arkadaşlar kusura bakmayın alacağım bir araba için forumu çok fazla meşgul ettim ama inanın kafamı kurcalayan çok soru oluyor.
daha önce size 3.16i 3.20d ve alfa 159 arasından hangisini tavsiye edeceğinizi sormuştum çok büyük çoğunluk 3.20 d dedi benim de kafamdaki araç buydu ve kararımı verdim. kağıt üzerinde aracın ne kadar masraf çıkaracağını falan da ayrı bir başlıkta tartıştık, yardımcı oldu arkadaşlar. sizden son kez daha yardım istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim..
baktığım araba 2006 model 3.20 d 71000 km'de. araç borusan çıkışlı ve tüm servisleri orada yapılmış. araç sahibi bana kazasız dese de bugün borusan avcılar'dan aldığımız z raporuna göre araç 2 kez duvara çarpmış. araç sahibi o dönem kendisinin türkiyede olmadığını muhtemelen eşinin kaza yapıp onarttığını söyledi ve bir şekilde ikna oldum. şimdi hasar esnasında yapılan değişiklikleri borusan'dan aldığım şekilde söyleyeim;
ilk kaza;
duvara çarpmış araç henüz 5 aylık ve 2000 kmdeyken. değişen ve boyanan parçalar;
sis farı sol ön tampon sol çamurluk bi xenon sol
ikinci kaza;
yine aynı yerde yine aynı taraftan :) duvara çarpmış. araç 2 yaşında ve 30000 kmdeyken;
ön kapı sol boyandı dış ayna sol değişti çamurluk sol ön değişti ayna kapağı sol değişti ayna camı sol değişti ayna sinyali sol değişti
ve araç bir kez de yanlışlıkla benzin almış fakat araç çalıştırılmadan borusan servisine götürülüp benzin çekilmiş ve yakıt pompası, enjektörler, yakıt filtresi değişmiş.
yukarıdaki tüm işlemler borusan'da yapılmış. sizce bu araç uzun vadede bana sorun yaratır mı ve alırken-satarken hatasıza oranla yüzde kaç ucuza gider?
Konu hakkında bilgim yok ama Allah öyle karısı olana acısın...
quote:
Orijinalden alıntı: arjen robben baktığım araba 2006 model 3.20 d 71000 km'de. araç borusan çıkışlı ve tüm servisleri orada yapılmış. araç sahibi bana kazasız dese de bugün borusan avcılar'dan aldığımız z raporuna göre araç 2 kez duvara çarpmış. araç sahibi o dönem kendisinin türkiyede olmadığını muhtemelen eşinin kaza yapıp onarttığını söyledi ve bir şekilde ikna oldum. şimdi hasar esnasında yapılan değişiklikleri borusan'dan aldığım şekilde söyleyeim;
ilk kaza;
duvara çarpmış araç henüz 5 aylık ve 2000 kmdeyken. değişen ve boyanan parçalar;
ikinci kaza;
yine aynı yerde yine aynı taraftan :) duvara çarpmış. araç 2 yaşında ve 30000 kmdeyken;
ön kapı sol boyandı dış ayna sol değişti çamurluk sol ön değişti ayna kapağı sol değişti ayna camı sol değişti ayna sinyali sol değişti
ve araç bir kez de yanlışlıkla benzin almış fakat araç çalıştırılmadan borusan servisine götürülüp benzin çekilmiş ve yakıt pompası, enjektörler, yakıt filtresi değişmiş.
yukarıdaki tüm işlemler borusan'da yapılmış. sizce bu araç uzun vadede bana sorun yaratır mı ve alırken-satarken hatasıza oranla yüzde kaç ucuza gider?
Yemez abicim,ben olsam hanım muhabettine inanmam,sen de inanma..
quote:
Orijinalden alıntı: raifkokten
quote:
Orijinalden alıntı: arjen robben baktığım araba 2006 model 3.20 d 71000 km'de. araç borusan çıkışlı ve tüm servisleri orada yapılmış. araç sahibi bana kazasız dese de bugün borusan avcılar'dan aldığımız z raporuna göre araç 2 kez duvara çarpmış. araç sahibi o dönem kendisinin türkiyede olmadığını muhtemelen eşinin kaza yapıp onarttığını söyledi ve bir şekilde ikna oldum. şimdi hasar esnasında yapılan değişiklikleri borusan'dan aldığım şekilde söyleyeim;
ilk kaza;
ikinci kaza;
Yemez abicim,ben olsam hanım muhabettine inanmam,sen de inanma..
