Arkadaşlar merhabalar. Altyapım ADSL destekli olduğu için uzun bir süredir Superbox kullanıyorum. Tam 1 ay sonra taahhütüm bitiyor ve kaderin cilvesi bu ay itibariyle VDSL gelmiş. Nasıl geldi bilmiyorum ama gelmiş :) Velhasıl kelam asıl sorum şu; Mevcut altyapı interneti kullanmadığım için komşumun modem arayüzünden baktığımda hala ADSL hızları gözükmektedir (Resim 1). Resim 2'de ise benim 3-4 sene önce aldığım ADSL hizmetinde kendi çektiğim modem arayüz ekran görüntüsü yer almaktadır. Şuan güncel olarak 75mibt gözüküyor ama komşumun modem aynı şeyi söylemiyor. Hala 11mbit gösteriyor. Acaba ADSL tanımlı paketleri olduğu için olabilir mi. Resim 1 (Komşumun Güncel Değerleri) Resim 2 (4 Sene Önceki Kendi Değerlerim) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesm18 -- 22 Ocak 2022; 23:2:51 > |
Altyapı Hakkında (Sonunda VDSL Geldi)
-
-
Up. Var mıdır hat değerlerinden anlayan birileri acaba.
-
adsl ve vdsl paket ayrıdır komşunuzun modemi şuan adsl2 plus ile buluşması gerekirken gdmt ile buluştuğu için düşük görünüyor doğru profilde maksimum 18 veya ustu görünecektir hızı adsl profilde olduğu için vdsl profilde ise altyapı sorgulamada ne yazıyorsa o aşağı yukarı doğrudur tahutsuz bir abonelik başlayıp deneyin mümkünse forumdaki arkadaşlardan veya kendi arkadaşlarınızdan indirim kodu alıp öyle başlatın aboneliği hem size hem kodu aldığınız arkadaşa fayda sağlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
çok teşekkür ederim yardımınız için hocam
-
Paketiniz VDSL olsa idi max hızı görebilirdik modem destekliyor ise VDSL :)
-
-
Anladım hocam teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam şu siteden sorgulayıp bakabilir misiniz ?
göknet iletişim a.ş.İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber -
Gelecek hafta bağlatacağım. İnşallah yazdığı değeri verir bakalım. Bizim evin içinde 2 hat var hız bölünüyor onu çözebilirsem muhtemelen tüm hızı alabilirim
140 metre mükemmel diyemeyiz ama iyi sayılır, 75 mbit alabilmeniz lazım. bina içi tesisatın iyi olduğunu varsayıyoruz, eğer bina içinde çok fazla kablo eki varsa hızınız oldukça düşebilir.
-
50 alsam oturur dua ederim :). 10mbit kullanıyorum şuan
hiç belli olmuyor valla ,bakın benim böyle gözüküyor ama aldığım hız 99 mbit
-
Bina içi tesisat iyi ise 50 alırsınız hocam, gözüken o şu an.
-
Rica ederim
-
Başvuru yapalı 24 saat olmadan internet geldi.
-
Hattınız çok sınırda duruyor hocam. Bu şekilde verimli kullanamazsınız. Hızınızı birkaç kademe düşürmenizi tavsiye ediyorum. Koptu kopacak bir duruma gelmiş. Parazit, yoğunluk vb. kaynaklı sebeplerle problem yaşama ihtimaliniz yüksek hocam. Dilerseniz hızınızı 79 tanımından 75 civarına düşürün, böylelikle SNR değeriniz 7.5 den biraz daha yukarı çıkacak ve bir nebze de olsa sağlıklı olacaktır.
-
70'e sabitlersem muhtemelen en sağlıklısı olur. Henüz sözleşme için gelmediler. Geldiklerinde arayüzden değiştiririm.
Benzer içerikler
- türknet kurulum ücreti
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- turknet altyapı haritası
- internet ışığı yanıp sönüyor
- ev interneti başka operatöre taşıma
- en hızlı internet
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- gigafiber nedir
- turkcell abone sayısı
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X