Şimdi Ara

Almanyadan monitör alacağım yardım lütfen(Taxfree)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanyadan monitör ve xbox almayı düşünüyorum fakat aklıma birkaç konu takıldı

1 Taxfree düzenleyen mağazalardanmı almam gerekli

2 amazondan.de den alsam taxfree oluyormu

3her magaza taxfree duzenleyebılıyormu

4 monıtor 34 inç havaalanında sorun çıkarırlarmı

bu konuda bilgi rica ederim şimdiden teşekkür ederim

• Bagaj kilonu asarsan ,odeyecegin parayı hesapla.
    Tax free alabilirsin ,fatura ve düzenleyen firmadan al.
    4 adet monitör almak saçma olabilir .Ki zaten akı bokunu gececekdir.
    Xbox alman da sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.ATASELİM B kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Ben kasim ayjnda Berlin Saturn(simdi Medimarkt oldu) magazasindan BT hoparlör,Xbox oyun ,Xbox kol aldim, ayrica apple magazasindan macbook aldim.
    Apple magazasi ve Saturn magazasinda pasaportumu ibraz ederek tax free formumu orada hemen doldurup verdiler,online olarak tax free formu verildigini hic duymadim!
    Magazanin icinde bu islem yapildigina denk geldim.
    Hava alanina 1-2 saat onceden gitmekte fayda var,
    Benim ornegimde valizimi once kargo bolumune bindirmemi sadece tax free ye ait urunleri yanimda tutmami istediler,bu urunleri ozellikle pahali olanlari ben karsi tarafa tek tek kutusundan cikartip gosterdim,urunlerin acilmadigini gorduler(urunleri mumkunse havaalanina gidene kadar kutuya zarar vermeden ac yolundaysa hersey kutusuna geri koy ) ve memurun yaninda bir daha ac.sorarsa.
    Sonra Global Blue office i var,bu ofise gidip nakit mi kredi kartin mi vergi iadesi istiyorsun diye soruyorlar.
    Kredi kartina daha az komisyon aldilar.
    1 haftayi bulmadan benim Turkiye kredi kartıma butun vergi iadesi yatti.
    Not: hesaplama yaparken 19% vergi iadesini. Tamamini alacakmissin gibi hesap yapma, bu rakam 10% kadar dusebilir!
    Istanbul dan yola cikacaksan Sabiha gokcen i tavsiye ederim,daha az cevirme yapiliyor (gumrukte durdururlarsa gümrük vergisi odeyebilirsin,odemessen urunu memurlara birakman gerekiyor.
    Ben 22 inch tv yi Atatürk Havalimani o zaman acikken ulkeye sokmustum,vergi odememistim.
    Ancak 34 inc cok iddiali.
    Ben almazdim yerinde olsam.
    Bunu valiz olarak vereceksin,urunu nasil kaldirip firlattiklarini ben biliyorum,net kirilir(22 buyuk valize tam oturuyor ve kazak sunger vb ile ben valiz icinde getirmistim)
    2. Siyah nokta vb durumda Turkiye den garanti alamayacaksin. EVET VERGI IADESINI ALMANYADAN ALDIGIN ICIN TURKIYE SANA (GLOBAL URUN BILE OLSA) GARANTI VERMEZ.Bunu unutma,
    Turkiye den al,inch i dusur kafan rahat olur
    Cep telefonuna muhakkak Almanca sözlük indir bilmiyorsan ,hava alaninda ingilizce konusmuyorlar gibi bisey.Sen ingilizcd soruyorsun Almanca cevap veriyorlar.
    Aktaracaklarim boyle,birde acelen yoksa gercekten Kasim indirimini bekle Xbox icin acayip indirimler geliyor,ben hdd aldim,kol bedavaya geldi.bundle yapmislardi. Alacagin urunleri magazadan al,orda ac kontrol et, buraya olculerinden dolayi gumruge takilmayacak seyleri getirmen de fayda var derim.Son olarak valizin agirligida onemli,bunun icinde ciddi para odeyeceksin.1 kg basina 10+euro

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.