Elime geçen bir iPhone 13 cihazı eskiyi yenile kampanyası ile yenilemeyi düşünüyorum çünkü elimdeki cihazın hem pil sağlığı düşük hem de rengini beğenmiyorum. Baktığımda eski cihazın üzerine 6000TL gibi bir şey verince istediğim renkte sıfır iPhone 13 alabildiğimi fark ettim. Ama bir yandan da hazır takasa giriyorken 29000TL fark vererek en yenisini yani iPhone 16 yı da alabiliyorum. Açıkçası fazla para veresim yok, o yüzden Lightning şarj, kötü kamera ve dinamik ada olmaması gibi eksikleri olsa da 13 ile yetineyim yeter gibi düşündüm ama siz ne dersiniz? Çok sorgulamadan ucuz diye 13ü alıp seneye "bu kötüymüş yeni modele geçeyim" demek ve yine masrafa girmek istemiyorum çünkü. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 8 Kasım 2024; 22:32:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 13 yerine 16 Alınır mı?
-
-
almayın iphone 17 seneye 120 hz ekran desteğiyle gelecek pişman olursunuz 13 ile 16 arasında kayda değer fark yok. pro alırım diyorsanız o başka her şey değişir:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aria26 -- 9 Kasım 2024; 13:42:40 > -
13 ile 16 arasında kayda değer bir fark yok demek acımasız olmuş arada a16, a17 pro gibi 2 çipset var 3 nm'ye düşülmüş, ram 2 kat artmış, usb-c'ye geçilmiş, dinamik ada var, kameralarda ciddi iyileştirmeler var, yapay zeka desteği gelmiş.
13'den 14'e hatta 15'e bile geçmeye gerek yok denilebilir ama 16 ile fark yok demek temelsiz bir tespit.
Ha bütçe esnek ise pro alınır geçilir ama aradaki fark çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2024; 14:30:36 > -
Pro hariç almayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normalde 17 bekleyip alırım ama yedek telefonla 1 sene geçirmek istemiyorum. Pro serisinde de 16 Pro satışta sadece o da çok pahalı. 128GB alsam bile 16 nın üzerine 23 bin daha vermem gerek ve o kadar pahalı cihaz alsam 128GB almak da istemem açıkçası yani 256GB fiyatını hesaplayınca çok uçuk düzeylere ulaşıyor fiyat. Bana 16 bile pahalı gelirken Proya hiç çıkamam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütçem esnek ama gerçekten bir telefona (16 Pro) 88 bin lira vermemi gerektirecek bir kullanımım da yok. Düz sosyal medyaya girmek, arada oyun oynamak, fotoğraf çekmek gibi basit işlere o paraları vermek istemiyorum. Bana ekranı güzel, pili uzun giden, kasma donma yapmayacak ve kamerası ortalamanın biraz üstü bir cihaz olsa yeter.
iPhone 13 malum 3 senelik bir cihaz. Sizce 2-3 sene daha kullanılıp sonra yine iyi bir fiyattan satılır mı kendisi? Lightning kabloyla uğraşmaya değer mi? Yoksa biraz paraya kıyıp iPhone 16 mı alayım sizce?
İphone'ların 2.el değeri kolay kolay düşmez fakat 3 yıl sonra 3 yeni model çıkacak ülkemizdeki enflasyon durumunu da düşünürsek 13'ü satacağınız paraya güncel bir iphone almanız daha zor olabilir. Hepsiburada'nın kapıda takas kampanyası çok iyi ek destek ile telefonu iyi bir fiyata takasa sayıp hazır iphone 16 65 bin liradan 60 bin seviyesine düşmüşken iphone 16 almak daha mantıklı olabilir.
-
Telefonu 24800 gibi bir şeye sayıyor, 5 bin ek destek veriyor. Bir de 1500TL kupon var hesapta düz iPhone 16 ve 16 Plusta geçerli. Onu da kullanırsam normal fiyat 59 küsür oluyor cihazı verince de 29 civarı ödemem kalıyor.
Şöyle bir soru sorayım cihazların deper kaybı az çok aynı seviyede mi olur? Mesela 34 bine iPhone 13 alsam satarken 10 bin değer kaybedecekse 16 da aynı şekilde 10 olmasa da 12-15 bin falan mı kayıp yaşar? Eğer öyle ise nasıl olsa satarken fazla ödediğimi geri alırım mantığı ile iPhone 16 alabilirim hem 120Hz hariç her leyim olur uzun süre kullanırım ama üst modellerde değer kaybı daha fazla oluyorsa şimdilik 13 alıp birkaç sene sonra yapay zekalı daha iyi bir seriye geçeyim.
Daha yeni modeller daha az daha eski modeller daha çok değer kaybına uğrar çünkü yeni modeller çıktıktan bir süre sonra illa ki fiyatları düşüyor diğer sitelerde onların fiyatının düşmesi daha eski modellerde daha fazla değer kaybı yaratır, kaybın ne kadar olacağını ülkenin ekonomik durumunu düşündüğümüzde tespit etmek çok zor.
Şimdi 16 alıp eğer 120 hz konusu önemliyse seneye 16'yı 1 yıllık garantisi devam eder şekilde satıp farkını koyup 17 alabilirsiniz, garantisi devam eden pil durumu iyi telefonun 2.el değeri her zaman daha yüksek olacaktır.
