Şimdi Ara

ALT YAPI, CAYMA BEDELİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evime internet aboneliği alıcam ancak alt yapım yoktu. Türk telekom dün kutuyu koydu başvuru yaparsanız bağlarız 2 güne dedi.

Taahhütsüz bir abonelik almak için farklı firma kullanıcam.

Diğer firmalar alt yapı-ev bağlantısı olmadan başvuru kabul etmiyorlar.

Türk telekomdan internet alsam ve 2 gün sonra iptal etsem bir ceza-cayma bedeli çıkar mı? Çıkarsa ne kadar çıkar acaba?

• evinin tapusu ve iskanı var mı? Yani internet sorgulama sayfalarında kendi evini görebiliyor musun?

Eğer görebiliyorsan Türk Telekom bölge müdürlüğüne git ve adresine altyapı tanımlanmasını iste, tanımlama yapılırsa istediğin firmadan internet alırsın.

Fakat ,eğer evinin tapusu veya iskanı yoksa, yani sorgulama sitelerinde evini hiç göremiyorsan, bu durumda evine Türk Telekom taahhütsüz internet bağlattır, evine gelip bağlantı yapacaklar, 100-200 lira gibi bağlantı ücreti alırlar. Sonra sen istediğin firmaya geçiş yaptırırsın.

• Kutuyla daire arasında kablo mu yok demek istiyorsunuz? Eğer öyle ise, elektrikçiden alın bahsi geçen kabloyu ve kendiniz döşeyin. Alternatif işletmecilere de kablo var deyin. Telekom bağlantı etiketi için geldiğinde o kabloyu kutuya bağlar.

Bahsettiğiniz bu kutuyla daire arasındaki kablo ise eğer. Bu arada fiber mi bakır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Temmuz 2022; 18:38:51 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Ev görünüyor evinizde alt yapı yok hatası alıyorum.

dediğiniz gibi müdürlüğe gittim dilekçe verdim evimin oraya tahta direk diktiler ve kutu koydular. Daha sonra müdürlükten aradılar ve elektrikçiye kablo çektirin internet başvurusu yapın 2 güne bağlarız en geç dediler.

benim sorum şu bunlara bağlantı yaptırsam ve 2 gün sonra iptal ettirsem ödeme-ceza çıkar m?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi kutu var eve bağlantı yok. Kutu normalde yoktu yeni koydular şu an kutu var kablo yok. Kabloyu bizim almamız gerekiyormuş.

ancak benim amacım kabloyu alıyım ilk bağlantıyı telekom yapaın 2 gün sonra abıneliği iptal edip başka operatöre geçeyim. Bu durumda ceza ödemesi olur mı?

• ihsanturkk İ kullanıcısına yanıt

taahhütlü alırsan çıkar, taahhütsüz paket alman lazım

Taahhütlü alıp 2 güne iptal de ettirsen sana bahsettikleri.

Bağlantı ücretsiz (Ama sözleşmede 200₺)
    Aktivasyon ücretsiz (Ama sözleşmede 100₺)
    Yerinde Destek ücretsiz (Ama sözleşmede 300₺)

Örneğin bu tür ücretler olur ve bunu sana yansıtabilirler dikkatli olmak lazım.

Kabloyu siz alın, döşemesini yapın bina içine kendiniz. Kutunun yanında biraz pay bırakın. Gelen Telekom ekibi o kabloyu kutuya bağlar, ancak dediğim gibi bahsettiğiniz altyapı (kutu) fiber mi bakır mı? Bu önemli. Fiber ise kendileri veriyor kabloyu gerçi ama siz bir kutunun fotoğrafı atarsanız bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.