Şimdi Ara

iPhone 13 mü 15 mi alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 veya sorun yaşamazsam 3 yıl kullanmayı düşündüğüm bir iPhone alacağım. Sıfır olarak gözüme sadece bu iki model çarptı. 13 fiyatına göre süper dururken 15 de hiç fena durmuyor. Cihazlara hakim olanlara birkaç sorum var:

15in kasasının çok dandik olduğu, 13ün çok daha sağlam olduğu doğru mu bunu yazan çok gördüm.

13 yerine daha fazla verip 15 almaya değer mi? Benim gözüme çarpan 3 fark dinamik ada, 2x optik zoom ve Type-C şarj.

Alternatif bir öneriniz var mıdır? Tabi lütfen 16 Pro al gibi uçuk öneriler olmasın çıkmak istediğim maksimum fiyatlar 15 fiyatı civarları.

• 15 al geç. 13 eski cihaz sonuçta.
  • Ram farkından dolayı net 15
  • Biraz daha cikip 15pro al geç derimm,ama daha fazla cikmam diyorsan 15 al geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 29 Ekim 2024; 9:55:40 >
  • 13 ile 15'in kasası aynı kim demiş dandik diye :)

+2 gb ram farkı 15'i bir tık öne çıkarıyor ama 14'de 6 gb ram ile geliyor ama işlemci 13 ile aynı ram farkı haricinde 13 ile 14 hemen hemen aynı telefon o yüzden 2 gb fazla ram için 14 alınır mı çok emin değilim güzel bir indirim yakalanırsa fiyat farkı az olursa 14'de değerlendirilebilir, 15'de fiyat farkı daha da açılıyor. Type-c port, dinamik ada ve kamera iyileştirmeleri sizin için çok önemliyse 15 daha mantıklı olabilir. Düz iphone 15'de apple ai desteği de yok bu arada. 15 pro'dan başlıyor destek.

• 2000 nit , dinamik ada , 6 gb ram ve çok daha başarılı kameradan dolayı net 15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 29 Ekim 2024; 11:19:36 >
  • İkisi de alınmaz. 13 eskidi 4 gb ram'e sahip yakında kasmaya başlar Apple tarafından. 8 GB ram'e çıktı tüm iphonelar. 15 ise Apple tarafından yeni çıkmasına rağmen yok kardeş denilerek intelligence yani yapay zekadan dışlanmış bir telefondur. Düşünün geçen sene bir tel alıyorsunuz ve özellikleri alamıyor.

Düz 16 alamıyorsanız 14 almanız lazım evet yine intelligence yok ama ram 6 gb olduğundan uzun süre gidecek hem de 15'ten daha ucuz.

Ha ben 14 kullanıyorum memnunum ama appleın saçma politikalarından dolayı değiştireceğim. S25'e geçmeyi düşünüyorum 2025 içerisinde. Pasaport kayıtlı almıştım süresi de doluyor 2025 sonlarına doğru.

• 15 kesinlikle 1 yıl kullandım çok memnundum sonra 16 Pro'ya geçtim ProMotion ekran hariç bir fark görmedim. Pro'lara en yakın düz model 15/16 şuanda
  • ben de bu ikilemdeyim arada 20 bin TL fark var vermeye değer mi karar veremiyorum. Hali hazırda 12 mini kullanıyorum.

• 13'ü yeni değiştirdim tavsiye etmem. Youtube veya Kick açıyorum arkaya önde sosyal medya uygulamalarını ve webde gezinme işleri yaparım genelde. Son zamanlarda can çekişiyordu telefon kasmalar ve donmalar yapıyordu. Ayrıca normal kullanımda bile çok ısınıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 29 Ekim 2024; 12:18:5 >
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt

apple artık 8 gb rame göre tasarlıyor pratikte. 6 gb ramler bir şekilde götürüyor ama 4 sürünüyor 13 iphone 6'nın durumuna düşüyor git gide.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Kasa konusunda 15e çok kötü yorum yapan var, hem genel internette hem de bu forumda yazanlar vardı. Özellikle arka cam en ufak darbede kırılıyor Apple bilerek yaptı muhabbetlerini gördüm. Doğruluk payını bilmiyorum.

14 bana pek mantıklı gelmiyor sadece 2GB RAM farkına 7000TL civarı fark istiyorlar cihaz neredeyse birebir aynı. 14 seviyesine çıkarsam üstüne bi 7000 daha koyar 15 alırım da zaten çünkü Type-C port ve 2X Telefoto gerçekten işime yarayacak şeyler dinamik ada A16 işlemci falan da ekstrası olur.

Ama 13 ile 15i kıyasladığımda arada 14-15 bin fark açılıyor ve teknik özelliklere baktığımda o kadar da fark yok gibi geliyor bilemedim 😀

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

15 Prodaki A17 Pro ısınmasıyla meşhur, o seriyi o sebeple pek istemiyorum zaten fiyatı da uçuk düzeylerde, oraya çıksam direkt 16 Pro alır geçerim sanırım ama çok gereksiz bir harcama olur benim için.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt

16 ya zorlama şansım yok değil aslında ama 16 almaya gerek var mı emin değilim. Sadece işlemci tarafında fark var ve o işlemci farkı yüzünden gelen bazı yazılımsal eklemeler var. Bir de kamera butonu var ama onun olmaması daha iyi bence. Bu farklar için 15in üstüne 10 bin daha vermek ne kadar mantıklı? 14 yerine 15 alırken vereceğim 7 bin lira civarı para karşılığında 14ün üstüne ciddi şekilde özellik ekleniyor diye düşünüyorum ama 13 ile 14 veya 15 ile 16 aynı geliyor.

• 13 çok gömüldü gibi geliyor bana.
  • Bu yüzden ben de düz 15 aldım.
    13ten hatırı sayılır oranda üstün, 14ten çok az daha pahalı.
    Tam fiyat performans.
  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

İphone 15 tek olumlu yönü typc eklenmesi oldu,15 pro 8gb ram,120 hz ve Intelligence özelliği gelicek, belki kullanimi şuan yok ama ilerliyen güncellemelerle eklenicektir. 16 da ise tek eksik yani 60 hz oluşu.ve 65k oluşu bilemedim,söylenicek cok şey var ama 65k o cihaza vermezdim.15 pro isinmasi o kadar abartilicak düzey de değil.60 hz sorun değilse 15 al geç derim..

İşlemci daha iyi ram 6 değil 8. 15’i harcadılar 6 gb ram’in uzun ömürlü bir yeri yok. 15 alırsanız 4 gb ram artık eleniyor min ram olarak 6 gb’a gelecek sıra. 16 alın. Kamerası da daha iyi. AI da var.
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

Apple tarafında RAM olayına bu kadar önem verildiğini bilmiyordum. Önceki cihazım SE 2020 idi hala güncel kendisi ve ikinci cihaz olarak arada kullanıyorum 3GB RAM ile gayet seri cihaz. Sadece pili çöp bir de ekran bana fazla ufak geliyor artık.

16 nın ana kamerası 15 ile birebir aynı diye gördüm. Sadece geniş açıda biraz gelişme var o da beni pek ilgilendirmiyor hiç kullandım mı onu bile hatırlamıyorum. AI dedikleri şey ne onu bilsem belki değer diyeceğim de söylentilerde dendiği gibi sadece ChatGPT entegre edip bir de sınırsız kullanıma yine para isteyecekse Türkiyede talep görmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 30 Ekim 2024; 22:51:56 >
    15 alın hocam siz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.