Şimdi Ara

Demir nasıl yapışır. herşey hazır ama yapışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
32.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evime kendim bi demrici akrabamın yanında barfiks aleti yaptım. yani bi demir profil aldım. birde onu oturtacak koridorun iki yanına takılacak aparat yaptım. yanlız aparata üstten geçirince demir profili. hem dönüyor. hemde kolaylıkla çıkabiliyor. evde denedim birkaç yapıştırıcı ile yapıştırmayı ama yapışmadı.

iki demir birbirine nasıl yapışır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Demiri Kaynaksız Yapıştırma: Bilmeniz Gerekenler

Giriş:

Demir, dayanıklı ve güçlü bir metal olmasına rağmen, yapıştırmak zor olabilir. Kaynaksız demir yapıştırma, kırık nesneleri onarmak veya yeni projeler oluşturmak için pratik bir çözüm sunar. Bu kılavuz, demirin nasıl yapıştığını ve kaynak kullanmadan etkili bir şekilde nasıl yapıştıracağınızı açıklayacaktır.

Demi?? Yapıştıranlar:

Demiri yapıştırmak için kullanılan çeşitli malzemeler mevcuttur:

• Epoksi Yapıştırıcılar: Dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapıştırıcı türüdür.
    • Siyanoakrilat Yapıştırıcılar (Süper Yapıştırıcılar): Hızlı kurur ve küçük onarımlar için uygundur.
    • Polietilen Yapıştırıcılar: Esnek ve darbelere dayanıklıdır.
    • Metal Yapıştırıcılar: Özel olarak metal yüzeyleri yapıştırmak için tasarlanmıştır.

Hazırlık:

Yapıştırma işlemine başlamadan önce, demir yüzeylerin temiz ve kuru olduğundan emin olmanız çok önemlidir. Kir, yağ veya pas, yapıştırıcının yüzeye yapışmasını engelleyebilir. Gerekirse, yüzeyleri zımpara kağıdı veya bir tel fırça ile temizleyebilirsiniz.

Uygulama:

• Yapıştırıcıyı Seçin: Projenize ve yapıştırılacak yüzeylere uygun bir yapıştırıcı seçin.
    • Yapıştırıcıyı Uygulayın: Yapıştırıcıyı her iki yüzeye de ince bir tabaka halinde uygulayın.
    • Yüzeyleri Birleştirin: Yapıştırılmış yüzeyleri hizalayın ve sıkıca bastırın.
    • Kıskacı Kullanın: Yapıştırılmış parçaları, yapıştırıcının kurumasına izin vermek için bir mengene veya kıskaç ile sabitleyin.

İpuçları:

• Çalışırken eldiven giyin ve iyi havalandırılan bir alanda çalışın.
    • Yapıştırıcıyı aşırı kullanmaktan kaçının. Fazla yapıştırıcı, yapışmayı bozabilir.
    • Yapıştırılmış parçaları birleştirmeden önce yapıştırıcının talimatlarını dikkatlice okuyun.
    • Demirin yapıştığı yüzey türüne uygun bir yapıştırıcı kullandığınızdan emin olun.

Sonuç:

Kaynaksız demir yapıştırma, kırık nesneleri onarmak veya yeni projeler oluşturmak için pratik bir yöntemdir. Uygun yapıştırıcıyı seçmek ve hazırlık sürecine dikkat etmek başarının anahtarıdır. Bu kılavuzdaki talimatları takip ederek demir yüzeyleri güvenli ve etkili bir şekilde yapıştırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaynak ile yapıştıracan. Bul bir demirci 10 dk ya yapsın sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostplanetp

Kaynak ile yapıştıracan. Bul bir demirci 10 dk ya yapsın sana

kaynak yaptırırsam sorun çıkabilir. yani ilerde yerini değiştirmek istesem felan. çıkmasa bile yapıştırıcıyı tercih ederim. tabi varsa böyle birşey..

