den iPhone Alınır Mı?

Çin'den iPhone almak mümkündür, ancak bunun bazı riskleri vardır. Çin'den gelen iPhone'lar genellikle yurt dışında üretilen iPhone'lardan daha ucuzdur, ancak garanti kapsamı veya teknik destek konusunda farklılıklar olabilir.

Çin'den Gelen iPhone Garantisi

Çin'den gelen iPhone'lar için garanti kapsamı değişkenlik gösterebilir. Bazı satıcılar, sınırlı garanti veya üçüncü taraf garanti seçenekleri sunarken, diğerleri yalnızca Çin'de geçerli olan garanti sağlar. Türkiye'de garanti kapsamından yararlanmak için yetkili satıcılardan iPhone satın almanız önerilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çin'den iPhone alırken şu noktalara dikkat etmek önemlidir:

• Güvenilir Satıcılardan Alışveriş Yapın: Tanınmış ve güvenilir satıcılardan alışveriş yaparak sahte veya kusurlu ürün alma riskini azaltabilirsiniz.
    • Ürün Açıklamasını Dikkatlice İnceleyin: Ürün açıklamasını dikkatlice okuyarak iPhone'un modelini, özelliklerini ve garanti kapsamını doğrulayın.
    • Ödeme Yöntemine Dikkat Edin: Güvenli ödeme yöntemleri kullanan ve alıcı koruması sağlayan platformları tercih edin.
    • İthalat Vergileri: Çin'den gelen iPhone'lar için ithalat vergileri ödemeniz gerekebileceğini unutmayın. Ücretleri önceden hesaplayarak ek maliyetlerden kaçınabilirsiniz.
    • Teknik Destek: Çin'den gelen iPhone'lar için teknik destek sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Bu nedenle, ülkenizde teknik destek alabileceğinizden emin olun.

Sonuç olarak, Çin'den iPhone almak, uygun fiyatlar sunabilirken, garanti kapsamı ve teknik destek gibi hususları göz önünde bulundurmak önemlidir. Dikkatli bir araştırma yaparak ve güvenilir satıcılardan alışveriş yaparak, Çin'den iPhone alma konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar 5 yıldır çinde yaşayan birisi olarak cevaplayayım.

1-2) telefonu Türkiye de kullanabilmek için pasaporta kayıt edilmesi gerekiyor. Bunun için son 2 ayda Türkiye ye giriş yapılmış bir pasaporta vergileri ödenmek suretiyle kayıt yapılıyor.

3) Sizin pasaportunuz yoksa arkadaşınızın veya Türkiye ye son 2 ayda giriş yapmış birinin üstüne yapılması lazım.

4) Çinden alınan apple cihazlarının 1 yıl uluslararası garantisi vardır ancak Türkiye de geçerli değil.

5)Cihazı kullanmadan satarsınız ancak fiyatı çok düşürürler. Ayrıca insanların kafasında oluşan "Çinden gelmiş" algısı cihazın ikinci elde tercih edilmemesine yol açacaktır.

Benden de bir tavsiye vereyim. Eğer arkadaşınız yetkili apple storeden almayıp, elektronik plazalardan alacaksa cihazı hiç almasın. Çok yüksek ihtimalle cihazınız kullanılmış ve sonradan jelatinlenmiş olacaktır. Ayrıca asya cihazlarında etek altı çekimler olmasın diye, sessiz modda bile fotoğraf çekerken klik sesi çıkar. Bunu kapatmanın bir yolu yoktur. Başka sorunuz olursa bana yazın, cevaplamaya çalışırım.

• Çok teşekkürler detaylı açıklama için bir kaç arkadaşa da danışmıştım fakat hala net değil kafamdaki cevaplar.

Telefonu almış bu arada getirecek arkadaşım ve bu arkadaşım Çinli. Onun pasaportuna işletebilir miyim geldiği zaman yoksa TC vatandaşı olması gerekiyor mu ? Bir de bu işketme olayını nereden nasıl yapıyoruz, ben biraz araştırdım e-devletin sitesinden de yapılıyormuş sanırım ama net bilgim yok. Yani sıralaması ne olacak bilmiyorum yapacaklarımın Tr girişi sonrası. Amacım kutusunu açmadan satmak umarım dediğiniz gibi bir ürün değildir de fiyat öldürmezler

• Kutusunu açmadan satarsanız kâr etme şansınız olduğunu sanmıyorum, özellikle de Çin’den alınan bir iPhone’da.
    Pasaport kayıt için Türkiye vatandaşı olmanız ve pasaportunuzla yakın gelecekte yurt dışına çıkmış olmanız gerekmekte.
  • Arkadaşlar yeni konu açıp kirletmek istemedim babam arabistandan telefon alacaktı fakat tavsiye etmemiş kimse. 17x modellerinde de garanti kalktı deniyor bi sitede kalkmadı deniyor sizce alınır mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.