Şimdi Ara

Altyapı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi forumlar herkese. Arkadaşlar xDSL değerlerimi ekte bıraktım. 24mbps paketine sahibim türk telekom üzerinde ancak modeme gelen 18mbps. Müşteri hizmetlerini aradığımda sorun yok diyip geçiştiriyorlar. Sanırım snr margin denilen ayari biraz düşürünce hız artıyormuş ancak bunu destekleyen bir modemim yok. Ayrıca çok çok yakınımda oturan bir arkadaşım 80mbps hız alabilirken türk telekom bana sistemde maksimum 24 gösteriyor diyor. Ama altyapi sitelerinde sorgulama yaptığımda 15mbps göstermesine rağmen bana 24lük paketi yapabildiler. Acaba keenetic modem alıp türk telekomdan zorla daha fazla hız veren bir pakete geçsem ve keenetic modem alsam daha fazla hız alabilme şansım var mı? Birkaç arkadaşım bunun mümkün olduğunu söyledi ancak pek emin olamadım.

Altyapı sorunsalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemde ulaşılabilir hız zaten 67Mbps gözüküyor şuan. SNR falan baya iyi durumda zaten. Sana tanımladıkları hız 18Mbps yoksa üstüne çıkabilir bu hat.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Hocam türk telekom yetkilisine inatla bunu izah ediyorum ancak mümkün olmadığını söylüyor. 24 mbps paketindeyim ancak 18 geliyor bu snr margin düşürülerek arttırılabilir mi? Yoksa bana direkt 18 mi veriyolar. Yani bunun icinde müşteri hizmetlerini aradığımda bana sıkıntı gözükmüyor diyip geçiştiriyorlar.

• PickyLunatix P kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle sana tanımlı hız o. 24 tanımlasalar 24 gelirdi çünkü modeme zaten 67 geliyor o ara. Altyapı kaynaklı sorun olsa modeme gelen de 18 olur.

• Hat değerine değil de senin de baktığın adrese tanımlı yere göre yapıyordur müşteri hizmeti vdsl adil zaten hattın iyi de olsa herkes alırsa kalite düşer en mantıklısı fiber

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Sorunun snr değeri ile ilgisi yok onu söyleyeyim. Forumda sıklıkla gördüğümüz üzere kapasite problemi bu.

Sizin hat değerleriniz iyi ama hızınızı arttıramıyorlar çünkü bölgenizde kapasite yok. Kapasite olmadığı zaman hat değerleriniz 100 megabit alabileceğinizi söylese dahi 100 alamazsınız.

Çözümü

1)

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Adresinizi yazdıktan sonra, yüksek hızlı internet kullanmak istediğinizi (50 megabite geçmek istiyorum diyebilirsiniz örneğin) ancak bölgenizdeki kapasitenin yetersizliği sebebiyle yüksek hızlı paketlere geçiş yapamadığınızı ve problemin çözülmesini talep ettiğinizi yazın.

Gelecek olan yanıta göre yeniden detaylıca konuşuruz.

Buna ek olarak, ekran görüntüsünü eklediğiniz modem çok eski bir modem. Güncel bir modem her zaman hattın sağlıklı çalışması için önemli bir etken.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Hocam müşteri hizmetleri 24 mbps tanımlı olduğunu belirtti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Altyapı hakkında
    9 ay önce açıldı
    FTTX-V2 altyapı ne oluyor?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam dediğinizi denicem. Ayrıca dediğiniz gibi yeni bir modem almak aklımda zaten.

• Güncelleme: btk üzerinden şikayet oluşturmak işe yaradı. Bugün aradilar ve tam 24 hiz verdiklerinj ayrica geçebileceğim hızın 35 olduğunu söylediler. 2 hafta önce maks. 24 verebiliyoruz diye inatlaşmışlardı :). Aslında daha fazla almak istediğimi belirttim ama yine maksimum 35 verebiliyoruz dediler. Böyle yavaş yavaş 60-70'lere çıkacağım sanırım.

Şu an 35 mi kullanıyorsun hocam? Hattına 35 tanımlandı ise değerlerini paylaşır mısın? Bir de modem al hocam :) Hayırlı olsun bu arada.

Hocam son olarak 35 verebiliyoruz dedikleri akşam 65e kadar verebiliyoruz dediler :). 50lik pakete geçtim ve tam olarak 50 hızını kullanıyorum.

Hayırlı olsun hocam. Değerlerini paylaşırsan bir bakalım hocam hattın sağlığı nasıl

Altyapı sorunsalı

Güzel hocam yalnız bu modemin marka model nedir? Keşke güncel bir modem alsanız daha iyi olur

• VMG3312-B10B Klasik tt modemi hocam. Yaza doğru keenetic modem almayı planlıyorum. Şuanlık paketim sınırlı olduğu için işimi görüyor. İlerde iss değiştirirsem kesinlikle değiştireceğim.

Anladım hocam hayırlısı olsun Altyapı sorunsalı 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.