resim ekleyeceğim. yapıştırıcı değilde başka fikirleri olanlarda söylerse sevinirim
  • demir yapıstırıcılar var ama seni tasıyacak kadar saglamı yoktur sanmıyorum

bknz:epoxi kit

2 maddeyi birbirine karısıtrıp macun haline getiriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediyuzYetmisYedi -- 25 Eylül 2010; 16:16:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhellfirex

demir yapıstırıcılar var ama seni tasıyacak kadar saglamı yoktur sanmıyorum

bknz:epoxi kit

2 maddeyi birbirine karısıtrıp macun haline getiriyorsun.

yok kardeşim zaten beni taşımayacak. resim ekleyebileceğim zaman ekleyince anlarsın zaten. şöyle anlatayım. normalde şuan sarkılabiliriyorum. ama sorun şu. alttan zıpladığımda felan demir yukardan çıkıyo. ve ben barfiks çekerken demir dönüyor. yani sabit değil. sıkıştırılması gerek ama nasıl. en iyisi yapıştırma diye düşündüm.
  • Barfiks demirinin tutaca gelen kısımlarına ve tutaçlara ufak birer delik açsaydın. Birer tane uygun boyutta somun takar hem dönmesini hem yerinden çıkmasını engellemiş olurdun. Sökmek içinde somunun başına göre yıldız uçlu bir tornavida, ingiliz anahtarı veya bir alyans yeterli olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Barfiks demirinin tutaca gelen kısımlarına ve tutaçlara ufak birer delik açsaydın. Birer tane uygun boyutta somun takar hem dönmesini hem yerinden çıkmasını engellemiş olurdun. Sökmek içinde somunun başına göre yıldız uçlu bir tornavida, ingiliz anahtarı veya bir alyans yeterli olurdu.

evet somunla yapabilirsin yada demirin diğer demire oturduğu kısma lastik pabuç tarzı birşey takıp hem sıkışmasını sağlar hemde dönmesini engelleyebilrsin.
  • quote:

Barfiks demirinin tutaca gelen kısımlarına ve tutaçlara ufak birer delik açsaydın. Birer tane uygun boyutta somun takar hem dönmesini hem yerinden çıkmasını engellemiş olurdun. Sökmek içinde somunun başına göre yıldız uçlu bir tornavida, ingiliz anahtarı veya bir alyans yeterli olurdu.

bi çare bulamazsam zaten tekrar gidip açtıracağım delik sanırım.

@designr lastik pabuç nerden bulabilirimki acaba
  • Derby yapıştırıcı dene. Sağlam oluyor baya. Yapıştıracağın yerlere sürüyorsun 20 dk bekliyorsun yapıştırıyorsun 2-3 gün sonra hazır oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Derby yapıştırıcı dene. Sağlam oluyor baya. Yapıştıracağın yerlere sürüyorsun 20 dk bekliyorsun yapıştırıyorsun 2-3 gün sonra hazır oluyor.

sonra beyin cıklamasından ölsün adam , -ıh1 -ıh2 -ıh3 -ıh cat x

• quote:

Orijinalden alıntı: EXe-C*

quote:

bi çare bulamazsam zaten tekrar gidip açtıracağım delik sanırım.

@designr lastik pabuç nerden bulabilirimki acaba

bauhaus tarzı yapı marketlere bakıcaksın yada çarşıda falan yapı "dükkan" bulucan kendine

• quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Derby yapıştırıcı dene. Sağlam oluyor baya. Yapıştıracağın yerlere sürüyorsun 20 dk bekliyorsun yapıştırıyorsun 2-3 gün sonra hazır oluyor.

sonra beyin cıklamasından ölsün adam , -ıh1 -ıh2 -ıh3 -ıh cat x

beyin bedava, yenisini alır.

Bende vidayı hala açamadım, + şeklindeki çukuru oyulmuş yuvarlak hale gelmiş.

• epoksi silikon gibi kutusu var onu al kullan eline eldiven giy yoksa parmakların yapışır
  • arkadaşlar az kalsın burnumu kırıyodum.
    ben bir zıpladm. güya tutunacam. ama sen çık yukardan. sonra ellerimle ona yüklenince taaak burnuma.

kesin bi çözüm lazım
  • Japon Yapıştırıcısı
  • yapı marketlere epoxi kit diye sor:) gecmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.