Şimdi Ara

Alpine 50*4 çıkışlı teyp ve soundface 60*4 ampli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın orijinal teybine bağlı saundface 1600w (60w*4) ampli var. Kapılarda orijinal hoparlörlere bağlı. Ayrıca 1 adet de vibe blackair1600 w subwoofer a bağlı. Sistem yeterli değil. Başta teybi değistirmem gerekiyor. Almışken herseyi olan bir multimedya olsun dedim. Alpine almaya karar verdim. Çıkışlar 50w*4 . kapılara da alpine spg-17cs (4ohm 70 watt) comp. almayı düşünüyorum. Bu compenant ları direkt teyp den 50w besleme ile 60w rms veren ampli ile beslemenin farkı olur mu? Ona göre extra bir mono ampli almam gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Watt gücüne takılmayın önemli olan RMS gücüdür. Teyp 50 Watt yazıyor vereceği en fazla güç 15 - 20 RMS En Fazla. Amfiniz 60 RMS veriyor Mid Takımı 70 RMS amfiye bağlamanız daha iyi olucaktır
  • Ben teyp çıkışı olan 50 watt lık gücü rms sanıyordum. teyp çıkışı ile ampli rms değerini karşılaştırarak bir hata yaptım galiba. Teşekkürler.

• Peki. ampli nin 2 kanalını mid takımına baglayacagim. Diger iki kanali kopru yaparak subwoofer besleyecegim. Vibe subwoofer in teknik degelerlerinde 550 watt rms yaziyor. Galiba 2 ohm degeri o. 4 ohm da 250-300 olur heralde. Ampli köprü degeri 180w rms. Yeterli olur mu? Mono ampli ye gerek var mi?

• Bilgilendirirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: oghux

Peki. ampli nin 2 kanalını mid takımına baglayacagim. Diger iki kanali kopru yaparak subwoofer besleyecegim. Vibe subwoofer in teknik degelerlerinde 550 watt rms yaziyor. Galiba 2 ohm degeri o. 4 ohm da 250-300 olur heralde. Ampli köprü degeri 180w rms. Yeterli olur mu? Mono ampli ye gerek var mi?

Amfi köprüde 2 ohm stabil değil.4 ohm 180rms.

Ayrıca 2 ohm 550, 4 ohm 300 400 gibi bi hesap olmaz.

Subwoofer için mono amfi almanız daha iyi olur. Stereo amfi yetersiz o woofer için.

• Çift bobin olan Vibe blackair subwoofer 1 ohm 2 ohm ve 4 ohm olarak kullanabiliyoruz. (Ozelliklerinde Dual 2 ohm diye geçiyor) ve yine ozelliklerinde 550 watt rms yaziyor. Bobinleri seri baglarsak 4 ohm da calisacak. Sonuc olarak RMS degeri degismiyecek mi?
     Alpine 50*4 çıkışlı teyp ve soundface 60*4 ampli Alpine 50*4 çıkışlı teyp ve soundface 60*4 ampli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xetec 90.4 amfi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Subwoofer ı ister 4 ohm ister 2 ohm ister 1 ohm da bağlayın. Subwoofer ın gücü değişmez. Amfinin gücü değişir ve subwooferınız için JBL 600.1 - Xetec 600.1 - Soundmagus DK600 gibi mono amfiler uygun. Stereo yani mid takımını bağlayacağınız amfi bu bass ı beslemeye uygun degıl. Ha çalıştırmaz mı çalıştırır ama hem tam verim alamazsınız hem de amfiniz zorlanır
  • Ve o subwoofer ı 2 OHM da bağlayamazsınız. Dual 2 OHM dediği 2+2 Ohm ya 4 OHM yada 1 OHM da çalıştırabılırsınız eğer tam güçte çalıştırmak isterseniz az önce yazdığım amfiler uygun değil çünkü 2 ohm da o değerleri veriyorlar ama 4 Ohm bağlarım 300 - 400 RMS de bana yeter dersenız uygun. Ama tam besliycem derseniz 4 OHM 500 - 600 RMS veren bir amfi gerek yada 600 RMS veren bir amfinin 1 OHM u desteklemesı gerekır
  • Xetec 600.1 amfinin ölçülerini araştırdim ancak bulamadım. 37 cm × 22 cm lik çok uygun bi yer var aracımda. Alpinin mrv500 bu araliga uygun ama pahali. Eger xetec 600.1 in olculerini biliyor musunuz?

• gollatr kullanıcısına yanıt
    Köprülenmiş kanalda omaj düşürülerek bağlama yapılamaz. Sadece 4 ohmdaki değeri verir. Yoksa amfi yanar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu yazmanızın sebebi nedir hocam yanlış bişey mi yazmışım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gollatr

Bunu yazmanızın sebebi nedir hocam yanlış bişey mi yazmışım?

Yok hocam sıkıntı yok. Belirtmek istedim sadece konuyu siz açtığınız için. Hedefim aslında konu sahibi arkadaştı
  • tamam hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.