Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

İşlemcim Almak İstediğim Ekran Kartını Çok Darboğaz Yapar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde şuan aşağıda yazdığım gibi bir sistem var ağustos sonu gibi sistemi güncellemek istiyorum ancak kafama takıldı işlemci ve anakartı hiç ellemesem ve ram'i 4gb yapsam ve 560Ti veya 6950 alsam 1920x1080 çözünürlükte işlemcim çok darboğaz yapar mı ? Yaparsa fazla açılmadan alabileceğim işlemci ve anakart tavsiye yapabilirseniz memnun olurum.
    Aslında öyle olursa kafamda x4 955 varda şimdi onlarıda alıcak olursam baştan yeni bir kasa toplarım diyorum ama aşırı darboğaz yapmıcaksa böylede kullanabilirim

İntel Core2Duo E8200
    Asus P5KC
    Sapphire HD 3850
    Kingston 2 GB Ram

• Asus un otomatik oc menusu olması lazım biosta , 2 gb daha ram aldıktan sora ordaki değeri %20 ye filan getirin. Sonra HD6850 türü bir kart sisteminize iyi gidecektir 3850 den sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Asus un otomatik oc menusu olması lazım biosta , 2 gb daha ram aldıktan sora ordaki değeri %20 ye filan getirin. Sonra HD6850 türü bir kart sisteminize iyi gidecektir 3850 den sonra

6850 beni ne kadar süre full oynatır ve ondan sonra ne kadar idare eder acaba ? 560ti ve 6950 yi çok mu darboğaz yapar diyorsunuz ?
  • Darboğaz kavramı kişiden kişiye ve oyundan oyuna değişir. Yarı yarıya kartı kısıtladığıda olur hiç fark olmadığıda. Bu yüzden sisteme uygun olarak HD6850 yi yeterli ve uygun görüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Darboğaz kavramı kişiden kişiye ve oyundan oyuna değişir. Yarı yarıya kartı kısıtladığıda olur hiç fark olmadığıda. Bu yüzden sisteme uygun olarak HD6850 yi yeterli ve uygun görüyorum

Bu konuda daha diyecek bir laf yok.

Ama bazıları darboğazı yanlış anlamasın. Darboğaz mutlaka her sistemde olur zira eşit güçte hiç olmazlar teknik olarak. Mutlaka biri fazla ya da az gelir.

Ama biz dengeli sistem toplayıp bunu minimuma indirmeye bakarız. Darboğaz demek. Parçanın birini güçlü birini zayıf alman sonucunda pahallı olan tam performansta çalışmayacağı için boşuna para vermiş olursun demektir.

• Anladım çok teşekkür ederim yalnız şuan işlemcimin sıcaklığı 60 derece civarında geziniyor overclock yaparsam problem çıkarmasın ? Daha önceden yapmadım hiç overclock gerek duymamıştım
  • Değişim olmaz voltaj verilmeyecek çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki son bir sorum daha olucak mesela şimdi 560ti alsam ekran kartı olarak onu artık ne kadar darboğazlasada kullansam seneye anakartımı ve işlemcimi değiştirip 560ti'ı kullanmaya devam etsem ekran kartı açısından herhangi bir problem olur mu ? Darboğazlı çalışması ekran kartına zarar verir mi yoksa sadece verebildiği performansı düşer ve seneye iyi bir işlemciyle beraber kullandığımda hakkını verir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lifeforest

Peki son bir sorum daha olucak mesela şimdi 560ti alsam ekran kartı olarak onu artık ne kadar darboğazlasada kullansam seneye anakartımı ve işlemcimi değiştirip 560ti'ı kullanmaya devam etsem ekran kartı açısından herhangi bir problem olur mu ? Darboğazlı çalışması ekran kartına zarar verir mi yoksa sadece verebildiği performansı düşer ve seneye iyi bir işlemciyle beraber kullandığımda hakkını verir mi ?

güç kaynağın yeterli gelirse sorun çıkarmaz
  • Darboğazlı çalışmasının karta bir zarar vermiyeceğini söylüyorsunuz yani. Şu güç kaynağıyla beraber almayı düşünüyorum zaten
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html
  • Güç kaynagı güzel.

