Hepinize merhaba. Arkadaşlar 5 aydır sorunlar yaşıyorum, biraz uzun olacak ama anlatmak istiyorum belki benim gibi şeyler yaşayan insanlar vardır diye, yalnız hissetmemek için daha fazla.. Öncelikle oldum olası anksiyetik bi yapıdayım ergenliğimden beri böyle, bu zamanla sağlık anksiyetesine dönüştü. Ama yıllardır bunu idare edebiliyordum bu sene Mayıs ayından beri kontrol edemiyorum kontrolümü kaybettim, psikiyatriye tabi ki gideceğim. Mayıs ayından beri koltuk altımdaki basit bi ağrı icin meme Ca mı lenfoma mı diye diye soluğu hastanede almıştım ve hiçbisi cıkmamıstı burda vehameti anlatmak istedim ve aşrı gelir gelmez geçmişti :( 5 aydır daha farklı şeyler yaşıyorum, ayak parmaklarımda uyuşmalar değişik paresteziler oldu ilk bas bunun icin bi süre bekledikten sonra nörologa gittim 2 ay sonra felandı. Emg cekildi kan verdim sonuc hicbisi çıkmadı. Zamanla azaldı suanda da %90 yok. Ama bu süreçte doktor polinöropati protokolüne göre emg istedi diye ben hemen polinöropatiyi araştırdım ve inanın aylarca ayaklarım yandı dondu ağrıdı bınlar gerçek miydi bilmiyorum bile. Emg normal çıkmasına rağmen ya atlandıysa korkusu sardı. Daha sonra acaba bende kas hastalığı mı var korkusu basladı. Suanda dahi bundan korkuyorum:( MS mi oldum ALS mi oldum, miyopati mi var yok tiroid mi... dünya kadar şey düşünmekten okadar yoruldum ki. En sonunda bunların gerçek olmadığına kanaat getirdim. Ama beynim benimle oyun oynuyor. Mesela bacaklarımda güçsüzlük hissediyorum ama bu merdiven çıkamama işte basamak atamama veya yürürken tökezleme gibi degil hissel bir şey. Tarifleyemiyorım bile .. veya kolumda bi ağrı gibi ağırlık gibi bişi oluyor. Bacağımda hassasiyet gibi bişi ve bunlar kalıcı degil geçici oluyo bi iki gün içinde geçiyor gibi düşünebilirim yani . Ben böyle şeyler hissettikçe basa dönüyorum.. biliyorum kimse doktor degil veya uzaktan tanı koyamaz.. ama belki bunlrı yaşayan vardır diye anlatmak istedim. Var mı bunları yaşayan? |
Somatizasyon? Anksiyete? Kas hastalığı??
-
-
Kimsecikler yok mu :(
-
Aynılarını yaşıyorum aklım sürekli bedenimde kafayı yedirtiyor en kısa zamanda psikiyatri gidicem anlattıklarınız hepsini yaşadım -
Geçmiş olsun inşAllah çabuk iyişirsiniz . Bende lenfoma şüphesi için uzun zamandır koşturuyorum birbirimize duacı olalım. -
Psikolog İzzet Güllü'nin videolarını izleyin anksiyete ve takıntı ile ilgili.
-
Size de çok geçmiş olsun umarım hiçbir şey çıkmaz. :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İzledim acıkcası ama bana pek yararı olmadığını düşüyorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladığım kadarıyla internetten hastalık araştırması yapıyorsunuz; çünkü sağlık çalışanı olmayan birisinin araştırmadığı sürece "parestezi", "miyopati" gibi terimleri bilmesine imkan yok.
Eğer böyle bir şey yapıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey internetten araştırma yapmayı bırakmak. Çünkü internet siteleri daima araştırdığınız belirtilere yol açan en kötü hastalığı gösterir. Mesela, "baş ağrısı" diye aratırsanız, "beyin tümörü" diye cevap alırsınız. İyi de bir insanın nezle olduğu için de başı ağrıyabilir, bu durumda siz araştırma yaparak gereksiz yere kendinizi paniğe sevk etmiş olursunuz.
İkinci yapmanız gereken şey kendinize sizi bütün gün meşgul edecek şeyler bulmanız ki sizi sürekli hastalık düşünmekten uzak tutsun.
Bu arada psikolojik destek almanızda da fayda var.
Ancak yine de konuşmak isterseniz, özel mesaj üzerinden yazabilirsiniz.
Bu arada tıp fakültesinin son sınıfında öğrenciyim ben; ama sağlık sorunu olan insanlarla konuşmayı seviyorum, belirtmek istedim.
Geçmiş olsun.
-
Cevabınız icin teşekkürler size mesaj atacağım ve evet anksiyete, hastalık anksiyetesi
-
hepsini nerdeyse bire bir yaşadım, ben de bir sürü profesöre göründüm, onlarca kan testi falan filan... tek çıkan gastrit ve reflü. semptomlarımı acıklayabilecek hicbir sey yoktu. 7/24 internette arastırma yapmaktan gece bile uyuyamıyordum. psikiyatriye gitmek lazım, faydası oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 12 Şubat 2021; 16:52:27 > -
Geçti mi peki çift görme bulanık görme yada gözün önünde uçuşan cisimler oluyormuydu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DY BIGOO -- 7 Temmuz 2024; 14:51:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hipkondriya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X