Şimdi Ara

Alüminyum En iyi Nasıl Yapıştırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
32.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2mm kalınlığında profil şeklinde alüminyum var. Bunları köşelerden yapıştırmak istiyorum fakat son derece sağlam olması gerekiyor. Vidalamayı denedim, biraz esnetme hareketi yapınca vida delikleri gevşiyor ve sallanmaya başlıyor. Japon yapıştırıcı hariç en iyi nasıl sonuç alabilirim arkadaşlar bilen var mı acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alüminyum Nasıl Yapıştırılır?

Alüminyum, hafif, dayanıklı ve şekillendirilebilir bir metal olduğu için çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, alüminyumu etkili bir şekilde yapıştırmak, benzersiz özellikleri nedeniyle zorlu bir görev olabilir.

Alüminyum Neden Zor Yapıştırılır?

Alüminyumun yüzeyinde, yapıştırma işlemini zorlaştıran ince bir oksit tabakası oluşur. Bu oksit tabakası, yapıştırıcı ile alüminyum arasındaki bağı zayıflatır.

Alüminyum Nasıl Yapıştırılır?

Alüminyumu yapıştırmak için şu adımları uygulamalısınız:

• Oksit Tabakasını Giderin: Yüzeyi zımparalayarak veya kum püskürterek oksit tabakasını giderin.
    • Yüzeyi Temizleyin: Yüzeyi aseton veya izopropil alkol gibi bir çözücü ile temizleyerek kir, yağ ve tozu giderin.
    • Çift Taraflı Bant Kullanın: Küçük onarımlar için çift taraflı bant kullanabilirsiniz.
    • Sıvı Yapıştırıcı Kullanın: Epoksi veya süper yapıştırıcı gibi özel alüminyum yapıştırıcıları kullanın.
    • Hava Geçirmez Bir Bağ Oluşturun: Yapıştırılan parçaları birbirine sıkıca bastırın ve mümkünse kelepçeleyin.
    • Sertleşmeyi Bekleyin: Yapıştırıcının üretici talimatlarına göre tamamen sertleşmesini bekleyin.

Alüminyum Folyo Nasıl Yapıştırılır?

Alüminyum folyoyu yapıştırmak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Temizleyin: Folyonun yapıştırılacak kısmını aseton veya izopropil alkol ile temizleyin.
    • Yapıştırıcıyı Uygulayın: Akrilik veya lateks bazlı bir yapıştırıcı kullanın.
    • Bastırın: Folyoyu yapıştırılacak yüzeye sıkıca bastırın.
    • Sertleşmeyi Bekleyin: Yapıştırıcının üretici talimatlarına göre tamamen sertleşmesini bekleyin.

Alüminyum yapıştırma ile ilgili ek ipuçları:

• Alüminyum yüzeyinin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
    • Uygun bir yapıştırıcı seçin ve üretici talimatlarına uyun.
    • Yapıştırılan parçaları sıkıca bastırın ve kelepçeleyin.
    • Yapıştırıcı kuruduktan sonra alüminyuma yük bindirmekten kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Alüminyum En iyi Nasıl Yapıştırılır?

Sun fix adında bir yapıştırıcı var 2 renk macun kıvamında eşit miktarda kullanacağın kadar miktar kesip elde yoğurarak karıştırıyorsun (elde olmasının sebebi vücut sıcaklığında karışması gerektiğinden) yapıştırmak istediğin yere cam macunu çeker gibi uyguluyorsun.3-4 saat sonra kuruduğunda taş gibi oluyor.Yapıştırılacak yüzeylerin temiz olması gerektiğinden önce kolonya ile iyice temizlemen gerek.
    Yapıştırıcının web adresi :http://www.sun-fix.com/turkish/4.html

• Çok teşekkürler...
  • bu sun-fix ten belki 10 sene önce vardı bizde üzerinde yeni yazıyordu, baktım hala yeni yazıyor, ne zaman eskicek bu yahu..baya iyi bir icat gerçekten iyi yapıştırır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASTRAnjoy -- 8 Kasım 2005, 19:54:48 >
  • ben 2mm profilleri köşelerden bu şekilde birleştirdim.

• @swagger
    güzel yapmışsın ellerine sağlık, bende vidaladım ama zamanla vida deliklerinin gevşeyeceğinden korktuğum için yapıştırmak istiyorum.
  • alimünyim kaynak. sanayilerde bulabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • macun kaynakla yapabilirsin arkadaş iyi örnek vermiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocosgun

alimünyim kaynak. sanayilerde bulabilirsin...

+1.. alüminyum kaynakçısı ile beraber bulabilirsin hemde...

Götürmeden önce fiyatı da konuş anlaş.. bazıları fahiş fiyat çekiyor..
  • dostum gemi tutkalıyla (ilaçlı) yapştırıcıyı dene birez pahalıdır ama kesin sonuç
  • bende öyle yaptım kesin sonuç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zigbog

dostum gemi tutkalıyla (ilaçlı) yapştırıcıyı dene birez pahalıdır ama kesin sonuç

kardeş deniz tutkalı denen bi ürün var o mu acaba senin bahsettiğin? nereden bulabilirim bu ürünü? bi de uygulama hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
  • Kardeş Here eve Lazım

JAPON YAPIŞTIRICISI dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.