Şimdi Ara

Alternatif arçelik çamaşır makinesi önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
4.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Giriş seviyesi dersek de çok haksızlık olmaz mı Candoğan Bey? Hangi marka olursa olsun, eski makinelerin zaten ölüsü yeni makinelerden her konuda daha oturaklı, malzemeleri, parçaları daha kaliteli. Günümüzde artık her teknolojik alet bozulmamaya karşı değil, gerektiğince bozulmama üzerine üretiliyor. Yani sağlamlık kaygısı gütmüyor markalar, daha çok göz boyamaya yönelik. Mesela neden ben 30 liralık bir bilya için komple kazan değiştirmek zorunda kalıyorum ve parça pahalılığı yüzünden yeni bir makine almaya mecbur bırakılıyorum. İnsanlarımız çünkü bunu fazla önemsemiyor tipe bakıyor bir de bilmem ne özelliği vs diyerekten göz boyanıyor biz de vay be bunda bu varmış diyip kanıp alıyoruz. Markalarda bunu kullanıyor işte. Teknoloji arttıkça kalite de düşüyor bence. Mesela ben ilk çamaşır makinemizdeki (Arçelik 3500) körüğü ve cam kalitesini dış malzeme kalitesini hiçbir yeni model de görmedim mesela 2011 den sonraki. Yeni makinelerin körükleri sanki geri dönüşümden gibi çoğu gördüğüm markada. Yakın zamanda makine alacağım sıralarda, Lg çamaşır makinesinden bu yüzden vazgeçtim inanılmaz adi bir körüğü vardı o kadar fiyata hatta şikayet varda da böyle yorum okumuştum körüklerin çıktığını çamaşırların yırtıldığını körüğün cama dayanan kısmının kırıldığını vs. Bu makine sunduğu özellikler bakımından ve birazda fiyat olarak bir nebze Arçelik'in diğer ürünlerinden daha iyi 9147 Ycm'yi ayrı tutuyorum. Yanlış anlamayın ucuz demiyorum. Arçelik'in bugüne kadar kömürlü ve özelliksiz makinelere istediği fiyat bakımından diyorum. Çünkü diğer modelleri özellik ve ederi bakımından daha pahalıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Anneme alarak bizde bir hata yaptık daha yüksek modelini aldık sonuç aynı..

Beko için çok normal bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: glacier67

Giriş seviyesi dersek de çok haksızlık olmaz mı Candoğan Bey? Hangi marka olursa olsun, eski makinelerin zaten ölüsü yeni makinelerden her konuda daha oturaklı, malzemeleri, parçaları daha kaliteli. Günümüzde artık her teknolojik alet bozulmamaya karşı değil, gerektiğince bozulmama üzerine üretiliyor. Yani sağlamlık kaygısı gütmüyor markalar, daha çok göz boyamaya yönelik. Mesela neden ben 30 liralık bir bilya için komple kazan değiştirmek zorunda kalıyorum ve parça pahalılığı yüzünden yeni bir makine almaya mecbur bırakılıyorum. İnsanlarımız çünkü bunu fazla önemsemiyor tipe bakıyor bir de bilmem ne özelliği vs diyerekten göz boyanıyor biz de vay be bunda bu varmış diyip kanıp alıyoruz. Markalarda bunu kullanıyor işte. Teknoloji arttıkça kalite de düşüyor bence. Mesela ben ilk çamaşır makinemizdeki (Arçelik 3500) körüğü ve cam kalitesini dış malzeme kalitesini hiçbir yeni model de görmedim mesela 2011 den sonraki. Yeni makinelerin körükleri sanki geri dönüşümden gibi çoğu gördüğüm markada. Yakın zamanda makine alacağım sıralarda, Lg çamaşır makinesinden bu yüzden vazgeçtim inanılmaz adi bir körüğü vardı o kadar fiyata hatta şikayet varda da böyle yorum okumuştum körüklerin çıktığını çamaşırların yırtıldığını körüğün cama dayanan kısmının kırıldığını vs. Bu makine sunduğu özellikler bakımından ve birazda fiyat olarak bir nebze Arçelik'in diğer ürünlerinden daha iyi 9147 Ycm'yi ayrı tutuyorum. Yanlış anlamayın ucuz demiyorum. Arçelik'in bugüne kadar kömürlü ve özelliksiz makinelere istediği fiyat bakımından diyorum. Çünkü diğer modelleri özellik ve ederi bakımından daha pahalıydı.
    Yorumlarınıza hak veriyorum, yeni makinelerin sağlam olmadığı konusunda hemfikirim ben de. Ancak In Love yenilenince ben benzer bir makine hayal etmiştim. Bayide körük lastiği ile tambur ağzında açıklık olan, incecik saclı, basit kapaklı oynayan düğmeli bir makine görünce şaşırdım. Eski In Love serisi geldi diye düşünenler hüsrana uğramasın diye bildirmek istedim.

