Şimdi Ara

Altınımı kuyumcudamı bozdurayım bankadamı? Hangisi daha karlı acill son gün!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
37.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde fiziki olarak düğünden kalma altınlarım var ve bu haftasonuna kadar bozdurmam gerek. Bankada mı bozdurmam daha karlı yoksa kuyumcuda mı?
    Bankalarda alış satış aralığı daha dar fakat altın hesabı açtırmak falan baya bi işlemi varmış galiba.
    Kuyumcuda da alış satış arasında 10 tl gibi uçuk bi fark var.
    Kısacası altınımı en az zararla nerde bozdurabilirim??? Bilen, ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Altını Bankada mı Yoksa Kuyumcuda mı Bozdurmalısın?

Altın, değerli bir yatırım aracı olup likide değere dönüştürmek istediğinde bozdurman gerekebilir. Bu kararı verirken altınını bankada mı yoksa kuyumcuda mı bozdurman gerektiğini bilmek önemlidir.

Bankada Altın Bozdurmak

• Güvenlik: Bankalar, altınını güvenli bir şekilde saklar ve sigortalar.
    • Belirli Fiyatlandırma: Bankalar, altın fiyatlarını güncel piyasa fiyatlarına göre belirler.
    • Kolaylık: Altınını çoğu banka şubesinde bozdurabilirsin.
    • İşlem Ücretleri: Bankalar, altın bozdurma işlemi için işlem ücretleri alabilir.

Kuyumcuda Altın Bozdurmak

• Daha Yüksek Fiyatlar: Kuyumcular, bankalara göre genellikle daha yüksek altın fiyatları sunarlar.
    • Pazarlık Yapma İmkanı: Kuyumcularla altın fiyatını pazarlık edebilirsin.
    • Anında Nakit: Altınını kuyumcuda bozduğunda anında nakit alırsın.
    • Sınırlı Güvenlik: Kuyumcular bankalar kadar güvenli olmayabilir.

En Karlı Seçenek

Altınını bozdurmak için en karlı seçenek, mevcut altın fiyatlarına ve işlem ücretlerine bağlıdır. Genel olarak, daha yüksek fiyatlar sunan ve pazarlık yapmaya açık olan kuyumcuları tercih edebilirsin. Ancak, güvenliğe öncelik veriyorsan bankayı tercih etmelisin.

Kapalıçarşı'da Altın Bozdurma

Kapalıçarşı, altın bozdurmak için popüler bir yerdir. Burada çok sayıda kuyumcu bulunur, bu da rekabetçi fiyatlar ve pazarlık yapma imkanı sağlar. Ancak, kalabalık ve güvenlik kaygılarını göz önünde bulundurmalısın.

Sonuç olarak, altınını bozdurmak için en iyi seçeneğin kişisel önceliklerine ve mevcut piyasa koşullarına bağlıdır. Güvenliği ön planda tutuyorsan bankayı tercih edebilirsin. Daha yüksek fiyatlar ve pazarlık yapma imkanı istiyorsan kuyumcuları değerlendirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bozarim altını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

50 60 çeyrek yarım tam altının ya da daha fazlası, 10-15 bileziğin ya da daha fazlası varsa gel istanbul kapalıçarşı'da bozdur. Gram 89, çeyrek 145, yarım 287, tam 575, 14 ayar 51, 18 ayar 62, ata 591, reşat 588. O da sana.

Evet militarist o dediğin kadar var bu fiyatlar alış fiyatlarımı???
  • Militarist bu fiyat olduğundan eminmisin? Çünkü bugün bikaç kuyumcu gezdim kocaelide ve en yüksek veren 82,2 tl fiyat verdi. Senin dediğin rakam yaklaşık 7tl fazlası ki bu rakam uçuk bi rakam?
    Kapalıçarşıda hangi esnafta bu fiyata bozdurabilirim hepsi bu fiyatı veriyormu?
    Eğer dediğin gibi bu fiyatlar gerçekse hiç düşünmeden gelip istanbulda bozdururum zaten yanıbaşımda.
    Ayrıntılı olarak yardımcı olursan sevinirim çünkü benim kafam karıştı
    @
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Dolar ve euro alış fiyatları nedir Kocaeli'de bir dövizcide mesela? Kapalıçarşı'da 2.28'e bozdurabilirsin doları. Altın da öyle.

Google'da kapalıçarşı kuyumcu diye arama yap çıkan bir kuyumcuyu telefonla ara sor fiyatları. Pm ile ben de bir telefon numarası gönderebilirim sana.

Kapalıçarşı esnafı telefonda pek fiyat vermeyi sevmiyo galiba. Sadece 1 tanesinden alabildim evet, o da çok az da olsa burdan fazla söyledi.
    Militarist gerçekten iyilik yapmak istiyosan net bişey söyle bende onu yapayım eğer bana uygun gelirse. Sen bi fiyat veriyosun sonunda o da sana diyosun ondan sonra kapalıçarşı esnafını ara fiyat al diyıosun sonra da pm den sana bi numara atayım diyosun. Eğer iyilik yapmaya çalışıyosan beni uğraştırma ve oyalama kardeş varsa öğreneceğim numara ver arayıp öğreneyim fiyat uygunsa da gidip bozdurayım. Bana çarşamba son gün.

• bankalar fiziki altini ucuza bozduruyorlar sanirim kuyumcular en mantıklısı. yalniz kuyumcu da esnaf oldugu icin saf gorunmemeye calis.. her an tokatlayabilirler..
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Saol hocam haklısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • e-Militarist kullanıcısına yanıt
    pm
  • banka da bozdurma git kuyumcuda bozdur
    bankaların canı cehenneme her işe girdiler aç gözlü bencil pislikler
    esnaf kazansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guuwa chi-mu

banka da bozdurma git kuyumcuda bozdur
    bankaların canı cehenneme her işe girdiler aç gözlü bencil pislikler
    esnaf kazansın

kazanmasın kardeş esnaf kazanmasın gözleri dönüyo bankaların oranları daha iyi.

• Biraz bekle,altın yükselecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

Biraz bekle,altın yükselecek
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Leh'im yapmam gerek onları eritirmisin havya bey?

• quote:

Orijinalden alıntı: jumo43

Bu mesaj silindi.
    5 yıl olmuş adam evlendiyse çocuğu olmuştur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orya Kuyumculuk en iyi Kuyumcu markaları arasındadır, 25 yıllık deneyimi ve 10 Yıldan fazla aynı mağazada hizmet vermektedir. İstanbul kuyumcu mağazası denildiği zaman Gaziosmanpaşa bölgesinde bulunan kuyumcu Orya altın takı modelleri ile dikkat çekmektedir.
    Orya Garantisi
    11 yıldır aynı adreste bulunan Merkez Mağazadan veya Online Kuyumcu mağazadan satın alınan Orya Altın ve Pırlanta ürünleri garanti sertifikaları ile takdim ediliyor.
    Orya’dan alınan tüm takı modelleri ilk günkü ışıltısıyla parlayabilmesi için ömür boyu bakım garantisi kapsamında oluyor.
    En Avantajlı Fiyat ve Değişim Olanakları
    Orya Kuyumculuk hizmete başladığı ilk günden itibaren, yelpazesinde bulunan tüm ürünleri en uygun fiyat politikası ile müşterilerine sunmanın mutluluğunu yaşıyor.
    Barbaros Hayrettin Paşa Mah. Eski Edirne Asfaltı No:290/A 500 Evler
    Gaziosmanpaşa İstanbul 34250 (Taşköprü Durağı)
    Telefon: 0 212 618 37 76
    Cep: 0 532 488 93 78

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.