Şimdi Ara

AM2 Sistem topladım , acaba doğru kararları mı verdim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda bütçemi biraz aşıp AM2 bir sistem topladım.Topladım toplamasına da acaba doğru kararları mı verdim ? Etrafımda sorabileceğim kimse olmadığı için size danışıyaım dedim..Sistem şöyle :

AMD Athlon 3500+ AM2
    ASUS M2NPV-VM ( onboard GForce 6150 , idareten )
    KingSton 512MB 533 mhz DDR2
    Seagate 160GB SATA 2 NCQ
    Samsung 794 MB monitör
    LG CDRW ( idareten )
    AOPEN ES50A-A34 kasa

ileride 512 ram + ekran kartı , yakında da dvd writer düşünüyorum.Acaba kasa ve psu yeterli olacakmı ? Bu sistem 810YTL tuttu.Bu parayla daha iyi bi sistem toplanabilrmiydi acaba ? Bİde bu GeForce 6150 oyunlarda idare edermi beni ? 800*600 medium da mesela...

• 800.600 medium da kasabilir 640.480 medium da kasmaz cdrw yerine dvd rom alabilirsin psu da o/c yapmayacaksan yeter
  • orta yollu gayet iyi bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yakuza34

orta yollu gayet iyi bence
  • GeForce 6150 idare etmek işini iyi yapacaktır bu arada arkadaş haklı 640x480'de kasmadan oynayabilirsin sürücüyü DVD/CD-RW combo al çok az bir fiyat farkı var
  • size birşey sormak istiyorum cahilliğimi mazur görün onboard ekran kartlarında gpu yok mu birde ob ekran kartları niye işlemciden çalıyor
  • Combo yerine cdwr aldım.Aradaki farkın üzerine biraz daha koyup 1 ay içinde bi dvd-writer almayı düşünüyorum.Peki sizce ilk upgrade rammi olmalı yoksa ekran kartı mı ? bide ilerde aşırı olmamak kaydıyla o/c düşünüyorum.Stock psu ve stock fan la ne kadar kasabilirim işlemciyi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabikide ekran kartı

• quote:

Orjinalden alıntı: Darksky

Sonunda bütçemi biraz aşıp AM2 bir sistem topladım.Topladım toplamasına da acaba doğru kararları mı verdim ? Etrafımda sorabileceğim kimse olmadığı için size danışıyaım dedim..Sistem şöyle :

AMD Athlon 3500+ AM2
    Seagate 160GB SATA 2 NCQ
    Samsung 794 MB monitör
    LG CDRW ( idareten )
    AOPEN ES50A-A34 kasa

ileride 512 ram + ekran kartı , yakında da dvd writer düşünüyorum.Acaba kasa ve psu yeterli olacakmı ? Bu sistem 810YTL tuttu.Bu parayla daha iyi bi sistem toplanabilrmiydi acaba ? Bİde bu GeForce 6150 oyunlarda idare edermi beni ? 800*600 medium da mesela...

monitörünü philips al.
    diğer sistem iyi.
    bence korkmadan toplayabilirsin.

• quote:

Acaba kasa ve psu yeterli olacakmı ?

arakdaşım imzamdaki sistemi oem uyduruk bir 350 watt ile çalıştırıyorum.bir şey olmaz şimdilik tabi...
  • Arkadaşım aynı sistemi bende topladım daha 3 gün olduuu
    AMD Athlon 3500+ AM2

bunlara + olarak kasayı coolermaster centurion seçtim 380w
    birde nec 3551 dvd-rw aldım... memnunum ama ..biraz ram takviye gerekiyor
    oyun için idare ediyor ekran kartı ram 1bgb olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IboJaN -- 11 Ağustos 2006; 22:26:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: IboJaN

Arkadaşım aynı sistemi bende topladım daha 3 gün olduuu
    AMD Athlon 3500+ AM2

güle güle kullan dostum.Bende coolmaster istiyodum kasayı ama bütçe malum.İlk işim 2. 512 yi takmak olucak zaten.Sonrada bi 6600 GT yeter sanırım...

• quote:

quote:

Arkadaşım aynı sistemi bende topladım daha 3 gün olduuu
    AMD Athlon 3500+ AM2

güle güle kullan dostum.Bende coolmaster istiyodum kasayı ama bütçe malum.İlk işim 2. 512 yi takmak olucak zaten.Sonrada bi 6600 GT yeter sanırım...

Hocam artık 7600GS alırsın sen

• dostum sen sen ol 1gb ram al...512 pek iyi olmuyor...
    bu arada sahip olduğum sisteme birde sata2 250gb 8mbcache takviyeledim..80gb samsungu satıcam
    ram i de geri gönderdim... şimdilik ram için beklemedeyim 1gb alıcam mumkunse 667mhz olanlardan al ben öyle yapıcam ayrıca bu asus un anakartı kötü filan değil.. gayet stabil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IboJaN -- 13 Ağustos 2006; 22:19:34 >
  • gigabyte am2 6100 olanini tavsiye ederim cunku asusta 2 pci slot varken gigabyteta 4 bos slot var ileride lazim oalcaktir mutlaka ;)
    ayriyettenwww.newegg.com da iki anakart icin yorumlari okdugumda , gigabyte cok ovulmusken asus icin sikayetler de vardi ovguler de..
  • +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

gigabyte am2 6100 olanini tavsiye ederim cunku asusta 2 pci slot varken gigabyteta 4 bos slot var ileride lazim oalcaktir mutlaka ;)
    ayriyettenwww.newegg.com da iki anakart icin yorumlari okdugumda , gigabyte cok ovulmusken asus icin sikayetler de vardi ovguler de..

bak işte ona dikkat etmemişim..Ama olan oldu artık makina kargoya verilmiş , yarın öbürgün elimde kısmetse...Ram i 533 aldım ama hata mı yaptım acaba , olmazsa bunu satar ilerde 2*512 / 667 yaparım...Yada 533 de yeter belki...şimdi bi dvd writer eksik..Onu da tamamladım mı bi süre rahatım :) sonra ekran kartı düşünmeye devam :D

• quote:

dostum sen sen ol 1gb ram al...512 pek iyi olmuyor...
    bu arada sahip olduğum sisteme birde sata2 250gb 8mbcache takviyeledim..80gb samsungu satıcam
    ram i de geri gönderdim... şimdilik ram için beklemedeyim 1gb alıcam mumkunse 667mhz olanlardan al ben öyle yapıcam ayrıca bu asus un anakartı kötü filan değil.. gayet stabil..

dostum newegg.com da okuduklarıma göre board 533 üzerindeki ram leri çalıştırmıyor stock haliyle.Normalde board 1.9v verebiliyo max. ram ler için ve 533 üzeri minimum 2.0v istiyor(muş).Gerçi bunları düzelten bi bios update ten bahsediliyo , istersen bi araştır...

• Topladığın parçalara benden 5 yıldız. Tam fiyat/başarım canavarı.
  • Sonunda kasam geldi.Arkadaşlar sağolsunlar kurmuşlar hemen.Yanlız şöyle bi sorun var sata yı tanıtabildilermi bilmiyorum , çünkü sata 2 hakkında hiçbi biligim yok.Sağ alt köşede donanımı güvenle kaldır ' da harddisk im gözüküyo.Acaba yanlış giden bişeyler mi var ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.