Şimdi Ara

Alternatör rotor tamiri yardım.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 4,5 KW jenerator den çıkma alternatör var. rotor mıknatıs tamamen bitmiş özelliği kalmamış. 1000 devire ulaşsa bile 20 W bir lambayı yakamıyorum. resimlerde görülen rotor uzunluğu 12 cm ve çapı 10 cm dir. rotor üzerinde 1,2 cm aralıklarda çizgiler halinde mıknatıs dizilimi yapılmış. bu rotoru nasıl tamir edebilirim. n52 mıknatıs ile yapabilirmiyim ve hangi mıknatısı seçmem lazım. yardımlarınızı bekliyorum.

Alternatör   rotor tamiri yardım.?

• Sincap kafesli motora benziyor daha çok. Yanılıyorsam kusura bakma.
  • tam anlamiyorum cesitlerden. jenerator den cikardim. 4,5 kw 220 V oldugunu biliyorum. rotor da miknatislanma sifira dusmus. neodyum kullansam nasil yaparim bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotor uzerinde sargi yok. tamamen metal.

• neodyum miknatis olarak N48 10x10 silindir miknatis ile hesap yaptim 200 tane kullanmam gerekiyor. 10 mm matkap ile sira halinde 10 mm delip miknatislari yerlestirsem epoksi kullanmadan çelik yapistirici ile yerleştirsem sorun yasarmiyim acaba.

• up

acaba bir yardımcı olacak arkadaş varmı .?
  • kardeşim o benim gördügüm rotorun mıklatısı yok bence sen bi bak o rotorda mıknatıs yoktur senin o güç aldıgın pirizlerin orda bitane kondanstör olacak o na bak arızalanmıştır bu altarnatör 3000 devire cıkmayınca güç vermez. hem mıknatıslı olsa o rotorda kömür olur bu gördügüm altarnatör benzinli bi motorun altarnatörü boş yere para harcama 3000 d.d nın üzerine cıkarsan o altarnatör calışır kondanstörün saglamsa 3000 devrin altında calışmaz o altarnatör..ulaşmak istersen firaim27_27@hotmail com
  • quote:

Orijinalden alıntı: basata

Arkadaşlar elimde 4,5 KW jenerator den çıkma alternatör var. rotor mıknatıs tamamen bitmiş özelliği kalmamış. 1000 devire ulaşsa bile 20 W bir lambayı yakamıyorum. resimlerde görülen rotor uzunluğu 12 cm ve çapı 10 cm dir. rotor üzerinde 1,2 cm aralıklarda çizgiler halinde mıknatıs dizilimi yapılmış. bu rotoru nasıl tamir edebilirim. n52 mıknatıs ile yapabilirmiyim ve hangi mıknatısı seçmem lazım. yardımlarınızı bekliyorum.

sadece motosiklet alternatörlerini bilirim , jeneratör alternatörlerinin yapısı hakkında pek bilgim olduğu söylenemez ama resimlere baktığımda AC motor endüvisi (rotoru)ve sargılarını görüyorum. O endüvi kesinlikle mıknatıslı değil , çizgiler halinde dediğiniz şeyler bildiğimiz sac plakalar.
    Ökkeş arkadaşımız da motosiklet alternatörü demiş ; motosikletlerde kesinlikle böyle bir alternatör yoktur. Ve mıknatıslı olsa kömür olurdu demiş , motosikletlerde mıknatıslı endüvi kullanılan anternatörlerde kesinlikle kömür olmaz. endüvisinde bakır sargı olan alternatörlerde kömür bulunur.

kısacası başta da söylediğim gibi jeneratör alternatörlerinin yapısını bilmiyorum. bildiğim şeyleri de yazdım.

selamlar kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.