Şimdi Ara

ALT DEVİRLERİ ÖLDÜRMEDEN SES ALABİLECEĞİM EGZOZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.2 yeni i20 aracım var egzoz işlemlerinde alt devirlerde kaybolan gücü chip ile yok edebiliyoruz ama 1.2 atmosferik makineye chip uygun değil. Benim amacım egzozdan tatlı bir ses çıksın tatlıyı geç yeterki ses çıksın aracın performansı sabit kalıp sadece ses alabileceğim değişimler nedir şimdiden teşekkürler 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katalitik konvertör veya orta susturucuya dokunmazsanız alt devirleriniz pek ölmez. Özellikle katalitik konvertör kritik. Son susturucuya bir şeyler yapılabilir ama 1.2 motorda güzel bir ses beklememek lazım.
  • Elektrikli arabalardan nefret etmeme rağmen artık şu zihniyetten kurtulmak için bütün araçlar yasaklansın yerine elektrikli otomobiller gelsin istiyorum.

Ses alıcaksın da ne yapıcaksın aslan kardeşim?

Bas bas bas gitmeyecek, ses çıkarsa ne değişecek? 1.2 motordan bahsediyoruz burada.

Ses çıktığında ne oluyor? İnsanlara rahatsızlık vermekten başka ne gibi bir yararı vardır şu iğrenç abartılı egzoz seslerinin?

Medeniyete çağırıyorum bu zihniyetteki herkesi.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkürler bende clio 0.9 tce vardı hava filtresi ve egzoz ucuyla çok tatlı bir homurtu veriyordu benim istediğim de hani ondan az daha fazla homurtu vermesi

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Elektrikli arabalardan nefret etmeme rağmen artık şu zihniyetten kurtulmak için bütün araçlar yasaklansın yerine elektrikli otomobiller gelsin istiyorum.

Bas bas bas gitmeyecek, ses çıkarsa ne değişecek? 1.2 motordan bahsediyoruz burada.

Ses çıktığında ne oluyor? İnsanlara rahatsızlık vermekten başka ne gibi bir yararı vardır şu iğrenç abartılı egzoz seslerinin?

Hocam benim derdim köpürsün böyle kükresin kulakların canına okusun değil ki ufak ufak tatlı tınılar homurtular siz beni yanlış anladınız 😊

• Kasetçalara tır sesi koy dinle tatlı tatlı, milleti rahatsız etme

• Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorum gerçekten bu yaklaşımları hepiniz scirocco felan alsanız egzozcuya uğrarırsınız ilk bizim bütçemiz i20lik ben abartı birşey istemiyorum diye yazdım kaç kere yinede teşekkürler 😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terekeme363436

Hocam öncelikle teşekkürler bende clio 0.9 tce vardı hava filtresi ve egzoz ucuyla çok tatlı bir homurtu veriyordu benim istediğim de hani ondan az daha fazla homurtu vermesi

Açık hava filtresini anladım da egzoz "ucu" ile ne homurtusundan bahsediyorsun hocam

• Benimde hoşuma gidiyor hafif bir homurtu dışarıdan duyulmuyor bile içindeki iyi hissediyor adamı linç etmişsiniz

• Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    Hocam belki inanmayacaksınız ama instagramdan merattt_sinek36 da videom var çok ufak da olsa gaza bastığında pırrr pırr diye böyle tınılar veriyordu 😂🤗

• momenty kullanıcısına yanıt
    Hay gözünü Seveyim ustam ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Elektrikli arabalardan nefret etmeme rağmen artık şu zihniyetten kurtulmak için bütün araçlar yasaklansın yerine elektrikli otomobiller gelsin istiyorum.

Hocam benim derdim köpürsün böyle kükresin kulakların canına okusun değil ki ufak ufak tatlı tınılar homurtular siz beni yanlış anladınız 😊

O zaman kesinlikle açık hava filtresi kiti. Hem motorun emiş sesi tatlı gelir. Hem dışarıya öyle aman aman bir gürültünüz olmaz. Motor hacimli değil çünkü. 4 litre atmosferiğe filtre takınca yıkıyor ortalığı o ayrı.

