arkadaslar oncelikle altec için bi baslık bulmadıgım için buraya yazmak zorunda kaldım,kirlilik için özür dilerim. uzun suredir forumu takip ediyorum ve fx 4021 ile ilgili nerdeyse butun yorumları okudum fakat bilindigi uzere forumlarımızda asırı fanatik veya kucuk yastaki arkadaslarımızın da bulunmasından dolayı garip yorumlar da mevcuttu.
velhasılı logitech z3-e,z4-e veya fx 4021 alacagım belliydi ve tesadufen yolum bimekse dustu ve fx4021 i aldım.kablosuz kumanda ve kumanda fonksiyonları ile loud ve sfx ses destekleri cok hosuma gitti.ayrıca cift kabinli woofer olusu da benim için artı bi ozellik oldu. acıkcası simdiye kadar kullandıgım adam akıllı ilk ses sistemi diyebilirim(diana gibi alt seviye urunleri kullanmıstım) her nekadar cok profesyonel bi sistem olmasa da...
öncelikle dip gurultu diye tabir ediliyor sanırım cihaz acıkken bişeyler calmasada cıkardıgı ses seviyesi ile ilgili bir sorum olacak.degerleri nedir ve normal midir?(cıkan ses laptopumun fanı calısmazken hdd nin cıkardıgı tiz sesten daha yuksek deil). bir diger sorum ise kutu içeriği ile ilgili:içerikte yazmıyor fakat bir parca cıktı ki cozemedim ne oldugunu.uyduyu duvara monte etmeye yarıyor sanırım fakat 1 adet cıktı:( ve nasıl kullanılır.
yorumlarınız için simdiden tesekkürler.ii forumlar
Slm
Aynı urunu uzun bir inceleme ve arastırma ile markasınıda goz onunde tutarak aldım ve cok menunum. Dip gurultu denilen sey amplilerde giriste sinyal yokken bosta iken alınan gurultuduroda SNR ile belirtilir. ne kadar yuksekse o kadar iyidir. Bu modelde SNR degeri 85 dB. Urunde dip gurultu problemi yok. Eger bir gurultu hııss sesi yada parazit alıyorsanız sinyal kablosunu speaker tarafından tamamen cıkarın oyle bakın duruma. Bu sekilde hicbir gurultu olmaması lazım. Temiz ses icin kulaklık cıkısı degilde line out kullanılmalı. Burda yerlesim ve kabloların durumu onemli. Ses sinyal kablosunu mumkun oldugunca 220 volt kısımlarından uzak tutman lazımki manyetikten etkilenmesin. fx4021 gayet guzel, muzikal kalitesi iyi, dengeli bir ses ureten urun. Ses gucude tatminkar. Eger yerlesimizin duzgunse performansı cok iyi. Ses fiziksel oldugundan yerlesime cok dikkat etmeniz lazım oda akustigide buna cok etki ediyor tabi. Birde kaynak kalitesi onemli. Mesela ben walkman telefonda deck cıkısı ile cok daha kaliteli berrak tertemiz bir ses alıyorum pc ye gore. Pc nin ses kartı ile o neticeyi alamadım.
Kutu iceriginden duvar aparatlarıda cıkıyor ve 2 adet. Uyduların masa tipi ayagını cıkarıp bunları takıyorsun ve duvara monte edilecek duruma geliyor. Ayrıca 3.5 RCA ceviricide bulunuyorki cok iyi dusunmusler.
altec in cok kaliteli hifi urunlerinin oldugunu ve hakkaten tanınmıs bir marka oldugunu biliyorum.herkese kullandıgı urun guzel gelir tabi ama ben de cok menunum:)basları hakikaten cok dolgun ve temiz.tahminimce ve sizin de soylediginiz gibi daha kaliteli bir ses kaynagı ile daha guzel sonuc verecektir(laptopta baglı).dip gurultu ise konnektor baglı degilken kulagımı uydulara yapıstırırsam zayıf bir nefes sesi kadar geliyor.(db olarak olçmem mumkun olmadıgı için bu sekilde tasvir etmek zorundayım). askı aparatı 1 tane cıktı canım sıkıldı o yuzden ama koca sistemi de geri goturmek istemiyorum.zaten zor buldum ve tesadufen gitme imkanım oldu.bir daha aynı yolu tepemem sanırım.umarım telefonla halledebilirim. yerleşim konusunda da tecrubeli oldugunu dusundugum için soruyorum:odam yaklasık 15 m2 ve odanın iki tarfınıda kullanıyorum odanın boyuna olan karsılıklı duvarlara uyduları yerlestirmeyi dusunuyorum,uygun olur mu acaba?veya capraz koselere mi koymalıyım? simdiden tesekkürler.
Askı aparatı icin distribitor firma ile bi gorusun belki faydası olur. belki cıktı kopuklerin arasında falan kaldı gormediniz. Yerlesim konusuna gelirsek bas frekanslar koseleri sever. Alt frekanslar da yayılma geriye bukulme ile olur. Bu yuzden koselerde birbirine eklenir ve 9 dB kadar artıs saglar. Sub uniteyi koseye koyun bas fazla gelirse koseden uzaklastırın. 2 kose kısmıda deneyin. Hoparlorler cok yer secici cihazlardır cunku. İdeal oda kare degil dikdortgen olandır. Diktortgen olan odanın kısa kenarına yetlesim yapmanız lazım. Yani ses uzunlamasına yayılmalı. Uyduları duvara monte ederken aralarında en az 2 metre bosluk olsunki stereo derinligi yakalayın. Dinleme yerine gore acı vermenizde faydalı olacaktır. Kulak hizasında yukseklikte bulunması lazım. Bir nevi dinleme noktası ile eskenar ucgeni sagladıgınızda ideal ses derinligini yakalarsınız. Tabi odanın akustik verimide onemli. Sagır odada ne yaparsanız yapın netice alamazsınız.
Gule gule kullanın.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.iyi forumlar