< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Altın fırsatları ( puan - çek - chip para v.s ile ) (1072. sayfa)

-
-
Dün Hepsiburada sepete Ahlatçı Ajda bilezik attım 10gr 40150 civarı, şimdi girdim altında sepette %2 kampanyası var yine aynı fiyat. 😃 Hb hep böyle fiyatı artırıp sepette indirim diye üçkağıda getiriyor dikkat edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahlatcı 22 ayar 10gr Ajda 39.621 tl şu an
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O genel fiyat düşmesinden kaynaklı Hoca'm yani normal fiyatı o şu an %2 indirim kısmı üçkağıt
Market olarak geçen pazaryeri nereler var arkadaşlar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar. Her ay kalan parayla sarrafa gidip çeyrek alıyorum. Aklıma takılan ben alırken gelen diğer müşteriler hep gram altın alıyor. Yatırım için çeyrek mi yoksa gram altın mı almak mantıklı? (Ortalama 40k için)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EllerYukarı -- 1 Nisan 2025; 18:48:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tabiki gram altın hocam .
Bu makas durumu daha mı az oluyor sebebi nedir?
Altın fiyatları veren sitelerden (saglamoglu haremaltın vb) al sat fiyatlarına bakıp kendiniz değerlendirme yaparsanız daha uygun olur.Buradaki arkadaşlar kimisi gram altın uygun diyor , kimisi cumhuriyet, kimisi ata lira. Yine bazı kuyumcular gram altın derken bazıları çeyrek ata lira vb diyor.
-
Sektörden biri olarak kendi yorumumu yapayım, gram altının tek avantajı ihtiyaç halinde parça parça bozdurulabilmesidir. Toplu para ile alım yapacaksanız en mantıklısı ata yani cumhuriyettir. İkisi aynı şeydir. Olayın en basit matematiği şu şekilde ata 7.20 gram, bozdururken bir kere makasa maruz kalıyorsunuz, onun yerine 7 tane gram alsaydınız 7 defa makas farkı olacaktı.
-
ata lira 22 ayar mı oluyor hocam? Dediğinize göre hesap yapılırsa daha mantıklı oluyor gerçekten.
-
yarım altın = 2 çeyrek = 3,5 gram
tam altın = 4 çeyrek = 7 gram
24 ayar gram harici olanlar 22 ayardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VADev -- 2 Nisan 2025; 16:37:3 > -
Evet doğrudur 22 ayardır, 7.20 gram gelir.
Makas 7 kere olsun ne olacak, ha 100 Gr %3 makas farkı 3 Gr eder, ha 10 x 10 Gr %3 makas farkı 10 x 10 x %3 makas = yine 3 Gr makas.quote:
Orijinalden alıntı: Dura-AceEvet doğrudur 22 ayardır, 7.20 gram gelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1 çeyrek = 1.75 gram
hesabınız hatalı.
-
Karıştırmışım, düzelttim. Teşekkürler.
-
Kabaca 22 ayar fiyatı 24 ayarın yüzde 10u düşüktür(net oran 0,916sı kadardır)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki hocam 50 gr şeklinde alsak mı mantıklı yoksa ata mı mantıklı
külçe gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X