Herkese merhabalar. 18.07.2024 tarihi itibariyle Creative Sound Blaster x4 marka modeli ses kartı elime geçecektir. Bu kart ile ilgili merak ettiklerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Araştırdığım kadarıyla bu model ile ilgili çok fazla yerli kaynak bulunmuyor. Kart geldiğinde bir aksilik çıkmazsa ufak bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Daha önce kullandığım ses kartı Creative Zx idi. Karşılaştırma açısından da değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Elinde ses kartı olan veya onboard ses kartından harici bir ses kartına geçmek isteyen kullanıcılar için bir nevi yorum ve düşünce başlığı olarak konuyu açmış bulunmaktayım. Elinde halihazırda x4 kullanan kullanıcılar da görüşlerini bildirirse sevinirim. Son olarak bu ses kartını hangi ekipmanlar ile kullanıldığını da ses kartı sahipleri belirtirse sevinirim. Ben kartı Steelseries Arctic Nova 1 ve LG 300W Soundbar ile kullanmayı düşünüyorum. İleride Beyerdynamic'in oyuncu kulaklığını satın alıp deneme gibi bir düşüncem de var. Şu an kullandığım kulaklık 16 OHM olması lazım. Bu ses kartından beklentim açıkçası temiz ve güçlü bir ses deneyimi yaşamak. Umarım bu kartı almak isteyip de şüphede kalan arkadaşlara yardımcı olacak bir konu olur. Herkese selametle. |
Creative Sound Blaster x4 Merak Ettikleriniz
-
-
Kart geldi mi hocam, kullanma fırsatınız oldu mu?
-
Hocam geldi iki gündür akşamları kullanıyorum. İşten biraz yorgun geliyorum aynı zamanda iyi kurcalayıp öğrenmeye çalışıyorum. Ama genel olarak çok memnunum.
-
Bağladığınız ses sistemi nedir acaba?
-
Kulaklık olarak SteelSeries Arctic Nova 1 kullanıyorum. Ses sistemi olarak LG 300W Soundbar.
-
Deneyimlerinizi aktarmanızı bekliyorum. Hayırlı olsun..
-
-
Elimde philips 5+1 ses sistemi vardı daha önce masaüstü bilgisayarda dahili ses kartı ile sorunsuz kullanıyordum, realtek hd audio manager ile ayarlarını yapıp mozilla browser ile subwoofer dahil tüm bassları alıyordum (chrome da nedense hoparlör doldurma özelliği çalışmıyordu)
Su anda nedenini bilmiyorum gerek windows 11 e geçmem gerek realtekin softwere güncellemesi bilemiyorum, sadece tek bir hoparlörden ses alabiliyorum, aynı anda tüm hoparlörler çalışmıyor
Pc ye 3 kablo turuncu yeşil ve siyah ile bağlıyorum kablo yerlerini değiştirince diğer hoparlörden ses geliyor ama aynı anda hepsinden gelmiyor
Creative soundblaster ile 5+1 imi çalıştırabilir miyim, yardımcı olursanız sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X