< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhythm15mg -- 7 Mayıs 2018; 1:59:36 > |
ALS hastalığı...
-
-
ayaklarda karıncalanma yoksa panik yok -
magnezyum eksikliği olabilir yarın şokta a101de oluyor ufak pakette çiğ badem var ondan al ye bir paketini düzelme olacak mı. göz kapagım 3 gün aralıksız nerdeyse 2sn durmadan seğirdi badem yediğimde geçmişti kesinlikle öneririm -
Kalıcı titremeler Esansiyel Tremor olabilir.
Bende titremeler halen geçmedi 2 senedir var gittim doktora beyinden MR kan verdik fiziksel muayne falan hiç bir şeyin yok dedi.
Özel nörolojiye git devlettekiler pek takmıyor doktor en son kağıda ve bana anksiyete psikolojik dedi ulen bicepslerimi sıkıyorum bacakları kaldırıyorum titreme oluyor hem defasında mı psikolojik bu illet. -
bende 6 7 aydir kas seğirmesi var birden başladı. ilk başlarda als diye geceleri uyuyamiyordum . doktora falanda gittim. şuan artık hiç umursamıyorum. doktor als olsa şimdiye kadar bi ton belirti başlardı dedi. iyi huylu kas seğirmesi dendi
sizdede bişey olduğunu sanmıyorum yaşınız genç se. madem halanız da görülmüş gidip bir emg çektirin rahat edin -
Benimde seğirmeyen noktam yok hocam neredeyse. Bu segirmeler stresten bile olabiliyor. Hemen kötü düşünceler sokmayin akliniza -
yorgunluk,hareketsizlik, karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenme,az su tüketimi, yetersiz-düzensiz uyku,stres,üzüntü.... -
Genelde stresten, kendini kastığından dolayı oluyor ama yine de takip etmekte fayda var. -
Yoktur bişey -
hemen kötü düşünme,
romatizma da olabilir -
ALS olmasi cok dusuk ihtimal -
Doktora gitte için rahatlasın hocam , Şu sanal hayat yüzünden bir sürü fobi hastalık kazandık farkında değiliz. Bütün depresyon hastalıkları var üzerimizde farkında değiliz. Ben sırf okuduğum bi yorum yüzünden bi hiv fobisine kapıldım aniden beyin o kadar garip birşey ki hiç bi sorunum yokken hiv belirtilerni okuyup takıntı yaptım gece dudağımda ucuk filan çıktı :D ne belirti okuduysam onlar olmaya başladı. Git tahlil yaptır cart curt zaman geçmek bilmedi negatifi görene kadar içim içimi yedi acaba olanlar nasıl katlandı buna allah yardımcıları olsun valla.
İnternet o kadar insanı kötüye sürükleyen bi platform yok tabi + larıda var ama başım ağırıyo diye araştırıp kanser diye çıkarsın. Bi doktora git baktır için rahatlasın rahat ol hiç birşey çıkmaz. -
Merhaba arkadaşlar. Aradan iki yıl geçmiş ama yine de yazmak istedim. Son durumunuz nedir?
Benim de üç aydır kas seğirmenlerim var. İlk önce sol göz üst kapağında başladı ve hala devam ediyor. Sonra kolumda, bacağımda, elimde, ayağımda derken tüm vücudu sardı. Şuan her yerimde seğirmeler var. Nette araştırdım ve hep karşıma ALS çıkınca doktora gittim. EMG testi yapıldı. Sonuç çok şükür temiz. Tabi bu test ALS için çok belirleyici bir test değil. Doktor korkulacak bir şey yok, senin ki strese dayalı dese de içime kurt düştü bir kere. Mr çekildi ve sonucunu bekliyorum. Son iki gündür sol baldırımda kasılma kramp başladı ve geçmek bilmiyor. Ve elllerimde hafiften karıncalanma oluyor. Psikolojik olarak çökmüş haldeyim ve çok korkuyorum. Mr sonucuna göre olmadı başka doktora da gideceğim. -
Ben tıp fakültesinde 5.sınıf öğrencisiyim kardeşim.
Öncelikle diğer yorumlara aldırma, herkes kafasına göre bir şeyler yazmış çünkü.
Bir kere ALS'de Ceykalda'nın dediği gibi karıncalanma olmaz; çünkü ALS bir motor nöron hastalığıdır ki bu durumda karıncalanma bu hastalığın tanımına uymuyor.
Seğirme tek başına ALS tanısı koydurmaz; çünkü stres durumunda da seğirmeler olur.
Yapabileceğin tek şey, uygun bir zamanda bir nöroloji uzmanına gitmen olur. Çünkü ALS tanısı koyabilmek için hastanın El Escorial kriterlerini karşılaması gerekir ki bunu da test yaptırmadan anlayamazsın.
Ama hemen panik yapmamalısın; çünkü seğirme = ALS olacak diye bir kural yok.
-
"Medulla spinalis ve sinir kökleri normaldir." demiş, ayrıca karıncalanmam var demişsin, bunlar ALS'ye uymayan bulgular.
Ama MR raporundan anladığım kadarıyla boyun fıtığı var sanırım.
Peki hiç sana eline, koluna veya bacağına iğne batırmak suretiyle test yaptılar mı?
-
Hocam rapor okuyabiliyor musunuz? Özelden atsam bakar mısın
-
Okul bitmedi henüz, dolayısıyla bir uzman ya da hoca gibi rapor okuyamam; ama ne anladığımı yazabilirim.
-
Evet uzun zamandır boyun fıtığı var bende. Ama hiç iki elim birden karıncalanmamıştı. Normal emg yapıldı. İğneli EMG yapılmadı. -
ALS olsaydı EMG'de belli olurdu.
-
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ayaklarda karıncalanma yoksa panik yok
|
Benzer içerikler
- tedi çalışan yorumları
- karun"un hazineleri 650 bin ton altin
- üniversiteler hafta sonu açık mı
- kiracının ikametgahını sildirmek
- resmi nikah kıyılırken söylenen sözler
- penis nakli
- vtouch nedir
- bim para sayma makinesi
- exxen filmleri
- walmart dolandırıcılığı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X