< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Alternatif Yardım: ahbap.org (3. sayfa)
-
-
Tamamdır teşekkür ederim
-
Ahbap ın iban numarası 0059 ile biten iş bankası hesabı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Afad vs adına sahte siteler açılmış dikkatli olalım. Twitter'da dolaşıyor.
Ahbap iş bankasına ibanina 80 lira gönderdim parayı iade etmişler. Alıcı kısmına ne yazdığımı da hatırlamıyorum
Bu konu yardımcı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkkkkan -- 7 Şubat 2023; 21:37:47 > -
Paycell ve nays kullanan arkadaşlar için de dijital kartlar iyi olmuş daha fazla destek gonderılebılır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanların devletin resmi kurumlarına dahi yardımda endişe etmesi, bir "Acaba?" demesi çok üzücü..
Bununla birlikte sizin niyetiniz önemli, siz AFAD'a Kızılay'a yardım ettiniz ama onlar bunu gerektiği gibi kullanmazsa günahları boynuna, bunun vebalini ödeyemezler..
Bu sebeple yardım etme hususunda endişe etmeyiniz..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet. Doğrudur. Asnagidaki linkten hesap numarasını kopyalayabilirsiniz.
https://ahbap.org/bagisci-ol
afad kizilay bunlar paralari yemekle mesgul okduklari icin birsey yapamadilar. Ahbap alternatif degil kizilayla afad alternatif yardim kuruluslari
Saçma bir yorum olmuş...Yardım paralarını toplayıp gerekli yerlere harcamayanlar günahı vebali düşünür mü? Ayrıca işleri bu dünyadayken halledilmesi önemli, benim gözümle görmem lazım bazı şeyleri...Bu zihniyet yüzünden bu durumda değil miyiz?
Arkadaşlar yardım yapacağınız yerleri iyi seçin, araştırın, soruşturun...Güvendiğiniz ve içinizin rahat ettiği yerlere yapın bağışınızı...Bu forumda yorum yapabiliyorsanız zaten teknoloji ile aranız iyidir, sahte siteler, phishing falan bunlara düşmezsiniz diye düşünüyorum...Ayrıca ayni yardım yapacaksanız da bunları güvenilir kuruluşlar üzerinden yapın...Bireysel yapmayın, üç beş kişi birleşip kamyon tutup yükleyip göndermeyin...99 depreminde Adapazarındaydım...Deprem sonra sı bu tür yardımların ziyan olduğunu çok gördüm, ilk günler kaldırımlarda ekmek tepeleri vardı...İyi niyetli insanlarımız ekmekleri kamyona yüklemişler göndermişler...Getirende prosedür vs dinlermi, yıkmışlar ekmekleri sokağa gitmişler...Aynı şekilde giyecek, yiyecek yardımları...Kamyoncu sadece yükünü boşaltıp o kaostan çıkma derdinde...Hiç ihtiyacı olmayanlara verip gidiyorlardı şehirden...Gözümle gördüm, evlerin bodrumları teneke teneke peynirler, su kolileri doluydu...70 yaşıda yardım için sıraya girmiş nenelerin eline demir makası, kazma, kürek verip yollayanları gördüm...O yüzden ayni yardımları kuruluşlar vasıtası ile gönderin...
-
Evet hükumete güven çok az ancak AFAD şu anda en yetkili organ. Deprem zamanı siyaset yapılmaz düsturuyla AFAD, AKUT ve İHH'ya gönderdim eşit miktarda. Herkesin farklı kanallardan çalışmalar yürüttüğünü biliyorum. Bence Ahbap böyle bir bütçeyi tek başına yönetebilecek kapasitede bir oluşum değil. Zaten onlar da AFAD ile koordineli çalışarak dağıtım yapıyor.
Kimseyi zan altında bırakmadan, insanların güvenini zedeleyip yardım yapmaktan kaçınmasına sebep olmadan hareket etmekte yarar var.
Saçma sapan yorum yapıp,sonrada dikkatli yorum yapmak lazım demek de neyin kafasıysa artık? lakin şu an Ahbap, Afad'dan daha iyi çalışıyor.. koordineli çalışmalarının sebebinin de önlerine engel koyulmaması için olduğunu halen anlayamadıysan zaten ne deseler boş..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Acabası yok yardım yapacaksak istediğin yere yapabilirsin ben gönül rahatlığı ile AFAT a yaptım. Sen de Kızılay a yada derneklere yap yeterki yerine ulaşsın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biraz ravencoin kalmış kazımın son günlerinden nasıl yollarım bunu acaba
-
Saçma bir yorum demeniz sizin nezdinizde bana da saçma geldi..
Ben bugünlerde elimizden geleni yapmak adına yardımda bulunmayı, bizden aldıkları paraları yerinde kullanmayanların ise bunun vebalini ödeyemeyeceklerini söyledim..
Normal zamanda endişenizi anlarım lakin bugünlerde deprem paralarını başka şeyler için kullanmaları imkansız..
Kaldı ki öyle veya böyle sahada bu kuruluşları görüyoruz..
En güzeli yardımları pay ederek farklı kuruluşlara iletmek çünkü hepsi bir şekilde yaraları sarmaya çalışıyor, naçizane ben böyle yaptım..
Bence ahbap'ın alternatifi, afad ve kızılay.
-
AFAD'a helal olsun nerde bir kurtarama çalışması varsa onlar hep orada, ayaklarına taş değmesin Allah razı olsun cennetlik insanlar
-
Kızılay alternatif bile değil.
Kızılay alternatif değil zaten,VERGİDEN KAÇINMA PARDON KAÇIRMA MERKEZİ olduğundan beri ne kadar çürümüş olduğu su yüzüne iyice çıktı.
Belediye tarafından yapılacak yardım girişimleride merkezi otorite showu için tehlike görülüp ne olacağı belli olmadığı için çok ciddi bir kanal afet zedelere ulaşmak açısından.
Ufak bir anektod ancak sevgili müzüsyen zamanında çek-senet dolandırıcılığı açısından ceza almıştı ve şu an ne kadar el emin olarak görülmekte hakim gücün tüm unsurları ve destekçileri bir baksın.Onlara günah verilmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X