Şimdi Ara

ddr4 sistem hala alınır mı? (Ddr5 aldım ve gelişmeler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Servisten değişim belgesini aldım fakat Amazon elinde ürün olmadığı için bekletiyor.

Ddr5 olarak sistemi topladım. Fakat 2 ürün (şuan tespit edebildigim ); anakart ve monitör sorunlu geldi.

Anakart serviste ( 4 Aralık'ta servise ulaştı) chipset değişti ardından değişim talebimi ilettim.

Topladığım parçalar

MSI b650 pro wifi ATX anakart 6948 tl

RX 7800 xt hellhound ekrankarti. 17000 tl (reddevil beklediğim fiyatta stokta yoktu)

Ryzen 5 7600 işlemci. 5999 TL (mpk)

2x8 GB patrot viper venom 5600 MHz ram 1700 tl

Powerboost seaview ARGB açıklaması olan ama RGB fanları olan bir kasa 2100 tl

XPG Pylon 750w psu 2229 tl

Bazı siparişlerde ekstra chip para geldi. Biraz daha uyguna gelmiş oldu.

aklımda şu sistem var;

7800xt red devil

r7 5800x

2x8 ram

b 550 gaming x v2 atx anakart

yaklaşık bütce 30 35bin. Kafam çok karışık. Uzun zamandır donanım tarafını takip edemiyorum. Önerilerinize açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 5 Aralık 2023; 12:28:37 >

• Sifirsa bu paralara 7500f li ddr5 toplarsin
  • Evet sıfır monitör ve depolama hariç 35 civarında olması lazım toplandığında. Bir kaç haftadır buna karar vermiştim ama forumdan bir üye olmuşken ddr5 olsun seklinde öneride bulundu. Aldığım ürünleri uzun yıllar kullaniyorum genelde. Ddr5 olmasi sanırım 5 yıl sonra anakart değişimi derdinden kurtaracak.

• Depolamanız varmış sanırım Onu düşerseniz dahada ucuza gelir.

• Şu an ddr 5 ler gereksiz pahalı. Rekabet yok yani onda. Ddr4 bir sistem şu an bence
  • Ddr4 alınır ya
  • sıfırdan alırken ben olsam ddr4 almam güzelce 5 alırım 4 varken 5 e geçermisin dersen geçmem ama sıfırdan alacaksam 5 alırım

• 8*2 16gb kingston fury beast rgb 5200mhz cl40 ram 1800tl ye bırakayim
  • DDR4 alınır da

5800X3d hariç ryzen 5xxx işlemci alınmaz

• Münebbih kullanıcısına yanıt
    Bende 5800x3d mi alsam yoksa 7700 sistemmi dizsem diye düşünüyorum ddr4 sistem almak sanirim mantiksiz 5000/6000₺ kar yapmak icin
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

neden mantıksız olsun ddr5 ün ne artısı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 18 Kasım 2023; 18:28:43 >
  • merhaba amd ekran kartı alma

2.ddr5 7500f tabanlı bir sistem topla

• 1 Haftadır bende sistem düzmek için bakmadığım yer kalmadı elimde GTX 1070 3 fanlı ekran kartı ve kasa var fakat işlemci anakart ram 3 lüsünümü toplasam diyorum yoksa sadece dd4 5600x li bir sistemmi alsam mı diye karar veremedim açıkçası fiyatlar uçmuş

• Cuma günü tüm parçalar elime ulaştı.

Ekran kartı
    7800xt hellhound (reddevil aradığım fiyatta stokta kalmamıştı)

ddr4 sistem hala alınır mı? (Ddr5 aldım ve gelişmeler)A
    ddr4 sistem hala alınır mı? (Ddr5 aldım ve gelişmeler)n
    ddr4 sistem hala alınır mı? (Ddr5 aldım ve gelişmeler)akart
    MSI b650 pro wifi (Amazon üzerinden kampanyalı fiyattan aldım - 6949 TL) ancak anakart sorunlu geldi servise yolladım pazartesi servise ulaşacak

İslemci
    7600 r5 ( mpk olarak 5999 liraya aldım )

Psu
    Xpg pylon 750 watt

Kasa
    Powerboost seaview atx

Ram

Patriot viper venom ddr5 5600 MHz ( 1700 tl civarında olması lazım)

Monitör
    Odyssey g3 27 inch ( en erken monitör ulaşmıştı fakat monitörün içinde metal benzeri yuvarlanan bir parça olduğu için hala serviste)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 2 Aralık 2023; 22:57:19 >

• Katılıyorum ddr4 artik alınmaz. Benzer fiyatlara ddr 5 alıyorsunuz zaten. 5800x3d uygun bulsaniz olur tabiki. Ddr 5 sistem uzunca bir sure gidicek sadece işlemci değiştirerek guncelleyecebileceksiniz.
    7800xt ile oyun testleri ve yorumlar yaparsınız artik. Özellikle insanların algısının bir turlu değişmediği sürücü sorunu var mi yok mu hakkında.
    Bu monitör kotu değil mi bilmediğim için soruyorum. Bu sisteme 2.5k 27 inç ips en az 165 hz monitör yakışırdı. Monitörde sorun varken iade edin iyi değilse. Tamir falan sakın etmesinler. İyiyse de yenisini gordersinler. Bu arada hayırlı olsun.
  • Her şey para ile alakalı bütçe kısıtlı ise DDR4 sisteme güçlü bir ekran kartı almak daha mantıklı olur, bütçede sorun yok ise konuşmaya gerek yok zaten.

• Ayrılan aynı bütçeye ddr5 oluyor ise ddr5 alırsınız. Ddr4 olarak daha performanslı bir sistem toplayabiliyorsanız o da alınır.

• Anakarti yolladigim Servisten cevap geldi

Cuma günü yollamistim bugün (Pzr) servise ulaştı kayıt bilgisi geldikten kısa süre sonra arızanın chipsette oldugunu bulup chipset değişimi yaptılar. Çok kısa sürede parça değişimi olduğu için chipset değişmeden müdahil olamadım. Sonrasında ulaşıp değişim istegimi belirttim bu şekilde kayıt aldılar. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.
    Monitör hala serviste .

Cevaplarıniz için teşekkürler.

@sadafa1

Aslında bende 2k bir monitör istiyordum fakat 3600 TL gibi bir fiyata bunu bulunca değerlendirmek istedim. F/p olarak iş görür diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 4 Aralık 2023; 16:58:44 >
  • Münebbih kullanıcısına yanıt

çok iyi işlemci

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.