Hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren alternatörler hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Alternatörlerle ilgili geniş açıklama olan türkçe yada ingilizce döküman yada web sitesi varmı bildiğiniz? alternatörleri kendimiz yapmak istesek nasıl gerçekleştirebiliriz? genel çalışma mantıkları nedir?
Alternatörün ürettiği gerilimin AC Yada DC olması neye bağlıdır? dönme hızı gerilimi mi etkiler akımı mı? sorulacak daha pek çok soru var. Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürler
jen. hızı voltajı etkilemez frekansı etkiler yalnız standart hız 3000 ila 1500dür bunu alternatörün tipi belirler .bu hızları çok düşürürsen ozaman voltaj düşebilir buda yaptığın masrafa deymez .altarnatör standart hızda olursa sargılara baglanan avr otomatik voltaj kontrol devresi voltajı sabitler frekansı motorun veya neyle çalıştırıcaksan onun dönme hızı ayarlar.bunun dışında yok ben dc çıkış isterim dersen eskibir amerikan yapımı hobart kaynak makinasında gördüm sargılarla mühendislik gerektirecek derecede oynuyorsun tavsiye etmem . cmilsoytas@hotmail.com