GTX 560 Tİ olarakta şuna bir bakın.

http://www.sanalmarketim.com/urun/7db6e5774a20ae5d51bba6b9a4b3007c/ASUS-ENGTX560-DCII-OC/2DI/1GD5-1GB-GDDR5-256Bit-16x

Ha bu arada , eğer elinizde 500W civarı bir güç kaynagı var ise onunla kullanmaya devam edin.
    Psu yu da şunu yapma şansınız varsa yapın ki birdaha kafanız ağrımasın , ilerde OC/SLİ yapacak filan olursunuz.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-750at-80-plus-750w-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 15 Haziran 2011; 19:42:14 >

• bende q9300 işlemci var 15 gündür msi 6850 kullanıyorum ve işlemciyi 2.5 den 2.9 a çıkardığımda dirt 3 dx 11 fps değerlerinde artış gözledim 48 den 55 e çıktı fps değerlerim.

bence 6850 den performans almak istiyorsan 4 çekirdekli işlemci alman daha uygun olur,fakat senin işlemcini çok iyi oc yapabilirsen idare edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti38 -- 15 Haziran 2011; 20:05:28 >
  • @Chris Brown
    İlerde SLI yapmam heralde diye düşünüyorum ama önerinizi dikkate alıcam toplamda bütçeyi aşmazsam teşekkürler

@musti38
    Daha önce o.c yapmadım hiç ama biraz araştırıp yapıcam o.c sonra 1-1.5 sene idare etse beni yeter
  • quote:

@Chris Brown
    İlerde SLI yapmam heralde diye düşünüyorum ama önerinizi dikkate alıcam toplamda bütçeyi aşmazsam teşekkürler

@musti38
    Daha önce o.c yapmadım hiç ama biraz araştırıp yapıcam o.c sonra 1-1.5 sene idare etse beni yeter

işlemcini 3.0 a çek ps4 çıkana kadar gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

@Chris Brown

@musti38

İçimi okudunuz vallaha bende ps4 çıkana kadar idare etsin beni yeter diyordum Ancak overclock için korktuğum bi nokta var işlemcim normal firefox falan kullanırken 50-60 derece arası geziyor oyuna girdiğim zaman 70-75 leri buluyor. Bu sıcaklıklar bana normalin üstünde gibi geliyor overclock yaparsam daha yükselirse diye endişelendiğimden vede daha önce hiç overclock yapmadığımdan korkuyorum biraz sıcaklıklar ne olur diye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

@Chris Brown

@musti38

İçimi okudunuz vallaha bende ps4 çıkana kadar idare etsin beni yeter diyordum Ancak overclock için korktuğum bi nokta var işlemcim normal firefox falan kullanırken 50-60 derece arası geziyor oyuna girdiğim zaman 70-75 leri buluyor. Bu sıcaklıklar bana normalin üstünde gibi geliyor overclock yaparsam daha yükselirse diye endişelendiğimden vede daha önce hiç overclock yapmadığımdan korkuyorum biraz sıcaklıklar ne olur diye

eğer bir soğutucu almaya bütçeniz elvermiyorsa sağlam bir termal macun(15 20 tl arası) alın fanı ve kasayı bir güzel temizleyin termal macunuda yenileyin büyük bir fark görüceksiniz

• Haklısınız termal macuna bir el atmak lazım 3 senedir ellenmedi hiç teşekkürler
  • Darboğaz yapıp yapmayacağını neye göre belirliyorsunuz? neyi hesap ediyorsunuz biri kısaca açıklarsa çok iyi olacak ...darboğaz yapar mı yapmaz mı başlıkları almış başını gitmiş işlemci +ekran kartı karşılaştırması mı yapıyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.