Kimbilir hangi virajda yedi o nanaleri
Şaka bir yanada,ben olsam almam o arabayı. Ama ben olsam
Bir kere sahibi olduğum araç bana güven verecek. Eğer o kadar kazadan sonra içine oturduğunuz huzur hissediyorsanız o aracı alın
Yalan söylediği için gözle görülür bir indirim yapılacaksa alın
sanırım karım kaza yapmış ve onartmış benimde haberim yoktu ??? ....bende bunu yiyeceğim...araba değilde bu adamla alışveriş yapılmaz bence
Tramer'e plaka girin ,aracın kaza durumu - sigortalıdır herhalde- ortaya çıkar sanırım. ( Kazaya karışmış mı,durum geçmişi nedir?)
Servisin size verdiğ raporda arabanın kemik kısmı hasarsız ama ,yine de , içinize bu durumda almak sinmezse tabiki almazsınız, veya "bana hasarsız demiştiniz ,bu durumda fiyatta makul bir indirim yapın " diyebiliyorsanız şansınızı deneyin.
adam yalan söylüyor diyeceğim ama aracın borusan'dan geçmişe yönelik bilgilerini öğreneceğimizi zaten biliyor neden gerçeği öğreneceğimizi bile bile yalan söylesin? kaldı ki kendisi aldı o kağıdı borusan'dan yani.. kasada var mıdır acaba eğik bükük sorun nasıl anlarım..
Enteresan.Sizi dolandırmaya çalışacağına inanmak istemiyorum,çünkü yetkili servisten sorgulamayla her şeyin kabak gibi ortaya çıkacağını biliyor olmalı. Hanım çarpmış lafına da inanamıyorum,insan eşine söylemez mi?
Fakat şunu söyleyeyim ki o iki kaza da ciddi bir şey değil.Hangimizin arabası kusursuz,illa ki bir yerine bir şeyler oluyor.
Kafayı kurcalaması gereken şey yanlış yakıt olayı.Fakat yetkili servis çalıştırılmadan getirildi diyorsa bunda da bir sorun olmaz,zaten gerekli parçalar değiştirilmiş.
Ben olsam alırım;ama kazasız fiyattan pazarlık yaptıysanız biraz daha aşağı çekmesi gerekecek.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
Enteresan.Sizi dolandırmaya çalışacağına inanmak istemiyorum,çünkü yetkili servisten sorgulamayla her şeyin kabak gibi ortaya çıkacağını biliyor olmalı. Hanım çarpmış lafına da inanamıyorum,insan eşine söylemez mi?
Fakat şunu söyleyeyim ki o iki kaza da ciddi bir şey değil.Hangimizin arabası kusursuz,illa ki bir yerine bir şeyler oluyor.
Kafayı kurcalaması gereken şey yanlış yakıt olayı.Fakat yetkili servis çalıştırılmadan getirildi diyorsa bunda da bir sorun olmaz,zaten gerekli parçalar değiştirilmiş.
Ben olsam alırım;ama kazasız fiyattan pazarlık yaptıysanız biraz daha aşağı çekmesi gerekecek.
ben de aynı şekilkde düşünüyorum borusan'a kendi götürdü hatta kağıt çıkana kadar hala aracım kazasız diyordu. benzin olayında da dediğine göre pompacı yanlışlıkla benzin doldurmuş ve ödeme esnasında çok abartı bir rakam ortaya çıkınca farkına varıp borusana telefon açmışlar onlar da çekiciyle gelip aracı götürmüşler. o saydığım parçaları da garanti olsun diye değiştirmişler. sizce o kazalardan kaynaklanan sorun yaşar mıyım sonuçta borusan'da değiştirilmiş veya boyanmış.
ha bir de kazasız fiyatını 30000 euro pazarlık yapmıştık şimdi kaç teklif edeyim? yani satarken ne kadar ucuza satmak zorunda kalırım bunu?
Ayna, far falan tamam ama ufak tefek sayılmayacak şeyler var araçta, benzin doldurulması, sol ön kapının tamamen boyalı olması. Bence pazarlıkla en fazla 60.000 TL verin, siz hiçbir sıkıntısı olmayan araç için 30.000 Euro'yu kabul etmişsiniz.
Değişen ve boyananlara bakınca çok büyük kazalar olmadığı anlaşılıyor. Kazasız fiyatı 30 Bin Euro olarak anlaştığınıza göre, bence de 55 bin TL civarı birşeyde anlaşmaya çalışın. Satarken de zorlanacağınızı hesaba katın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme