Şimdi Ara

Dişimdeki Braket Çıktı (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
36.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi geceler, biraz önce bir braketin çıkmış olduğunu farkettim, hareket ediyor, sizce düşme gibi bir tehlikesi var mı? Uykuda yutmak istemem. Önümüzdeki 2 gün doktora da gidemem, malum haftasonu. Ne yapacağımı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 5 Eylül 2015; 0:05:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Braket Çıktığında Ne Yapmalısın?

Dişlerinde braket takılıyken, bu braketlerden birinin çıkması yaygın bir sorundur. Braketin çıkması çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, örneğin aşırı ısırma kuvveti veya brakete yanlışlıkla bir şey çarpması. Braketin çıktığını fark edersen, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Sakin Kal: Panik yapmamak önemlidir. Braketin çıkması acil bir durum değildir.
    • Braketi Bul: Braketin nerede olduğunu bulmaya çalış. Braket hala ağzındaysa, yutma veya boğulma riskini önlemek için dikkatlice çıkar.
    • Braket Yapıştırıcısını Çıkar: Braketin arkasındaki yapıştırıcıyı, diş fırçası veya pamuklu çubuk kullanarak nazikçe temizle.
    • Diş Hekimini Ara: En kısa sürede diş hekimini ara ve durumu bildir. Çıkan braketin yeniden yapıştırılması gerekecektir.
    • Ek Ücret: Braketin kırılması veya kaybolması nedeniyle ek bir ücret ödemek durumunda kalabileceğini unutma.

Braketin çıktığını fark edersen, diş hekimine gitmeden önce braketi ve yapıştırıcıyı çıkarmaman önemlidir. Diş hekimin, braketi doğru şekilde yeniden yapıştırmak ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmek için eğitilmiştir.

Braket çıkması durumu yaşamamak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Sert yiyeceklerden kaçın.
    • Braketlere yanlışlıkla bir şey çarpmamaya dikkat et.
    • Dişlerini düzenli olarak fırçala ve diş ipi kullan.

Braketler dişlerini düzeltmek için önemli bir araçtır. Çıkan bir braketle karşılaştığında sakin kalmak ve uygun adımları atmak, tedavi planının aksamasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu durumu yaşamış olan yok mu?
  • No SS No Güven
  • yutabilirsin.. sıkıntı olmaz. tavsiyem üzerine mum(ortodontide verilmiştir diye düşünüyorum ) ya da sakız yapıştırıp öyle yat. ve korkma bişey olmaz( diş hekimiyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebsan

yutabilirsin.. sıkıntı olmaz. tavsiyem üzerine mum(ortodontide verilmiştir diye düşünüyorum ) ya da sakız yapıştırıp öyle yat. ve korkma bişey olmaz( diş hekimiyim)

Teşekkürler, mum vermediler ama sakız yapıştırabilirim. Braketi elimle koparmam yada başka bir yöntemle çıkarmam mümkün mü acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 5 Eylül 2015; 0:36:44 >
  • Braketi zaten tel ya da sert lastikle tele bağlıyolar diye biliyorum yutabileceğini sanmıyorum.
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    cıkarmana gerek yok ama etrafında çelik ligatür yani tel le çevrelenmişse zor çıkar o. lastik varsa da iğne ile çıkartabilirsin
  • tele bağlı olduğu için düşmez kolay kolay . haftalarca kırık braketle durduğumu bilirim
  • Çıkarma ben 1 ay kırık braketle dolaştım birşey olmuyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Konuyu hortlatıcam ama bir braketim dişten çıktı , haftaya salı sabah randevum var acaba birşey olur mu ? 6 günde diş kayar mı

benim en arkadaki braketde dişten çıkıp telde duruyorduı. 2 3 gün çıkmadan durdu. Yemek yerken yemekle beraber yutuyordum az kaldı çıktı yani.

En arkadaki diş yamulmadı ama onun 1 önündeki diş yamuldu fazla güçten dolayı herhalde hemde en büyük azı dişi. Tabi bu dediğim 5 hafta gibi sürede oldu 6 günde bir şey olmaz herhalde. Gitme imkanın varsa kesinlikle aksatma.
  • quote:

hocam 5 hafta uzunmuş cidden , 2 hafta filan olsa giderdim ama 6 gün için de randevu tarihini değiştirmek istemiyorum, malum braketi çıkıp gidince değişik değişik konuşuyolar. 6 günde sanırım kaymaz o kadar , orta azı dişindeki çıktığı için iki tarafı da kapalı şuan çıkma olasılığı yok sanırım .

Ara konuş randevunu alabiliyorsan erkene al, alamazsan da çok sıkıntı değil, tedavin 1 ay uzamış olur(aslında sıkıntı bu yönden).
  • quote:

o kadar uzar mı hocam

Normalde bana başlarken 1 senede biter dediler. Rahat 5-6 tane braket kırmışımdır. 2 seneye yakın sürdü tedavim.
    Dişleri gerdiriyor mesela ama yeni braket takınca gerdirmeyi bırakıp 1 ay sonra gerdirmeye başlıyor braket sağlam tutsun diye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.