He 120 hz ekran takıntınız yoksa 16'yı 3-4 sene rahat rahat kullanırsınız, iphone 17'de 120 hz ekran haricinde yeni ne vaad edecek apple bilmiyoruz, çentiği küçültürler belki a19 çipset gelir işlemci hızları artar o kadar inanılmaz diyecebileceğimiz bir özellik olacağını sanmıyorum. Ekranı 120 hz yapıp bol bol onun reklamını yaparlar ram bile yine 8 gb kalır pro serisindeki ltpo oled ekranı bile koymayabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2024; 15:1:10 >
-
120Hz önemli ama sırf 120Hz oldu diye de cihaz değiştirmem sanırım. 2-3 sene kullanır sonra duruma göre (ciddi teknik farklar koyuldu ise) 19 veya 19 çıktığı için ucuzlayan 18i alırım.
Millet 1080P 120Hz Amolede geçmeye başlamışken ben gidip 3 sene ufacık 720P 60Hz IPS panelli iPhone kullandım yani ona katlandıysam sadece 60Hz olması da çekilir herhalde 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Kasım 2024; 15:2:37 >
Sadece 120 hz almiyacaksin,typc girişi,8 gm ram işlemci bi tik kamera ve kasa farki olucak.13 bu yilda seneye de ayni fiyata satarsin belki 3-5 aşaği satarsin.SEn cok kararsiz birisin elinde para var değerlendirmek istiyorsun bu konuyu daha önce de sormuştun sanirim 16 sayfasinda diye hatirliyorum:) versen paraya aciyacaksin vermesen bu para durmaz diyorsun gibi:) o parayi al altin al yada dolar al beklet yada unut seneye degerlendir:)
Aslında telefon almadaki amacım yatırım yapmak değil ve zaten telefon pek yatırım yapılacak bir cihaz da değil bence, amacım sattığım Android telefondan beni Apple ekosistemine geçirecek bir cihaz almak ve eksik yanları olabildiğince az olan bir cihaz almak. Bunu yaparken de olabildiğince az para harcamak. Paraya göre verilen özellik kıyasında dediğiniz gibi kafam çok karıştı gerçekten. Eski cihazı sattım sayılır o yüzden bu sene cihaz almadan seneyi bekleme şansım pek kalmadı, en az iPhone 13 almam gerek üstüne 6 bin kadar verip veya daha fazla verip üst serilere geçeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Kasım 2024; 16:35:40 >
Bütçen zorlanmiyorsa 16 al geç
13 alırsan işini görecek bir iPhone’un olur
14 alırsan daha uzun ömürlü bir iPhone olur
15 alırsan en güncel özelliklerin çoğuna sahip olursun
16 alırsan apple intelligence dahil en tepe iPhone özelliklerini kullanırsın A18 + 8GB ile çok güçlü bir cihazın olur
Pro modelleri söylemiyorum onlar zaten kusursuz :)
Son olarak Applenin depolama yönetimi ne durumda şuan? Android cihazda fotoğraflaro düzenli aktararak 100-110GB civarı depolama kullanıyordum. Ancak depolama doldukça ufak yavaşlamalar hissediyordum. Bu durumda iPhone tarafında 128GB yeterli olur değil mi? Bana o konuda sorun çıkarmaz yani?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Kasım 2024; 17:11:47 >
Şu listenin tamamını kıyaslıyordum normalde. Ancak son aşamada 13 den 14e sadece RAM için 8 bin fark verilmez diye düşündüm. Aklımdaki ikinci seçenek 15 almak idi ama aradaki fark 6-7 bin liralara düşünce o kadar veriyorken eskisini almayım dedim.
en üst modeli almazsan hep bir keşke dersin iPhone böyle bir bataklıktır :)
Kayit ücretlerine zam gelmemiş olsaydi 15pro ile yoluma dvm eder 16 serisi almadiğim için pişmanlik yaratmazdi 14p 256 alip kayit etmiştim,en azindan donanim olarak 15p ve üstü yeterli düzeydeydi ama Depolama konusun da 128 bilemedim video resim cekimlerin sık ise yetersiz olucaktir ki pc kullandiğim için 3,4 ayda aktarim yapiyorum.Pc kullanimin varsa haftalik aylik aktarim yaparsan rahatşatirsin cihazi.Yok ise min 256 giriş yap 15 al yada 16 al.. depolama da 256 karar verirsen 16 256 yerine 15 pm 256 alirsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Kasım 2024; 1:35:2 >
PM ile pek işim yok büyük cihazları hiç sevmiyorum. Hatta 16 Pro bile 6.3" boyutla bir tık da olsa büyük geldi. Düz Prosu da gereksiz pahalı niyeyse 15 lerin.
Macbook kullanıyorum onu zamanında 1TB almıştım kampanyada diye. Hiç iPhone ile beraber kullanamadım kendisini ama Apple ekosistemde fotoğrafları kolay aktarma imkanı veriyorsa aktarırım çok sorun değil. Sistem Apple tarafında ne kadar depolama yiyor bilmiyorum ama Androidin yediği 30GB den çok da fazla yemiyordur umarım yoksa zorlar biraz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
13 ile 16 arasında kayda değer bir fark yok demek acımasız olmuş arada a16, a17 pro gibi 2 çipset var 3 nm'ye düşülmüş, ram 2 kat artmış, usb-c'ye geçilmiş, dinamik ada var, kameralarda ciddi iyileştirmeler var, yapay zeka desteği gelmiş. 13'den 14'e hatta 15'e bile geçmeye gerek yok denilebilir ama 16 ile fark yok demek temelsiz bir tespit. Ha bütçe esnek ise pro alınır geçilir ama aradaki fark çok. |
Benzer içerikler
- iphone 14 pro max imei atma
- iphone pil sağlığı 80 altına düşerse garanti
- apple 1 yıllık sınırlı garanti ne demek
- telefoncudan iphone alınır mı
- apple hangi kargo ile çalışıyor
- iphone 16 şikayet
- iphone uygulama kilidi
- iphone se 2025
- hızlı şarj zararlı mı
- iphone 15 sessize alma tuşu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X