Ya da ben kendi makineme çok alıştığımdan bana böyle geldi bilemedim :)

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Eskiden böyle değildi be hocam vallahi..
    Bende sizlere katılıyorum :) ilk cümlem haricindeki aslında her yazdıklarım size katılır nitelikte :)

Anneme çamaşır makinesi alacaktım çok fazla şikayet konusu görünce Arçelik 7103 den son anda vazgeçip bosch wak 20202 aldım.iyimi yaptım bilemiyorum bütçe anca ona yetiyordu 1740₺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 30 Mayıs 2019; 12:54:0 >
  • sharpie kullanıcısına yanıt
    Bence iyi yapmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz3659

Çok teşekkürler cevap ve önerileriniz için. 9123 ile değişim yapmayı planlıyoruz şu anda. Sonucu da buraya yazarım.
    Merhaba,

9123'ü aldınız mı acaba? Memnun musunuz?
  • Merhaba,

9123 ile değiştirdik ve şimdilik memnunuz. Sessizliği bizim için yeterli ve makine yerinden oynamıyor :)
    Dokunmatiği çok iyi değil ama iş görüyor. Şu kadar saat sonra çalış fonksiyonu da biraz farklı bir biçimde, şu kadar saat sonra bit şeklinde var.
    Tekrar yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3659 -- 17 Haziran 2019; 22:16:8 >
  • oguz3659 O kullanıcısına yanıt
    Hocam yerinde oynamıyor derken bu makinanın deviri ile alakalı bir durum mu yoksa içine hafif çamaşır koyulunca mı makina yerinden oynuyor. Bizim de 15 yılda bosch makina bozuldu arayışa girdim bende arçelik mi bosch mu araştırıyorum bütçe en fazla 3000tl olacak bakalım bizim kısmetimizde ne var
  • Geç cevap için kusura bakmayın. Yüksek devirde titreme var ama ayaklar sabit, bir problem olmuyor. İlk aldığımız cihaz ilerlemeden duramıyordu :D
  • 10 yıllık makinem emekli oldu , yerine 9143 ycm düşünüyorum öneriniz var mıdır?
  • birde yeni makine alınca

şu üründen alıp kullanmayı düşüyorum uygun mudur kullanan var mı ?
    eski makinenin al kısmı pas tutmuştu.

• warking kullanıcısına yanıt
    9143 yerine 9123N modeline bakın kat kat daha iyi ürün. yada 9103D . ay sonuna kadar iyi indirim var bunlarda. güzel modeller
  • 9123n modeli yıkama durumunda sağa ve sola çevirmeye başlarken dişli kaçırır gibi bir ses çıkarıyor. Servis bu ses normal diyor ve su jeti pompasından geliyormuş. Kullanan arkadaşlarda durum nasıldır? Aynı ses sizlerde de var mı?

• Arada garip gıcırtı benzeri bir ses bizde de gelmeye başladı ama henüz servis çağırmadık.
    Daha önce de söyledim mecburiyet yoksa arçelik çamaşır makinesi almayın. Kesinlikle parasına değmez. Çok gürültülü sıkar. Aşırı sallanır, nerdeyse yerinden oynar vs. 2020 de bu kalitede ürün satılmaması gerek ama maalesef satıyorlar işte...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.