Şimdi Ara

Çalışan Diyot Ölçümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Televizyona ait smsp güç devresindeki standby trafosunun çıkışındaki diyotların, devre çalışırken ölçümünde neden pozitif değer görüyoruz ?

Çalışan Diyot ÖlçümüMICRO ELEKTRONİKyoutube
    #pfc #philips #ledtv #nasılyapılır #karttamiri #kurs #elektronik #eğitim #smps #tricks KURS SİPARİŞ: microelektronik32@gmail.com FLUX SİPARİŞ: https://gardrops.com/reis32 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCHeW3dMo8l02LDUGsmTNdkw/join
    https://www.youtube.com/watch?t=175&v=SNVLhIxh1Go&feature=youtu.be

Çalışan Diyot Ölçümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 30 Mayıs 2024; 19:59:31 >

• diyotların katot(çizgili uç) ucunda pozitif gerilim okunur. çünkü diyor tek taraflı akım geçiren bir elemandır. ama o uca alternatif gerilim uygularsanız, bu sefer diğer uçta(anot) negatif gerilim okursunuz.

• dergul D kullanıcısına yanıt

peki yönleri neden trafoya bakıyor , normalde çıkısa bakıyor genelde çizgili tarafları

• fsh77 kullanıcısına yanıt

smps güç kaynağındaki trafonun görevi farklıdır. trafolu güç kaynağında trafo ac geriliminin değerini değiştirirken, diyotlar doğrultma yapar. smps güç kaynağında ise trafo alternatif gerilim yerine doğru gerilim dönüşümünü yapar. bu yüzden sekondere giren gerilimin yönünün belli olması istenir.

• dergul D kullanıcısına yanıt

sorduğum farklı bir konuydu ,burdaki standby trafosun çıkışındaki diyotlar kartın çıkışına bakmıyor (resme göre sol taraf) ama diyotlar burda doğrultma işini yapıyor ve yönleri (çizgili kısımları) trafoya bakıyor

normal smps G.K da normal trafoların çıkışında negatif voltaj istenmiyorsa diyotların çizgisiz kısmı trafoya bakıyor

• devreye eksi gerekli ise beyaz trafoya bakar.

devreye + gerekli ise beyaz devreden tarafta olur.

devredeki şemayı göremedigimiz icin tam yorum yapamayız. görünürde eksi dc gibi fakat alt şemada farklı yere gidiyor olabilir.

ölçü aletinin göstergesinde - işareti çıkar.

-26v gibi.

+ ise sadece 26 yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

peki devreye + gerekli ve diyot üzerinden geçen gerilimi ölçüyorum,(smsp trafo ile kendim baktım duruma) kırmızı prob diyodun katoduna siyah prob diyodun anoduna değdiriyorum ama ölçü aleti pozitif bir gerilim gösteriyor probları ters çevirsem - değer ile gösteriyor asıl merak ettiğim bu , neden işaretler bu şekilde oluyor, açıklaması nedir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj ve Direnç İlişkisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fsh77 kullanıcısına yanıt

Yanlış ölçüyorsunuz, diyotun trafo tarafı hızlıAc dir.

Eksi prop devredeki gnd noktasına bağlanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.