• Teşekkürler ustam 😊

• son susturucuyu değiştirmen yeterli olacaktır. ben 2 hafta kadar son susturucu olmadan kullandım 1-2 beygir artmıştı sanki; yokuşları çıkarken daha rahat toparladığını hissetmiştim. Ama kafa zikiyu
  • quote:

Hocam belki inanmayacaksınız ama instagramdan merattt_sinek36 da videom var çok ufak da olsa gaza bastığında pırrr pırr diye böyle tınılar veriyordu 😂🤗

Mümkünatı yok

Egzoz borusu boyunca sesin sönümlemdirildiği susturucular var. O susturuculara dokunmadan, egzoz ucuna taktığınız aparatın sese hiçbir etkisi olamaz. Orta ve son susturucuda sönümlenen sesin tınısı egzoz ucunda arttırılamaz.

• quote:

o homurtu aracın içinden gelecek. v6 3 litreden aşağısının içinden gelmez öyle bir homurtu.

daha 2-3 gün önce önümde bir jaguar parketti. derinden bir gır-gır-gır sesi geliyordu. ses yüksek değil ama derinden güzel bir ses. egzoza eklenen zımbırtılar sadece kulakları rahatsız ediyor.
  • Arkadaşlar homurtu derken siz v felan mı zannettiniz ufak tını diyorum herkes egzoza karşı diyemi bu sitem 😂

• Bu egzoza karşı olmak değil. Fındık kadar motora sahip araçlara V8 muamelesi yapmaya karşı olmak.

Ha bu sizin suçunuz değil, bizi 1.0 motor araçlara 70 bin tl vermeye zorlayan sistemin suçu orası ayrı.

Diğer bir nokta da cehalet. Egzoz ucuyla homurtu sağlandığını kime söyleseniz güler.

• K&N markasının çok güzel açık hava filtreleri var, eğer bütçe varsa araştırın. Gidip sanayiden 40-50 liraya ne olduğu belirsiz açık hava filtrelerine para vermeyin. Açık hava filtresinin geçirgenliği fazladır bu sayede 1-2 beygir ekstra güç de elde edersiniz, özellikle alt devirlerde. ANCAK ucuz bir açık hava filtresinin hem toz geçirgenliği yüksek olacaktır, hem de zamanla tıkanacak ve motora giden havayı azaltacaktır. Eğer açık hava filtresi kullanacaksanız güç kaybı olmaması için short yada cold air intake bir sistem kullanmanız gerekecek.

Biraz pahalı ama daha iyi bir çözüm isterseniz son susturucu değişimi yapabilirsiniz. Supersprint, Akrapoviç gibi markaların son susturucuları var ama 4-5bin TL'den başlıyor.

Güç kaybı, olması için ya motora giren hava azalmalı yada motordan çıkan gazın basıncının düşmesi lazım. Kötü bir açık hava filtresinin gözenekleri zamanla tıkanacak ve motora giden hava azalacaktır. Öte yandan orta susturucu veya kat(katalitik konventör) iptali yapılırsa egzoz basıncı düşecek ve güç kaybı olacaktır.

Uzun lafın kısası bu işin ucuz yolu hava filtresi, pahalı yolu son susturucu değişimidir. K&N hava filtreleri de yanlış hatırlamıyorsam en son 70-80£ civarındaydı, 20-30£'da ilaçlarına verirseniz 400-500TL civarına gelir.

Son olarak sadece egzoz başını değiştirerek ÇOK ÇOK UFAK bir ses değişimi elde etmek mümkün. Siz egzoz başını değiştirince; egzozdan çıkan sesin frekansı ve genliği de değişecektir.

• Selami Şahin 1.6 ie kullanıcısına yanıt
    Sisteme top yekün karşıyım orası ayrı ama cehalet derken benim binip kullanmadığım araba yok denecek kadar az ben burda cehalet ile ilgili tartışmaya hiç girmem demek istediğim video da kanıt da şahit de çift çıkış egzoz ucunu taktıktan sonra arabamın egzozdan çıkan sesi ufak da olsa değişti yalan söyleyecek halimiz yok yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.