Şimdi Ara

Alt Çene Ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 18 yaşında bir bireyim. Alt çenemde hafif de olsa bir gerilik var, üst dişlerim de haliyle alt dişlerimden önde. Bundan dolayı bazen çenemde ağrılar yaşıyorum, bunun yanında estetik olarak da görüntüsü beni mutsuz ediyor. Araştırmama göre bu ağrı olayı ilerleyen yaşlarda daha da artıyormuş. Ben de ileride böyle bir sorun yaşamamak ve bunun yanında estetik olarak da daha iyi bir görüntüye kavuşmak için alt çene ameliyatı olmayı planlıyorum. Bu tarz estetik ameliyatların bir riski var mıdır? Bilgisi olan veya daha önce bu tarz bir ameliyat geçirmiş olan kişiler yazarsa çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

• Ben geçirdim 21 yaşındayım 17 eylülde oldum benim öndeydi sol 2mm sağ 4 mm geri alındı memnunum doktor çok önemli 1 sene civarı tel tedavisi gördüm ameliyattan sonraki iki üç hafta çok eziyetli şuan ağız açıklığım tam değil zamanla gelicekmiş his kaybı var alt dudakta 0 his hiç yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde olmam gerekiyor alt çenemde geride. ama utancımdan olamam yazık bu tiple ameliyat oluyor utanmadan derler.

kafatasını düzelttirmem lazım
    çeneyi düzelttirmem lazım
    burnu düzelttirmem lazım
    kulakları düzelttirmem lazım
    kilo almam lazım

yani beni kim yarattı nasıl yarattı hiçbir fikrim yok ne yaptı böyle oldum valla pes ya
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Ahaha çok güldüm yazdıklarınız gerçek değil ama size çok gülüyorum sağolun umarım sizide birileri güldürüyordur benim baba bey kaporta boya işi yapıyor arabalara yapıyor ama size çok şey lazım bi hastane yerine bizim dükkana uğrayın çektirmeyle falan hallederler muhtemelen pompacı arkadaşımda var oda içinize gaz falan basar kilo almış gibi olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Ben geçirdim 21 yaşındayım 17 eylülde oldum benim öndeydi sol 2mm sağ 4 mm geri alındı memnunum doktor çok önemli 1 sene civarı tel tedavisi gördüm ameliyattan sonraki iki üç hafta çok eziyetli şuan ağız açıklığım tam değil zamanla gelicekmiş his kaybı var alt dudakta 0 his hiç yok
    Hocam sanırım sizin ameliyatınız çift çene ameliyatıydı? O çok daha zor oluyormuş araştırdığım kadarıyla. Dişler birbirine falan bağlanıyormuş. Benimkinin olayı sadece alt çene öne alınıyor, 1.5-2 saat süren bir ameliyatmış. Para falan sıkıntı değil ama biraz korkuyorum, genel anestezi korkum var, bir daha uyanamam falan diye endişe ediyorum.
  • Hayır alt çene oldum geriye aldılar çift çene çok daha zorda alt oluncada bağlıyorlar sonuçda çeneni kesiyolar ilk zamanlar oradı kaynasın diye çenen lastikleniyor üstle mesela lastik çıkınca ilk zaman çok hafif çenen istemsiz düşüyodu bi süre sonra düzeliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Hayır alt çene oldum geriye aldılar çift çene çok daha zorda alt oluncada bağlıyorlar sonuçda çeneni kesiyolar ilk zamanlar oradı kaynasın diye çenen lastikleniyor üstle mesela lastik çıkınca ilk zaman çok hafif çenen istemsiz düşüyodu bi süre sonra düzeliyo
    Peki hocam tecrübelerinize dayanarak ameliyat olmamı önerir misiniz? Çektiğiniz acıya değiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim çenemde değil de tek taraflı (sağ) çene eklemimde bir sorun var. Fizik tedaviye devam ediyorum ama ağrılarımda pek bir azalma olmadı. Ama şunu söyleyebilirim: Zamanında çok araştırmıştım. Çünkü ameliyet olmayı kafaya koymuştum bir zamanlar ama biraz araştırdıktan sonra vazgeçtim gibi bir şey oldu. En riskli ameliyetların çene ameliyatları olduğunu öğrendim. Nedenini sorarsanız da, çenenin etrafında beyine giden bir sürü sinir hücresi bulunmakta. İşinin ehli olmayan kişiler tarafından yapılan bu tip (çene) cerrahi girişimler; felç, sakatlık vb. gibi durumlarla sonuçlanabiliyor. Size şöyle söyleyeyim. Çok araştırın. Tek bir doktorla kalmayın. Ayrı ayrı doktorlardan fikir ve görüş alın ve sonunda mantıklı bir seçim yaparsınız zaten. Geçmiş olsun.

• Benim için değdi çünkü konuşkan birisiyim ve alt dişlerim üst dişten öndeydi ameliyatı beklerlen bile insanların dişine bakıyordum bendeki anormallikti yani kafa olarak rahatladım sizin ki geride ve derecesini bilmiyorum benim ki çok önde değildi ama diş olarak sorun du benim için

• büyük ihtimalle underbite ve recessed chin var. yandan fotoğrafını atsana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thundercry

büyük ihtimalle underbite ve recessed chin var. yandan fotoğrafını atsana.
    Özelden yolladım hocam.
    Adamsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam devlet mi özel mi yaptırdın ve tel taktırıp sonra mı ameliyata karar verdin yoksa baştan niyetin ameliyat mıydı ve en son kaça patladı sana
  • Benim de alt çenem baya bir geride şı an tel takıyorum diş bozukluklarını düzeltmek için. Ama ameliyat kısmından emin değilim internette okuduğuma göre çok eziyetli gözüküyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yazık bu tiple ameliyat oluyor utanmadan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.