Şimdi Ara

Alt Tab yapınca oyunun kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
16.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dediğim gibi, oyundayken alt tab çekince hata verip kapanıyor LoL. Ekran kartı sürücüleriyle ilgili birşeyler diyor da tabii bunla bir ilgisi yok. Var mı acaba böyle bir sıkıntı yaşayan veya çözümü bilen? Oyun sırasında sürekli alt tab yapan biriyim ve çok canımı sıktı bu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alt Tab Yapınca Oyun Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Birçok oyuncu, özellikle "Valorant Alt Tab Atınca Oyun Kapanıyor" ve "Rust Alt Tab Sorunu" gibi oyunlarda, alt tab yaptıktan sonra oyunlarının kapandığı sorunuyla karşılaşmaktadır. Bu sorun, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir ve oyuncuları oldukça rahatsız edebilir.

Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Yetersiz Sistem Kaynakları: Oyunlar, düzgün çalışmak için belirli miktarda sistem kaynağı gerektirir. Alt tab yapmak, bu kaynakları oyun dışındaki uygulamalara yönlendirebilir ve oyunun çökmesine neden olabilir.
    • Grafik Kartı Sürücü Sorunları: Güncel olmayan veya bozuk grafik kartı sürücüleri de alt tab sorunlarına yol açabilir.
    • Windows Ayarları: Bazı durumlarda, Windows'un güç tasarrufu ayarları veya oyun modu ayarları, alt tab işlemini engelleyebilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Sistem Kaynaklarını Artırın: Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın ve oyun oynarken bilgisayarınızın yüksek performans modunda olduğundan emin olun.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Grafik kartı üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
    • Windows Ayarlarını Kontrol Edin: Windows'un güç ayarlarını "Yüksek Performans" olarak değiştirin ve oyun modu özelliğini devre dışı bırakın.
    • Oyun Dosyalarını Doğrulayın: Oyun platformunuzdaki oyun dosyası doğrulama özelliğini kullanarak oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin.
    • Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın: Oyunun kısayoluna sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

Bu çözümler sorunu çözmezse, oyunun teknik destek ekibiyle iletişime geçmeyi deneyin. Ayrıca, "CS GO Alt Tab Atınca Kapanıyor", "RDR2 Alt Tab Sorunu" veya "MTA Alt Tab Sorunu" gibi oyunlara özel çözümler için oyun topluluklarını veya forumlarını ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hata ne peki? belki başıma gelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batkay

Hata ne peki? belki başıma gelmiştir
    Ekran kartı sürücüleriniz, directx sürümünüz eski olabilir tarzı birşeyler. Zaten son sürücüler, directx falan yüklü oyunu sıkıntısız oynuyorum
  • Ben hiç alt tab yapamıyorum nedense. Oyun açıkken hiçbir şekilde başka bir şeye bakamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

Ekran kartı sürücüleriniz, directx sürümünüz eski olabilir tarzı birşeyler. Zaten son sürücüler, directx falan yüklü oyunu sıkıntısız oynuyorum

Alıntıları Göster
    Valla internetten biraz baktımda hiç cevap yazan olmamış.

http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=36500

Aynı sorunlar burada da var.Onlardada ekran kartı uyarıları vermiş herşey full olmasına rağmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Valla internetten biraz baktımda hiç cevap yazan olmamış.

http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=36500

Aynı sorunlar burada da var.Onlardada ekran kartı uyarıları vermiş herşey full olmasına rağmen.

Alıntıları Göster
    @garez482

Müziksiz oynayamıyorum ve paso değiştirmem gerekiyor Alışkanlık olmuş

@erayyirik

GT540M kullananlarda var sanırım hep problem, Alt tab yapınca onboard ekran kartına geçiyor desem o da mümkün değil ama

• GT550M ekran kartında da aynı sorunu yaşıyorum :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Servin

GT550M ekran kartında da aynı sorunu yaşıyorum :(
    al tab yapma sende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipâhi

al tab yapma sende.

Alıntıları Göster
    @Servin

Sanırım bilhassa NVIDIA ve Optimus'lu kartlarda var bu sorun

@yigitsen31

Mantıken yapmıyorum zaten artık, konu açma sebebimse alt tab yapma isteğimdi

• quote:

@garez482

@erayyirik

GT540M kullananlarda var sanırım hep problem, Alt tab yapınca onboard ekran kartına geçiyor desem o da mümkün değil ama

mümkün olabilir hocam bu optimus masaüstündeyken onboardu çalıştırıyor tam bir bilgim yok ama yinede söyliyim dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BCF1FAAE7

quote:

@garez482

@erayyirik

mümkün olabilir hocam bu optimus masaüstündeyken onboardu çalıştırıyor tam bir bilgim yok ama yinede söyliyim dedim

Alıntıları Göster
    Bu arada tutorialda denedim, orada kapanmıyor normal oyunda kapanıyor nasıl bir saçmalıktır ya Aylardır var aynı problem, o kadar şikayet Riot'un umrunda değil

• quote:

Bu arada tutorialda denedim, orada kapanmıyor normal oyunda kapanıyor nasıl bir saçmalıktır ya Aylardır var aynı problem, o kadar şikayet Riot'un umrunda değil

Alıntıları Göster
    @garez482

Görev Çubuğunda açık sekme yoksa ALT+TAB yapmaz. CTRL+ALT+DEL 'den görev yöneticisini aç o da kalsın altta yaparsın ALT TAB

• quote:

Orijinalden alıntı: dedael

@garez482

Görev Çubuğunda açık sekme yoksa ALT+TAB yapmaz. CTRL+ALT+DEL 'den görev yöneticisini aç o da kalsın altta yaparsın ALT TAB

Adam onu dememiş yalnız..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dedael

@garez482

Adam onu dememiş yalnız..

olsun belki ondandır

bende ve arkadaşlarda ondan oluyo o yüzden söyledim
  • Ben gta 5 oynarken oluyordu. Eğer oyunu tam ekran oynuyorsan pencere ye getir aylardan. Büyük ihtimalle düzelir.
  • İlginç
  • Direct x i güncelle.
  • bende daha garip motogp 2014 oynuyorum alt tab yapınca oyun dosyaları siliniyor her gir çık yaptığımdada ayarlar sıfırlanıyor nedenini bilen varmı

• ben alt tab yaptığımda ne zaman yapsam hesap kapanıyor, açtığımda perma ban yemiş oluyor, sürekli yeni hesap açmak zorunda kalıyorum bunun sebebini bilen var mı ? Riot cevap vermiyor.

• çözüm: alt tab yapma?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.