Özet bilgi: Sistem intel x79 tabanlı kral bi anakart(usb 3, vs. herşeyi olan) üstünde, şuan intel xeon 2690 v2 var, O.C ile 4.1 GHZ olarak çalışıyor 11~ yıldır. İşletim sistemi olarak linux(ubuntu) mevcut. Ekran kartı olarak nvidia RTX 4070 Ti var, sadece ekran kartını 2 nesilde bi güncelliyorum, geri kalan hep aynı. 64 GB RAM DDR3, M2 PCIE SSD(PCIE Kart), vs.. full + full bi sistem. ----------- Bu bir üst modeli bendekinin ve x79 a takılabilicek en iyi işlemci sanırım. 2 core/4 thread ekleniyor ama frekans azalıyor.3.2 GHZ düşüyor varsayılan değeri ve TDP si biraz daha düşük, O.C ile muhtemelen 3.6 GHZ olur max, bunlar çarpan kilitli işlemciler olduğu için tam olarak O.C potansiyellerini kullanmak mümkün değil.Şuanki işlemcimde mesela açık olsa büyük ihtimal 4.5 civarına gider. Oyun ve iş amaçlı(yazılım, oyun geliştirme) bi sistem. Günün sonunda yararımı olur yoksa zararımı olur sizce, çekirdek sayısı artıyor lakin hatrı sayılır frekans kaybı olucak. Keyfi bi değişim. ----------- Maliyeti bendeki işlemciyi gönderip bunu alınca 250 TL civarı. ----------- Belki 2~ yıl sonra sistemi komple yenilerim yine intel xeon veya amd threadripper ile. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 27 Ekim 2024; 11:48:41 > |
11 Yıllık~ Kral, CPU Değişimi Yapsammı, Arada Ekran Kartını Değiştiriyorum Halen Ortalığı Yıkıyor
-
-
X79 sisteme 4070ti ne alaka hocam oyun felan oynanmaz drop yemekten, am5'e geçin. Render alıyorsanız x3d olmayan bir işlemci hem oyun hem üretkenlik olarak işinizi fazlasıyla görür.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: VETERINARY
X79 sisteme 4070ti ne alaka hocam oyun felan oynanmaz drop yemekten, am5'e geçin. Render alıyorsanız x3d olmayan bir işlemci hem oyun hem üretkenlik olarak işinizi fazlasıyla görür.İlk elden bilgi veriyim, bi sıkıntı yok. :)
Wukong, hogwarts legacy, god of war ragnarok, vs.. baba yapımların hepsi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 27 Ekim 2024; 10:24:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ryzen 5 7500F bile alsanız oyunlarda çağ atlarsınız DDR5'e geçiş açısından düşünürsek.
2x16gb ya da 2x32gb ram alırsınız yanına (CL30-36 ve 5600-6400mhz yeterli olacaktır).
9000X3D işlemciler de çıkınca elinizdeki 7500F'i satıp onlardan birini alırsınız ve 20 sene kullanırsınız artık bu sistemi
-
Performans olarak artış olur, günümüzde çoklu çekirdek(8+) oyunlarda da kullanılıyor.Ek 2 çekirdek/4 iş dizisi çok daha ağır basar.
Benim tavsiyem hiç uğraşmayın, sistem güncellemesi ile olayı bitirin, AM5, vs. bakarsınız, ebedi sistem olur herhalde.
Şuanki sistemin bi görselini atabilirmisiniz, merak içerisindeyiz.
-
Şuan evde değilim ama şu tarz bi resim buldum.2-3 ay öncesine ait.RTX 2080 vardı o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 28 Ekim 2024; 19:7:37 > -
Baya şık ve halen çiçek gibi 11 yıldan sonra , sanırım yan cam kasa kapağından dolayı ışıklandırma garip çıkmış.
-
Sıkıntı kişiden kişiye değişir, %1, %0.1low, framerate alabiliyorsanız frametime grafiği atın da bakalım bu baba yapımlardan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 27 Ekim 2024; 14:26:49 > -
2696v2 (OEM), 2697v2 bul. Blck ile 4.0 all core alırsın. 1680v2 var bende 4.5 all core sabit oluyor. Pcie m2 sıradan bir adaptör mü kullanıyorsun?
Ben güç kaynağı değiştirdiğim için sistem yatıyor şuan, eksik kabloları tamamlayıp Asus hyper nvme card deneyeceğim. Büyük ihtimal ramleri 1866 da çalıştırıyorsun, uygun vaktinde aida ile bi veri transfer hızlarını paylaşabilir misin?
benimkide iv extreme ama bizimkinden güzeli iv black edition ve x79 deluxe (p9x79 yazan maviler değil, sapsarı olan) Asus ta...
Bende onu gördüm(2697 v2) sonradan 1520 TL civarına aldım bi tane sunucu çıkması sıfır gibi, teslim ettiler ama üşeniyorum söküp takmaya şuan, işlerde var, müsait bi zamanda upgrade edicem.
Sıradan sadece pcie hattına köprü vazifesi gören bi kart kullanıyorum.
Ramler normalde 2400 lük ama core üstünden overclock yapamadığım için(işlemci kilitli) ramleri geri çekmek zorunda kaldım şuan 2200 civarı hızda çalışıyorlar.
Sistemde ubuntu(linux) çalışıyor, o yazılımın linux desktop versyonu yok sanırım, ubuntu touch(mobil) için yapmışlar.
Bendeki black edition, her zaman sistem toplarken olabilicek en iyi anakartı alıyorum uzun ömürlülük açısından, birkaç sene sonra yine 4 kanal bellekli sunucu level bi sistem toplamayı düşünüyorum, sistemin en ufak bi yetersizliği yok ama bi refresh yapmak fayda sağlıycaktır, AMD threadripper olabilir bu şekilde giderse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 14 Kasım 2024; 21:7:20 >
-
Şu x79 keyfi sistemlerden canım çekiyor vallahi. Bi para bolluğunda kurup koyacağım köşeye...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X